ΤΙ ΔΕ ΛΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Μοίρασε το

Έφτασε η ώρα να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον άνδρα που σε ενδιαφέρει. Φρόντισες για την εξωτερική σου εμφάνιση, έχεις ήδη αποφασίσει τι θα φορέσεις στη συνάντησή σας, κάνεις όνειρα έχεις ελπίδα αλλά και αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί το πρώτο σας ραντεβού. Αναρωτιέσαι τι τύπος είναι. Ποια είναι τα ενδιαφέροντά του, τι του αρέσει και τι όχι, πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του. Θέλεις να μάθεις, να τον ρωτήσεις. Ίσως έχεις καιρό να βγεις ραντεβού και νιώθεις λίγο τρακ και αμηχανία. Έπειτα είναι και το τι θα θελήσει εκείνος να μάθει για σένα… Τι θα σε ρωτήσει;

Το βασικό που πρέπει να θυμάσαι για να ξεπεράσεις την αγωνία σου είναι ότι πρέπει να αφεθείς και να απολαύσεις την πρώτη σας ουσιαστική γνωριμία. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να είσαι προσεκτική σε όσα του αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού… Η πρώτη εντύπωση μετράει πολύ.

Τι δεν πρέπει να πεις στο πρώτο ραντεβού;

1.       Δεν πρέπει να αναφερθείς στο παρελθόν.

Απόλαυσε τη στιγμή και μην επιτρέψεις τις σκιές του παρελθόντος να σου χαλάσουν τη στιγμή. Κανένας άντρας δεν θέλει να γνωρίζει για τους άντρες του παρελθόντος. Κανείς δε θέλει να μάθει για τους πρώην σου, τουλάχιστον στην πρώτη σας συνάντηση. Η όποια αναφορά μπορεί να χαλάσει την ατμόσφαιρα και να προκαλέσει αμηχανία. Οι άντρες μπαίνουν πολύ εύκολα στη διαδικασία της σύγκρισης και αισθάνονται άβολα όταν ακούν μια γυναίκα να μιλά για τον πρώην της. Άλλωστε, ποιος ο λόγος να κάνεις αναφορές στο παρελθόν; Βγαίνεις ραντεβού για να κάνεις μια καινούργια αρχή στη ζωή σου, προσπέρασε το παρελθόν, τις ατυχίες σου, τις δύσκολες στιγμές και τις αναμνήσεις που σε κρατούν πίσω.

2.       Γάμος – Διαζύγιο. 

Η αναφορά αυτή είναι επίσης ένα «ατόπημα» για το πρώτο σας ραντεβού. Αν εξακολουθείτε να μην το έχετε ξεπεράσει, μήπως θα πρέπει να σταματήσετε να βγαίνετε με νέους επίδοξους συντρόφους; Μήπως θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι είναι αυτό που πραγματικά ζητάτε;

3. Προβλήματα με τα παιδιά σας.

…’Η οποιαδήποτε προβλήματα σχετικά με την οικογένεια. Ναι είναι πολύ ανθρώπινο να θέλουμε να μοιραστούμε ένα παράπονο με έναν άνθρωπο στον οποίο θέλουμε να ανοιχτούμε και να επικοινωνήσουμε μαζί του. Θυμηθείτε όμως! Οι περισσότεροι άντρες δεν θέλουν να αισθάνονται την πίεση να διορθώσουν τα πράγματα στη ζωή μιας γυναίκας που δεν την γνωρίζουν καλά ακόμα. Είναι εξίσου λογική αντίδραση και μάλλον δεν πρέπει να την προκαλέσετε. Προτιμήστε να κάνετε πιο ευχάριστες αναφορές.

4. Μην προδίδετε την ανασφάλειά σας.

Μην κάνετε ερωτήσεις όπως:  Πιστεύεις ότι φαίνομαι καλά; Νομίζεις ότι το ραντεβού πηγαίνει καλά; Πως τα πάω; Τίποτα δεν δείχνει μεγαλύτερη ανασφάλεια από το να ζητάτε την έγκριση του άλλου. Απλά να είστε ο εαυτός σας και θα τα καταφέρετε. Και θυμηθείτε: Δεν είστε υποχρεωμένη να τα κάνετε όλα άψογα  αυτό που θέλετε είναι να δημιουργήσετε μια καλή εντύπωση και τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια γυναίκα που παρουσιάζει τον αυθεντικό εαυτό της και δεν προσποιείται.

5. Αν βγείτε καθημερινή, μετά από μια κουραστική ημέρα…

Μερικές φορές, τα πρώτα ραντεβού γίνονται μετά από μια μεγάλη και δύσκολη μέρα στη δουλειά. Είναι πραγματικά εύκολο όλο αυτό να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της συζήτησης. Μιλώντας συνέχεια για το πόσο μισείτε την δουλειά σας ο άλλος θα περιμένει ότι και στα επόμενα ραντεβού θα συνεχίσετε να παραπονιέστε. Μήπως όμως έτσι, χάνετε από την γοητεία σας; Μήπως όπως φρεσκάρατε το μακιγιάζ και ανανεώσατε το ντύσιμό σας , να φροντίσετε να φρεσκάρετε και τη  διάθεσή σας και να γίνετε λίγο πιο ευχάριστη; Αφήστε τις δυσκολίες της ημέρας που πέρασε στην άκρη και αν θέλετε, κλείστε και το κινητό σας για να είστε πιο ήρεμη και χαλαρή την ώρα της συνάντησης. Η μέρα τελείωσε, οι δυσκολίες της πέρασαν αφεθείτε στην ομορφιά του ραντεβού σας και μη σκέφτεστε τίποτε άλλο.

7. Οικονομικά

Τι μισθό παίρνεις; Δεν σας αφορά! Είναι μια ερώτηση παγίδα που αρκετές γυναίκες παρασύρονται και την κάνουν. Και όμως, ο άνδρας μπορεί να θεωρήσει ότι ρωτάτε με κάποια σκοπιμότητα. Εδώ πρέπει να είστε πολύ διακριτική για να μη θεωρηθεί ότι ξεπερνάτε τα όρια.  

8. Μην κάνετε αναφορές στο πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις.

Θέματα όπως το πόσο δύσκολο είναι να γνωρίσεις κάποιον σήμερα αφήστε τα στην άκρη. Ο Eric Resnick ψυχολόγος από το profilehelper.com αναφέρει : Είσαστε στο πρώτο ραντεβού τώρα. Παραμείνετε θετικοί και επικεντρωμένοι στο πρόσωπο που έχετε απέναντί σας και όχι σε κάποια αποτυχημένα ραντεβού που είχατε στο παρελθόν, σε σχέσεις που δεν είχαν καλή έκβαση σε ιστορίες που μπορεί να έχετε ακούσει από το φιλικό σας περιβάλλον .

9. Πρέπει να μιλάτε για θέματα πολιτικά;

Μια σοβαρή πολιτική συζήτηση κατά πολλούς δε δημιουργεί ρομαντισμό. Σ’ ένα πρώτο ραντεβού πρέπει να επικεντρωθείτε στο να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα και χημεία. Αν μια πολιτική συζήτηση χαλαρώνει και τους δυο σας, δεν είναι αποτρεπτικό να την κάνετε δεδομένου ότι στο πρώτο ραντεβού γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα του άλλου αλλά προσέξτε μην καταλήξετε σε υπερβολές… Παραμείνετε στην έκφραση μιας σοβαρής πτυχής του εαυτού σας αλλά φροντίστε αυτή να μην επισκιάσει άλλες όπως την θηλυκότητά σας ή την διάθεσή σας για παιχνίδι.   

10. Προτιμήσεις και εμπειρίες στο σεξ

Καλό είναι να μην ξεπερνιέται  ένα όριο που υπάρχει μέχρι (και αν) η σχέση σας εξελιχθεί σε κάτι πιο οικείο και στενό. Θα κάνει το άλλο πρόσωπο να νιώσει άβολα και υπάρχει ο κίνδυνος να το απωθήσετε. Θυμηθείτε, ο στόχος δεν είναι πάντα το εύκολο σεξ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου