ΣΤΡΕΣ: ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

Μοίρασε το

Αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, έχετε ανήσυχο ύπνο ή ξυπνάτε κουρασμένοι. Αν νιώθετε πιεσμένοι και θλιμμένοι ή έχετε προβλήματα υγείας στα οποία κανένας δεν μπορεί να βρει την αιτία τους, ίσως θα έπρεπε να αναρωτηθείτε μήπως σχετίζονται με την τοξίνωση του οργανισμού σας από Γαιοπαθητικό και Ηλεκτρομαγνητικό στρες.

Τεστ Γαιοπαθητικού και Ηλεκτρομαγνητικού Stress

Διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω ερωτήσεις και μετρήστε πόσες φορές απαντήσατε με «ναι».

1.    Χρειάζεστε πάνω από μισή ώρα στο κρεβάτι για να σας πάρει ο ύπνος;
2.    Ξυπνάτε συχνά στη διάρκεια της νύχτας, ιδίως μεταξύ 2:00 και 3:00 το πρωί;
3.    Ξυπνάτε συχνά το πρωί νιώθοντας κουρασμένοι, παρόλο που κοιμηθήκατε 7-8 ώρες;
4.    Κάνει κάποιο από τα παιδιά σας ανήσυχο ύπνο;
5.    Έχει κάποιο από τα παιδιά σας εφιάλτες;
6.    Το μωρό σας πηγαίνει στον ύπνο του στα άκρα της κούνιας ή πέφτει από το κρεβάτι;
7.    Το μωρό σας κλαίει πολλές φορές χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος;
8.    Φαίνεται κάποιο από τα παιδιά σας να έχει δυσκολία συγκέντρωσης;
9.    Υπάρχουν χρόνια θέματα υγείας σε εσάς ή σε κάποιο μέλος της οικογενείας σας;
(Δώστε έναν βαθμό για κάθε πάσχον μέλος της οικογένειάς σας).
10.    Έχει διαγνωσθεί καρκίνος σε πρόσωπο που έχει ζήσει στο σπίτι σας; (Δώστε έναν βαθμό για κάθε άτομο).
11.    Παρατηρείτε στα φυτά ή τα δέντρα του κήπου σας μη φυσιολογικά μοντέλα ανάπτυξης;
12.    Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με μυρμήγκια ή άλλα έντομα (μέλισσες, σφήκες) στο σπίτι σας;
13.    Αν έχετε γάτα, υπάρχει κάποια αγαπημένη της θέση στο κρεβάτι ή την πολυθρόνα σας;
14.    Έχετε ασύρματο internet στο σπίτι σας;
15.    Έχετε τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό σας;
16.    Έχετε ασύρματο τηλέφωνο στο υπνοδωμάτιό σας;
17.    Έχετε υπολογιστή στο υπνοδωμάτιό σας;
18.    Βρίσκεστε για περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα μπροστά σε μία οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστής κ.τ.λ.);
19.    Τα παιδιά σας χρησιμοποιούν καθημερινά τουλάχιστον δύο ηλεκτρονικές συσκευές;
(Υπολογιστή, τηλέφωνο, mp3 player, τηλεόραση κ.λπ.)
20.    Υπάρχει μέλος της οικογένειάς σας που μιλάει στο κινητό του για περισσότερα από 1000 λεπτά τον μήνα
(περίπου 30 λεπτά την ημέρα);
21.    Το σπίτι σας ή ο χώρος εργασίας σας έχουν ισχυρό σήμα κινητής τηλεφωνίας;
22.    Χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων;
23.    Υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας 200 μέτρα ή λιγότερο από τον χώρο σας ή το σχολείο των παιδιών σας;
24.    Έχετε αντικαταστήσει τις λάμπες του σπιτιού σας ή της δουλειάς σας με νέες λάμπες οικονομίας (CFL);
25.    Οδηγείτε υβριδικό αυτοκίνητο;

•    Αν έχετε απαντήσει με «ναι» σε 5 ή περισσότερες ερωτήσεις θα ήταν καλό να κάνετε επί πλέον τεστ (όπως μέτρηση του Γαιοπαθητικού ή Ηλεκτρομαγνητικού στρες, Body Dowsing ή εφαρμοσμένη Κινησιολογία) για να ελέγξετε τους χώρους στους οποίους ζείτε και για λόγους πρόληψης να μειώσετε την έκθεσή σας σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία όσο περισσότερο μπορείτε.
•    Αν έχετε απαντήσει με «ναι» σε 8 ή περισσότερες ερωτήσεις θα ήταν καλό να έρθετε σε επαφή με έναν ειδικό σύμβουλο στο Γαιοπαθητικό και Ηλεκτρομαγνητικό στρες.
•    Αν έχετε απαντήσει με «ναι» σε 10 ή περισσότερες ερωτήσεις θα ήταν καλό εκτός από το να έρθετε σε επαφή με έναν ειδικό σύμβουλο στο Γαιοπαθητικό και Ηλεκτρομαγνητικό στρες, να βρείτε τρόπους προστασίας του σπιτιού σας ή του χώρους εργασίας σας από Γαιοπαθητικό ή και Ηλεκτρομαγνητικό στρες και να θωρακίσετε τον εαυτό σας.
Εδώ και εκατό χρόνια πραγματοποιούνται μελέτες από την επιστημονική κοινότητα για την ύπαρξη του γεωπαθητικού και ηλεκτρομαγνητικού στρες, χωρίς να ενημερώνεται ο πολίτης για τις επιπλοκές που αυτοί οι αόρατοι κίνδυνοι μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία μας.

Τι είναι το γαιοπαθητικό στρες

Ο όρος γεωπαθητικό στρες (Γ/Π στρες) προέρχεται από την ελληνική λέξη «γαία» που σημαίνει Γή και το «πάθος» που σημαίνει ασθένεια.  Ως “Γεωπαθητικό στρες” εννοούμε το σύνολο των συνεπειών που μπορεί να έχει στον οργανισμό μας, η επί μακρόν παραμονή μας σε χώρους που επηρεάζονται από «τοξικές» γεωακτινοβολίες. Το γεωπαθητικό στρες οφείλεται συνήθως σε υπόγειες φλέβες νερού και λιμνάζοντα ύδατα, ρήγματα, σπήλαια, ενώσεις τεκτονικών πλακών και σε διασταυρώσεις ενεργειακών δικτύων (Hartman, Benker, Curry ).
Επίσης, oι ανθρώπινες κατασκευές, όπως σήραγγες, ορυχεία, υπόγεια, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν επιπλέον αιτίες.

Τι είναι το ηλεκτρομαγνητικό στρες

Ο όρος ηλεκτρομαγνητικό στρες (Electro Magnetic Frequency Stress – EMF Stress – Η/Μ Στρες) ή αλλιώς ηλεκτρομαγνητική ρύπανση οφείλεται σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που μπορεί να προέρχονται από το εξωτερικό Η/Μ νέφος, το οποίο δημιουργείται από κεραίες (τηλεόρασης, κινητών τηλεφώνων), ραντάρ, πυλώνες, υποσταθμούς ηλεκτρικού ρεύματος, γραμμές τρένων και τρόλεϊ και από τα UMTS (ασύρματα δίκτυα μεταφοράς δεδομένων, τα οποία είναι πολύ ισχυρά). Επίσης, προκαλείται από την οικιακή Η/Μ ρύπανση, δηλαδή όλες τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, τα ασύρματα τηλέφωνα, τα κινητά τηλέφωνα, την ασύρματη ενδοεπικοινωνία.

Το ανθρώπινο σώμα είναι δέκτης, παραγωγός, αναμεταδότης, καλός αγωγός της θερμότητας και του ηλεκτρισμού που σημαίνει ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ηλεκτρομαγνητικές μεταβολές.

H μεταβολή του γήινου μαγνητικού πεδίου από 7.83 Ηz που είναι το φυσιολογικό, για παράδειγμα σε 250 Ηz όταν διασταυρώνονται υπόγεια ύδατα σε βάθος από 200 έως 500 μέτρα.

Οι μεταβολές στον πλανήτη μας επέφεραν δραματικές αλλαγές στα έμβια όντα και όσο θα μεταβάλλεται το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της γης, τόσο οι κίνδυνοι θα αυξάνονται για την κατάσταση της υγεία του ανθρώπου. Οι κίνδυνοι αυτοί έχουν να κάνουν με την εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος, την ελάχιστη ανθεκτικότητα σε ιούς και βακτήρια και σε ένα μεγάλο εύρος ψυχοσωματικών καταστάσεων που οδηγούν τον οργανισμό σε χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις. Οι κυρίαρχες νοσογόνες καταστάσεις που παρατήρησαν επιστήμονες από παλαιότερα χρόνια, ήταν μορφές καρκίνου σε ανθρώπους που κοιμόντουσαν σε περιοχές με υπόγεια ύδατα.

Επιδράσεις του γεωπαθητικού στρες στην υγεία

Η επίδραση του Γ/Π στρες μεταβάλλει τις φυσιολογικές συχνότητες σε κυτταρικό επίπεδο και ο οργανισμός οδηγείται σε χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις. Η διατάραξη που συμβαίνει στο Η/Μ πεδίο προσβάλλει τον εγκέφαλο, την καρδιά, το μυϊκό σύστημα ή μειώνει το επαρκές ποσοστό της ενέργειας μέσω των τσάκρας, μεσημβρινών και του βιοηλεκτρικού δικτύου το οποίο επηρεάζει την ίαση.

Ο Dr. Hartmann σε διάφορες μελέτες με καρκινοπαθείς που ήταν επηρεασμένοι από Γ/Π στρες, συμπέρανε ότι υπάρχει συσχετισμός με τη νόσο.

Επίσης, ρωσική μελέτη του 2003 υπολόγισε ότι η έκθεση σε Γ/Π στρες από την ημέρα της σύλληψης, μπορεί να προδιαθέσει καρκινογένεση στο μέλλον στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου και μάλιστα στοχευμένους στον μαστό, προστάτη, ωοθήκη, πνεύμονα, ήπαρ και διάφορα λεμφώματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έχει αναγνωρίσει ότι το S.B.S (sick building syndrome – το λεγόμενο σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων όπως σπίτια, ξενοδοχεία, γραφεία, ινστιτούτα, εργοστάσια κ.λπ.) είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπεύθυνο για:
•    Πονοκεφάλους
•    Ένταση μεταξύ εργαζομένων
•    Αναπνευστικά προβλήματα
•    Αϋπνίες
•    Ξηροδερμίες
•    Πρόβλημα συγκέντρωσης
•    Κατάθλιψη
•    Κόπωση
•    Αλλεργίες
•    Εξασθένηση μνήμης
•    Καρδιακά προβλήματα
•    Οφθαλμικές διαταραχές

Επιδράσεις του Ηλεκτρομαγνητικού στρες στην υγεία

Στην σημερινή εποχή, η καθημερινή χρήση των μικροκυμάτων, ραδιοκυμάτων, ακτίνων Χ, γ-ακτινοβολίας συνεισφέρουν στην λεγόμενη Η/Μ «ρύπανση», η οποία έχει πλέον αναφερθεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες για τον αυξημένο κίνδυνο ασθενειών όπως:

•    Υψηλό ρίσκο για νευρολογικές καταστάσεις
•    Μείωση των εγκεφαλικών κυττάρων
•    Καρκινογενέσεις
•    Προβλήματα κυκλοφορικού συστήματος
•    Έλλειψη συγκέντρωσης, ύπνου και όρεξης
•    Αναπνευστικές δυσλειτουργίες
•    Καρδιακές δυσλειτουργίες
•    Δερματικά εξανθήματα
•    Αλλεργίες
•    Προβλήματα θυρεοειδούς
•    Ινομυαλγία
•    Κόπωση επινεφριδίων

Τρόποι ανίχνευσης του Γεωπαθητικού και Ηλεκτρομαγνητικού στρες

Αυτό γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών για τη μέτρηση της Η/Μ επιβάρυνσης-«ρύπανσης». Επίσης, με τη μέθοδο της ραβδοσκοπίας μπορούν να εντοπιστούν με μεγάλη ακρίβεια όλα τα υπόγεια ρεύματα νερού, τα τεκτονικά ρήγματα, τα Γ/Π δίκτυα Curry και Hartmann, καθώς και αν στο χώρο υπάρχει Η/Μ νέφος από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, δίκτυα υψηλής τάσεως, δορυφορικούς σταθμούς, ραδιοτηλεοπτικούς πομπούς και εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και από πλήθος ηλεκτρικών συσκευών σε ένα χώρο. Επίσης, με διάφορα τεστ εφαρμοσμένης κινησιολογίας από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Τρόποι προστασίας από το Γεωπαθητικό και Ηλεκτρομαγνητικό στρες

Ο καλύτερος τρόπος προστασίας του εαυτού σας και της οικογένειάς σας από το Γ/Π στρες και την Η/Μ επιβάρυνση είναι το να μη βρίσκεστε κοντά σε τέτοιες πηγές. Αυτό ορίζει την ενεργητική σας προστασία.  Έτσι:

•    Αποφύγετε να ζείτε σε χώρους με Γ/Π στρες
•    Αποφύγετε την έκθεση σε Η/Μ πεδία μέσα σε υπνοδωμάτιο πάνω από 1 mG.
•    Αποφύγετε την χρήση ηλεκτρικών κουβερτών, κρεβατιών νερού
•    Κλείστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν χρησιμοποιούνται (και μην τις αφήνετε απλά στη θέση stand by)
•    Αποφύγετε να ζείτε σε ακίνητα που βρίσκονται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από πυλώνα κινητής τηλεφωνίας
•    Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ασύρματο τηλέφωνο προτιμήστε αυτό με το καλώδιο

Αν όμως δεν έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε κάτι από τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να βρείτε τρόπους παθητικής προστασίας του εαυτού σας και της οικογένειάς σας από το Γ/Π και Η/Μ στρες. Τέτοιοι τρόποι είναι:

•    Η χρήση κρυστάλλων που απορροφούν το Γ/Π και Η/Μ στρες
•    Η χρήση συσκευών που εξουδετερώνουν το Γ/Π και Η/Μ στρες

Το βασικό θέμα που θα πρέπει να προσέχετε με τα αντικείμενα που απορροφούν το Γ/Π και Η/Μ στρες είναι ότι αν δεν τα καθαρίζετε ενεργειακά συχνά, τότε θα έχετε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο, δηλαδή την επαφή σας με ένα ιδιαίτερα τοξικά φορτισμένο αντικείμενο, άρα και τη δική σας ενεργειακή ρύπανση. Η λύση των συσκευών εξουδετέρωσης του Γ/Π και Η/Μ στρες είναι αρτιότερη, καθώς οι συσκευές αυτές λειτουργούν χωρίς καμία φροντίδα ή συντήρηση εφόρου ζωής. Χρησιμοποιήστε συσκευές προστασίας που ταυτόχρονα εξουδετερώνουν και το Γ/Π και το Η/Μ στρες. Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέξετε συσκευές που να έχουν τεκμηριωθεί για την αποτελεσματικότητά τους με σύγχρονες μελέτες.

Η επιλογή σας θα σας ανταμείψει με την αίσθηση της ζωντάνιας και της ευεξίας, καλύτερης συγκέντρωσης και εστίασης, σημαντική τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, μεγαλύτερη ικανότητα ανάρρωσης μετά από ασθένεια, βελτίωση της νοητικής διαύγειας, ανακούφιση από πόνο, βελτίωση της ικανότητας του οργανισμού να απορροφά θρεπτικά συστατικά, βελτίωση της αποτοξινωτικής ικανότητας, ρύθμισης της φυσιολογίας του οργανισμού και απομάκρυνση του στρες από το σώμα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Επιπλέον, βοηθούν στο να δρουν πιο αποτελεσματικά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα, τα συμπληρώματα διατροφής, καθώς η επιβάρυνση με Γ/Π και το Η/Μ στρες προκαλεί μείωση της λειτουργικότητάς τους και μείωση της απορροφητικής ικανότητας του οργανισμού. Διάφορες μελέτες έχουν αποδείξει με τη μέθοδο της live blood analysis ότι με τις συσκευές προστασίας που χρησιμοποιήθηκαν, τα ερυθρά αιμοσφαίρια δεν είναι πλέον συγκολλημένα, με αποτέλεσμα την πολύ καλύτερη οξυγόνωση και γενική λειτουργία του οργανισμού.

* Ο Dr Ιωάννης Τολιόπουλος είναι Μοριακός – Βιολόγος – Φυσιολόγος- Ανοσολόγος

Βιβλιογραφία
Freshwater D. Geopathic stress. Complement Ther Nurs Midwifery 1997 Dec; 3(6):160-2.
Von Pohl. Earth currents: Causative factor of cancer and other diseases. Translation of 1932 original by
I Lang. 1985 Frech-Verlag, Stuttgart, Germany.
Saunders T. Health hazards and electromagnetic fields. Complement Ther NursMidwifery 2003 Nov; 9(4):191-7.
Ianshanov VA, Geomagnetic field variation in early ontogenesis as a risk factor for oncopathology. Vopr Onkol. 2003; 49(5):608-11.
Electromagnetic Fields and Male Breast Cancer. Lancet, December, 1990:336
22 Labreche F, Goldberg MS, Valois MF Nadon L et al. Occupational exposures to extremely low frequency magnetic fields and postmenopausal breast cancer. Am J Ind Med. 2003 Dec; 44(6):643-52.
Johansen C. Electromagnetic fields and health effects – epidemiologic studies on cancer, diseases of the nervous system and arrhythmia-related heart disease. 2004; 30 Suppl 1:1-30.
Ahlbom IC, Cardis E, Green A et al. Review of the epidemiological literature on EMF and health. Environ Health Perspect. 2001 Dec; 109 Suppl 6:911-33.
Kundi M, Mild K, Hardell L, Mattsson MO. Mobile telephones and cancer – a review of epidemiological evidence. J Toxicol Environ health B Crit Rerv. 2004 Sep-Oct; 7(5):351-84.
Kramarenko AV, Tan U. Effects of high-frequency electromagnetic fields on human EEG brain mapping study. Int J Neurosci. 2003 Jul; 113(7):1007-19.
Roosli M, Rapp R, Braun-Fahrlander C. Radio and microwave frequency radiation and health – an analysis of the literature. Gesundheitswesen 2003 Jun; 65(6):378-92.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου