ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΜΑΖΙ

Μοίρασε το

Κάποτε τα παιδιά έβγαιναν στις γειτονιές, έπαιζαν βόλους ή τραγουδούσαν. Μάλωναν και συμφιλιώνονταν. Αντάλλασσαν σκέψεις, παιχνίδια και χαμόγελα. Σήμερα, στην παγκοσμιοποιημένη κοινότητα, μοιάζει ολοένα και πιο δύσκολο, παιδιά από διαφορετικές «γειτονιές» να βρεθούν μαζί και να μιλήσουν στην ίδια γλώσσα. 

Κι όμως… παρά τις εγγενείς διαφορές των εθνών, τριάντα παιδάκια από την αντίπερα όχθη του Αιγαίου και δεκαπέντε από τη Σάμο, ένωσαν τις φωνές τους το βράδυ του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου 2013, εξυμνώντας την ειρήνη, την αγάπη, το δικαίωμα να προσβλέπουν στο αύριο.
Επί τρεις και πλέον ώρες, το κοινό στη Σάμο παρακολουθούσε μαγεμένο και χειροκροτούσε ένθερμα τα παιδάκια από τη παιδική χορωδία των «Lions» Κουσάντασι και τη Μουσική Σχολή “ΑΡΜΟΝΙΑ” του Δήμου Σάμου να ερμηνεύουν παιδικά τραγούδια και γνωστές επιτυχίες, πότε στη μια γλώσσα, πότε στην άλλη και πότε από κοινού.
«Η αλληλεγγύη, η γλώσσα της ειλικρίνειας όπως την ξέρουν μόνο τα παιδιά και η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος κατάλληλου να αναπτυχθούν οι προσωπικότητες, βοήθησαν παιδάκια που έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους, να τις ξεπεράσουν και να νιώσουν ασφαλή αλλά και να εκφραστούν μέσω της μουσικής» σημείωσε ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Νεγκντέτ Ουλουντά.

«Ήρθαν κοντά μας με σεβασμό και αγάπη. Μας προσέφεραν από τις δικές τους καραμέλες και σοκολάτες, μας παραχώρησαν τα μικρά τους καρεκλάκια για να ξεκουραστούμε στις πρόβες, μοιράστηκαν μαζί μας τη θλίψη τους για το χαμό ενός από τα πιο μικρά μέλη της χορωδίας τους, χαμογέλασαν κι ένωσαν τις φωνές τους με τα παιδιά της Σάμου, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στον κόσμο των «μεγάλων».. Ας τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν να χαμογελούν και να ακολουθούν τα όνειρά τους…» τόνισε η καλλιτεχνική διευθύντρια της Μουσικής Σχολής «Αρμονία» και υψίφωνος Ζαφειρώ Χατζηφωτίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Όπερας της Σμύρνης καθώς και καθηγητές των Μουσικών Σχολών “Ritmikada” Κουσάντασι και “ΑΡΜΟΝΙΑ” Δήμου Σάμου.
ΦΩΤΟ: Νίκος Τσούλος, samosbook

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου