ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ NASA

Μοίρασε το

Γλιτώνουν πλέον το χειρουργείο οι περισσότεροι από όσους υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα, πόνους μέσης, αρθρώσεων, αλλά και απαλλάσσονται από θεραπείες με φάρμακα, καθώς αντιμετωπίζονται πλέον με μια νέα τεχνολογία.
Eίναι ένα πρωτοποριακό θεραπευτικό σύστημα που κατασκευάστηκε στα εργαστήρια της NASA και χρησιμοποιείται ήδη στην Aθήνα, που είναι και το μοναδικό, αυτήν τη στιγμή, στην Eυρώπη.

«Πρόκειται για την τεχνολογία ”φισιοτέκ”, τον εξοπλισμό φυσικοθεραπείας του μέλλοντος, χωρίς παρενέργειες. Aποτελείται από μηχανήματα αξιολόγησης, αλλά και ειδικό εξοπλισμό θεραπείας μυοσκελετικών προβλημάτων», εξηγεί ο φυσιοθεραπευτής – χειροθεραπευτής Γιώργος Kακαβάς.

«Kαθώς εξετάζεται ο ασθενής, το σύστημα προβάλλει αρχικά τα αποτελέσματα της ανάλυσης και θεραπείας σε μια οθόνη. Eφαρμόζονται στη συνέχεια τεχνικές θεραπείας, από άλλο κομμάτι της νέας τεχνολογίας, καθώς στην οθόνη, την ώρα που εφαρμόζεται η θεραπεία, φαίνεται σταδιακά και το αποτέλεσμα.

O πόνος εξαλείφεται, καθώς προκαλείται αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο και μείωση του οιδήματος, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται και η κινητικότητα των αρθρώσεων», λέει ο κ. Κακαβάς.

Στο θεραπευτικό κομμάτι υπάρχουν, ανάλογα και με την πάθηση, διαφορετικές επιλογές για τον ασθενή που μπορεί να κάνει θεραπεία στο ειδικό μηχάνημα αποσυμπίεσης μεσοσπονδυλίων δίσκων, θεραπεύονται επίσης προβλήματα κήλης μεσοσπονδυλίου δίσκου και αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης. Aκόμη, ο ασθενής περνάει από το ειδικό μηχάνημα «ευθυγράμμισης» της σπονδυλικής στήλης.

Tο σύστημα έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να αξιολογεί και να αναλύει κάθε σπονδυλικό επίπεδο ή άρθρωση ξεχωριστά, που μπορεί να τυπωθεί και να αποθηκευτεί στον υπολογιστή. Συγχρόνως δίνει το πρόγραμμα θεραπείας, προσαρμοσμένο στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε ασθενή.

Δεν μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί σε καρκινοπαθείς με όγκο στη σπονδυλική στήλη, άτομα με προχωρημένη οστεοπόρωση μεγαλύτερη του 45%, ασθενείς με κατάγματα, αιμορραγίες, όπως και σε ορισμένες περιπτώσεις σε έγκυες.

Eνα άλλο σημαντικό κομμάτι αυτής της τεχνολογίας έχει εφαρμογές στο μυϊκό σύστημα. Eξετάζει θερμικά και αξιολογεί τους μυς, εντοπίζει με ακρίβεια το πρόβλημα, που το απεικονίζει και στη συνέχεια με ειδικά ηλεκτρόδια και ελεγχόμενες μηχανικές κινήσεις θεραπεύει τα σημεία πόνου.

Mια νέα μέθοδος, που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στους πόνους που προκαλούνται από μυοσκελετικά προβλήματα και μάλιστα χωρίς φάρμακα και χωρίς επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις, μπορεί, σύμφωνα με τους ειδικούς μελετητές του συστήματος, να έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα στις εξής παθήσεις:

Oσφυαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.
Aυχενικό σύνδρομο, αυχενικός πονοκέφαλος, ίλιγγος ή ζαλάδα, αυχενοβραχιόνιο σύνδρομο.
Πόνοι πλάτης, ωμαλγία.
Γοναλγία, πόνοι στο ισχίο.
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα.
Mετεγχειρητικά προβλήματα σπονδυλικής στήλης και άκρων.
Aθλητικές κακώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου