ΤΑ “ΒΡΗΚΑΝ” ΓΙΑ ΤΙς ΤΡΑΠΕΖΕΣ SPD ΚΑΙ ΜΕΡΚΕΛ

Μοίρασε το

Σε συμφωνία επί των βασικών αρχών λειτουργίας του νέου μηχανισμού αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών κατέληξαν το συντηρητικό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD, σύμφωνα με το Reuters.

Αξιωματούχοι που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις των δύο γερμανικών κομμάτων ανέφεραν επίσης στο πρακτορείο ότι συμφωνήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης (ESM) να μην διαθέτει απευθείας κεφάλαια για την αναδιάρθρωση των τραπεζών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με απλή πλειοψηφία, οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. θα μπορούν να αποφασίζουν την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο τραπεζών.
Όπως σημειώνει το Reuters, η δημιουργία ενός ειδικού σώματος που θα υπάγεται στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών των 28 χωρών της Ε.Ε. καθησυχάζει τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που είχε εγείρει ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας σε περίπτωση που τέτοιου είδους αρμοδιότητες εκχωρούνταν στην Κομισιόν.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, απομένει πια να διευθετηθεί σειρά νομικών θεμάτων, με στόχο η συμφωνία να υπογραφεί στις αρχές της εβδομάδας ώστε ο κ. Σόιμπλε να παρουσιάσει στο Eurogroup της Πέμπτης μια ολοκληρωμένη γερμανική πρόταση.
Σημειώνεται πως στόχος της Ε.Ε. είναι να έχει επιτευχθεί συμφωνία για τον μηχανισμό αναδιάρθρωσης των τραπεζών έως τα τέλη του έτους.
Πηγή: Reuters via www.naftemporiki.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου