“ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ” ΕΝΑ ΟΥΤΟΠΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ FIZZ GALLERY

Μοίρασε το

H έκθεση του Κώστα Βαρώτσου με τίτλο “Συρρίκνωση” εγκαινιάζεται την Πέμπτη 10  Δεκεμβρίου στη γκαλερί «fizz gallery».

Μία δυναμική εγκατάσταση του καλλιτέχνη παρουσιάζεται στη γκαλερί, σε διάλογο με την αρχιτεκτονική δομή του χώρου. Μία πέτρινη «δίνη» διαμορφώνεται με προσεκτική γεωμετρία και συρρικνώνεται από το μέγιστο προς το ελάχιστο, αποκαλύπτοντας τη λεπτή ισορροπία μεταξύ των δομικών της στοιχείων και την ένταση της ενέργειας στο εσωτερικό της.

«Το έργο του Βαρώτσου είναι ταυτόχρονα δομικό και παιγνιώδες, διαισθητικό και εντούτοις ορθολογικό. Τα αντίθετα συνυπάρχουν τόσο μέσα στα ίδια τα έργα όσο και στη σχέση των έργων με το περιβάλλον τους: ανοιχτό-κλειστό, μέσα-έξω, εύθραυστο-συμπαγές, διαφάνεια-πυκνότητα, στατικότητα-δυναμισμός, κενό-πληρότητα. Το μεν δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το δε, και το “εδώ” αποκτά νόημα μόνο μέσω του “εκεί”.» αναφέρει ο Florent Bex, επίτιμος διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Αμβέρσας (Muhka), σε απόσπασμα από το κείμενό του «Κώστας Βαρώτσος: ένας καλλιτέχνης του χώρου» (στο Varotsos, εκδόσεις futura, 2005).

Η έκθεση στην «fizz gallery» διοργανώνεται παράλληλα με την έκθεση του Κώστα Βαρώτσου «Ουτοπία» στο Ίδρυμα Ευγενίδου (7 Δεκεμβρίου 2009-28 Φεβρουαρίου 2010, επιμέλεια: Χάρις Κανελλοπούλου).

Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει μία σειρά εικαστικών παρεμβάσεων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του κτιρίου, που αποπειρώνται να περιγράψουν κοσμικές δομές και να υπογραμμίσουν τη δύναμη και τη λογική των νόμων που διέπουν τη συμπαντική εξέλιξη.

Ένα ουτοπικό ταξίδι που «απλώνεται» σε κόσμους γνώριμους μέσα από τις επιστημονικές κατακτήσεις, και σε ανεξερεύνητες πτυχές του Σύμπαντος, γεμάτες μυστήριο και υποσχέσεις για νέες ανακαλύψεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2010.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  έως Παρασκευή 12.00-15.00, 18.00-21.00

Σάββατο: 11.00–14.00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.

fizz gallery

Βαλαωρίτου 9Γ, Αθήνα, τηλ.210/36.07.598,

e-mail: [email protected], www.fizzgallery.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου