Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Μοίρασε το

Βλέπω τα βιντεάκια που πλημμυρίζουν αυτές τις Αυγουστιάτικες ημέρες το διαδίκτυο και επιβεβαιώνουν το κοινώς αποδεκτό ότι ζούμε στην ωραιότερη Χώρα του κόσμου. Δείτε μόνο τα αμέτρητα νησιά μας . Το ένα καλύτερο από το άλλο και σίγουρα το καθένα προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία ζωής . Έχω γυρίσει πολλά μέρη του κόσμου και πουθενά δεν βρήκα κάτι που να συγκρίνεται με την ομορφιά και την ποικιλία των νησιών μας. Αλλά και η ηπειρωτική Ελλάδα έχει μοναδικές ομορφιές , βουνά , δάση , λίμνες , θάλασσα , όλα σε κοντινές αποστάσεις. Ένα μόνο μικρό παράδειγμα από τις άπειρες τέτοιες περιπτώσεις : Στις όμορφες παραλίες της Αιγιάλειας μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου και σε 20’ να βρεθείς στην Φτέρη , στα 1200 υψόμετρο για να κοιμηθείς , σε περιβάλλον φυσικού αιρκοντίσιον…

Πως αντιμετωπίσαμε αυτή την υπέροχη φύση ; Δυστυχώς απαίσια . Την γεμίσαμε αυθαίρετα κτίσματα . Κάψαμε τα περισσότερα φυσικά δάση μας , παντού σκορπίσαμε μπάζα και σκουπίδια . Τα 16000 χιλιόμετρα ακτογραμμών μας γέμισαν και αυτά με αυθαίρετα , αν είναι δυνατόν «μέσα στο κύμα» και σκουπιδαριό … Δεν αξιωθήκαμε να φτιάξουμε ένα κτηματολόγιο για να σταματήσει η καταπάτηση της γης.

Δεν ήταν όμως γενναιόδωρος μόνο με τη φύση ο Θεός. Μας έδωσε μια Χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, οι επιστήμες, οι τέχνες, ο πολιτισμός. Αν ένας άλλος λαός είχε την δική μας ιστορία είναι σίγουρο ότι θα την είχε εκμεταλλευτεί, τουριστικά εννοείται. Όπως το έκαναν άλλες χώρες με πολύ μικρότερο πολιτισμό και ιστορία. Εμείς ανταποκριθήκαμε ικανοποιητικά σε αυτό;… Βεβαίως και όχι . Ποιος φταίει ; Κατ’ αρχάς εμείς οι ίδιοι, σαν λαός . Και όχι τα τελευταία χρόνια , αλλά πάντα. Αντιγράφω από την encyclopedia dia britannica του 1910-1911 τα σχετικά με τον χαρακτήρα των Ελλήνων:

«Το πατριωτικό τους αίσθημα δυστυχώς , υπόκειται στην εκμετάλλευση ιδιοτελών δημαγωγών και δημοσιογράφων που ανταγωνίζονται την υπερβολή των εθνικών αξιώσεων και στην κολακεία της εθνικής ματαιοδοξίας … Σχηματίζουν ένα τμήμα της κοινωνίας που περισσεύει, ένα μορφωμένο προλεταριάτο , που προσκολλάται σε διάφορα κόμματα με την ελπίδα της κρατικής απασχόλησης . Η εξυπνάδα τους εκφυλίζεται σε πονηριά , η ευρηματικότητα τους σε ανειλικρίνεια , η λιτότητά τους σε απληστία και η επινοητικότητά τους σε απάτη»!…

Παρά τα εκατό και κάτι χρόνια , οι παραπάνω χαρακτηρισμοί δεν ανταποκρίνονται εξ’ ολοκλήρου στην σημερινή πραγματικότητα; Και οι πολιτικοί μας ; Αυτοί που επιλέγονται για να αλλάξουν προς το καλύτερο την ζωή των Ελλήνων και την κατάσταση της χώρας; Και πάλι η απάντηση θα έρθει από το παρελθόν . Αρχές του 1947, η Βρετανική κυβέρνηση ειδοποιεί τις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει το ρόλο που είχε αναλάβει , δηλαδή την στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στον Ελληνικό εμφύλιο. Ο Αμερικανός Πρόεδρος Χάρρυ Τρούμαν πριν κάνει οτιδήποτε, στέλνει στην Ελλάδα έναν αξιωματούχο για να εκτιμήσει την κατάσταση. Ο αξιωματούχος λεγόταν Πωλ Πόρτερ και αφού γύρισε όλη την Ελλάδα στέλνει στον Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ την έκθεση του, με τις εντυπώσεις του για την Ελλάδα γράφοντας μεταξύ άλλων :

«Εδώ δεν υπάρχει κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντί αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών , μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα»…

Άσχετα αν τελικά η Αμερικανική κυβέρνηση , γι άλλους λόγους , έδωσε την βοήθεια ( σχέδιο Μάρσαλ ) και η χώρα σώθηκε , η τελευταία παράγραφος της έκθεσης Πόρτερ είναι «όλα τα λεφτά» και δυστυχώς είναι σαν να γράφεται από κάποιον σημερινό παρατηρητή … Έχουμε αλλάξει από τότε άπειρες κυβερνήσεις και όμως «εδώ δεν υπάρχει κράτος» !

Αυτό το κενό εκμεταλλεύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και έγινε κυβέρνηση για να ολοκληρώσει την εξαφάνιση της ιστορίας αυτής της χερσονήσου της Μεσογείου. Της ωραιότερης Χώρας του κόσμου με τον «εξυπνότερο λαό»!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου