ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΜΑΙΚΛ ΤΖΑΚΣΟΝ

Μοίρασε το

 

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΠ ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 50 ΕΤΩΝ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” ΜΕ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

Ο “βασιλιάς της ποπ” Μάικλ Τζάκσον, πέθανε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης  σε ηλικία 50 ετών, σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπως ανέφερε η ιστοσελίδα TMZ.com

“Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε. Ο Μάικλ υπέστη καρδιακή προσβολή νωρίτερα το απόγευμα και οι τραυματιοφορείς δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Μας είπαν ότι όταν έφτασαν ο Τζάκσον δεν είχε σφυγμό” αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα.

Αν και για κάποιες ώρες αρχικά δεν υπήρχει επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του από κάποιον εκπρόσωπο του τραγουδιστή, ωστόσο μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδαν την είδηση του θανάτου του.

Ο  Μάικλ Τζάκσον είχε μεταφερθεί  εσπευσμένα αργά το βράδυ της Πέμπτης  σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times οι τραυματιοφορείς που έφτασαν στο σπίτι του Τζάκσον βρήκαν τον ποπ σταρ να μην αναπνέει και του έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη επί τόπου. Στη συνέχεια τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο Ιατρικό Κέντρο UCLA.

Η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού super star είχε κλονιστεί έπειτα από τις αλλεπάλληλες αισθητικές επεμβάσεις.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, η είδηση ότι πάσχει από καρκίνο του δέρματος, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο Michael  Jackson, αυτή την περίοδο βρισκόταν σε πρόβες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών, οι οποίες αναμένονταν ως το πλέον φαντασμαγορικό γεγονός.

Ο διάσημος star ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, του Michael Joseph Jackson, της Paris Michael Katherine Jackson και του Prince “Blanket” Michael Jackson II

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Ο Τζάκσον ετοιμαζόταν για τη “μεγάλη επιστροφή του” με μια σειρά από συναυλίες που θα ξεκινούσαν στο Λονδίνο στις 13 Ιουλίου. Οι παραστάσεις του θα ολοκληρώνονταν τον Μάρτιο του 2010. Όλα τα εισιτήρια για τις εμφανίσεις του είχαν εξαντληθεί από τον Μάρτιο.

Ο Τζάκσον είχε ξεκινήσει την καριέρα του σαν “παιδί θαύμα” συμμετέχοντας στο οικογενειακό συγκρότημα “The Jackson 5” πριν από περισσότερα από 40 χρόνια. Από το 2005, όταν απαλλάχθηκε από την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου, ζούσε απομονωμένος.

Υπήρξε ένας από τους πιο αγαπημένους αλλά και αμφιλεγόμενους τραγουδιστές, κυρίως λόγω του τρόπου ζωής του και των “μεταμορφώσεων” στις οποίες υποβλήθηκε.

Αφού ουσιαστικά “εξαφανίστηκε” μετά την απαλλαγή του, το 2005, από τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, ο 50χρονος “βασιλιάς της ποπ” επανήλθε μόλις τον περασμένο Μάρτιο και ανακοίνωσε τη μεγάλη επιστροφή του στη σκηνή, με μια σειρά συναυλιών στο Λονδίνο.

 

750 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ

Ο Τζάκσον με τη χαρακτηριστική φωνή και το απαράμιλλο ταλέντο στο χορό, ήταν ήδη γνωστός από τα 10 χρόνια του αλλά σταδιακά έγινε διεθνής σταρ και κατάφερε να κερδίσει 13 βραβεία Γκράμι, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Υπολογίζεται ότι συνολικά πούλησε 750 εκατομμύρια δίσκους.

Ο Μάικλ Τζο Τζάκσον γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1958 στο Γκάρι της Ιντιάνα. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια: ο πατέρας του ήταν μεταλλωρύχος, η μητέρα υπάλληλος σε ένα κατάστημα. Ο Μάικλ Τζο ήταν το έβδομο από τα εννιά παιδιά του ζεύγους.

Η μουσική καριέρα της οικογένειας ξεκίνησε με τους τέσσερις μεγαλύτερους αδελφούς του στους οποίους σύντομα εντάχθηκε και ο Μάικλ, που τότε ήταν μόλις 6 ετών, δημιουργώντας έτσι το γκρουπ “Jackson Five”. Το 1972 ηχογράφησε τον πρώτο σόλο δίσκο του, το Got to be there, όντας ακόμη ανήλικος. Το 1979 ηχογράφησε το Off The Wall, με παραγωγό τον Κουίνσι Τζόουνς. Τρία χρόνια αργότερα με το άλμπουμ Thriller, ο Τζάκσον έσπασε το ρεκόρ πωλήσεων παγκοσμίως (περισσότερα από 50 εκατομμύρια δίσκοι). Ακολούθησαν οι λιγότεροι επιτυχημένοι αλλά εξίσου αξιόλογοι δίσκοι Bad (1987) και Dangerous (1991).

Την ίδια περίοδο όμως η όψη του σταρ αλλάζει, το δέρμα του λευκαίνει και η μύτη του λεπταίνει. Ο ίδιος αρνιόταν ότι είχε υποβληθεί σε αισθητικές επεμβάσεις, εκτός από δύο ρινοπλαστικές, και υποστήριζε ότι έπασχε από λευκοδερμία.

Ο Τζάκσον είχε μετατρέψει ένα ράντσο στην Καλιφόρνια σε κατοικία και ψυχαγωγικό πάρκο και το ονόμασε “Neverland” προς τιμή του ήρωά του, του Πίτερ Παν, του παιδιού που δεν θέλει να μεγαλώσει.

Ο ΠΟΛΥΤΑΡΑΧΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ

Όμως το 1993 αυτή η εικόνα της εκκεντρικότητας καταρρέει όταν ένας 13χρονος τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η υπόθεση τελειώνει με συμβιβασμό. Ο τραγουδιστής συμφωνεί να καταβάλει 23,3 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει μόλις ένα κλάσμα της περιουσίας του που τότε υπολογιζόταν στα 600 εκατομμύρια.

Το 1994, προς γενική κατάπληξη, ο Τζάκσον παντρεύεται την κόρη του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίζα Μαρί και την επόμενη χρονιά ηχογραφεί το HIStory. Μετά το διαζύγιό του με την Πρίσλεϊ παντρεύεται μια Αυστραλή νοσοκόμα, την Ντέμπι Ρόου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Πρινς Μάικλ Τζούνιορ και την Πάρις Μάικλ Κάθριν. Το 2002 και ενώ είχε ήδη χωρίσει με τη Ρόου απέκτησε άλλο ένα παιδί, τον Πρινς Μάικλ Β΄, από παρένθετη μητέρα.

Το άλμπουμ Invincible, που ηχογράφησε το 2001, είχε μέτρια επιτυχία. Το 2003 προκαλεί σκάνδαλο όταν παραδέχεται σε ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ ότι του αρέσει να κοιμάται, αθώα, με μικρά αγόρια. Η δικαστική διαμάχη στην οποία ενεπλάκη κατέστρεψε την εικόνα του μολονότι τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες, τον Ιούνιο του 2005.

Στο μεταξύ, η περιουσία του είχε εξανεμιστεί και το 2006 τα χρέη του ανέρχονταν στα 170 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο. Μόλις πρόσφατα είχε πετύχει μια μικρή “νίκη” μέσα στον ωκεανό των οικονομικών προβλημάτων του, όταν ακύρωσε την πώληση των προσωπικών αντικειμένων του από τον οίκο δημοπρασιών Julien’s.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε το απόγευμα της Πέμπτης αφού μεταφέρθηκε, σε βαθύ κώμα, από τραυματιοφορείς του πυροσβεστικού σώματος σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.

“ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ” ΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ  

Μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, οι δίσκοι του Μάικλ Τζάκσον κατέλαβαν τις πρώτες 15 θέσεις του καταλόγου με τους δίσκους που έχουν τις καλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα Amazon.com.

Η επανέκδοση του “Thriller”, η οποία κυκλοφόρησε το 2008 με αφορμή την 25η επέτειο από την κυκλοφορία της πρώτης ομώνυμης μουσικής συλλογής, είναι το άλμπουμ που σημειώνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην αμερικανική ιστοσελίδα, ενώ ακολουθούν το “Off the Wall” (1979) και το “Bad” (1987).

Στον εκλιπόντα βασιλιά της ποπ κατακυρώνεται εξάλλου η πρώτη θέση στο iTunes της Apple, την πλατφόρμα τηλεχρέωσης για κατέβασμα τραγουδιών από το Ίντερνετ, με 6 άλμπουμ του να έχουν ανέβει στο Top 10.

Μπεστ σέλερ είναι το άλμπουμ “The Essential” (2005), το οποίο προηγείται των “Thriller” και “Off the Wall”.

Φόρο τιμή στον τραγουδιστή θα αποτίσει εξάλλου αυτό το Σαββατοκύριακο το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, κατά τις συναυλίες που θα γίνουν στο πλαίσιό του, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές του.

Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε χθες, Πέμπτη, σε ηλικία 50 ετών σε νοσκομείο του Λος Άντζελες, όπου εισήχθη εκτάκτως έπειτα από ανακοπή.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου