ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ : “ΠΑΡΑΜΥΘΙ …ΜΕ ΟΝΟΜΑ”

Μοίρασε το

Στα πλαίσια της σειράς μουσικών παραστάσεων ‘‘Στιχουργοί εξ αγχιστείας’’ παρουσιάζουμε την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου στις 8.30 το βράδυ στον ‘‘Ιανό’’(Σταδίου 24 – τηλ.210-3217810) τα τραγούδια που έγραψε για το θέατρο και τον κινηματογράφο ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη και του Σταύρου Ξαρχάκου.

Το ‘‘Παραμύθι …με όνομα’’ είναι η δεύτερη παράσταση της σειράς αυτής. Προηγήθηκαν τα τραγούδια του Ισπανού ποιητή Federico Garcia Lorca και θα ακολουθήσουν: τον Φεβρουάριο τα τραγούδια του Δημήτρη Χριστοδούλου, τον Μάρτιο του Μιχάλη Μπουρμπούλη και του Ηλία Κατσούλη, τον Μάιο του Άκη Πάνου και, τέλος, τον Ιούνιο, τα τραγούδια με στίχους των ίδιων των συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Λοΐζος, Μούτσης , Κουγιουμτζής και άλλοι).

Τον Ιάκωβο Καμπανέλλη τον γνωρίζουμε κυρίως ως συγγραφέα θεατρικών έργων, καθώς και ως σεναριογράφο ταινιών του κινηματογράφου. Δεν συνηθίζουμε να τον θυμόμαστε ως στιχουργό. Κι όμως, μέσα στα έργα που έγραψε περιλαμβάνονται τραγούδια τα οποία γράφτηκαν για τις ανάγκες των συγκεκριμένων έργων, τα οποία στη συνέχεια ακολούθησαν τη δική τους διαδρομή, ανεξάρτητα από το έργο για το οποίο γράφτηκαν, και τα οποία τραγούδια είναι πλέον πασίγνωστα, παρότι (όπως συχνά συμβαίνει) λίγοι γνωρίζουν ότι οι στίχοι ανήκουν στον Ιάκωβο Καμπανέλλη.

Στην παράσταση της Τετάρτης παίζουν οι μουσικοί: Κώστας Μιχαλάκης (μαντολίνο και μπουζούκι), Αρετή Κοκκίνου (κλασσική κιθάρα), Μαρία Νίττη (ακκορντεόν), Θανάσης Γεωργάρας (μπουζούκι), Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο) και ο Σπύρος Κουρκουνάκης (πιάνο), που έχει και τη μουσική επιμέλεια. Τραγουδούν ο Κώστας Μάντζιος, η Μαρία Κανελλοπούλου και η Γεωργία Γρηγοριάδου. Συμμετέχει επίσης ο νέος τραγουδοποιός Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου