ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΣΙΠΡΑ;

Το προφίλ Τσίπρα προφανώς έχει αναλάβει η εταιρεία συμβούλων Rothschild, επικεφαλής της οποία είναι μια λαμπρή οικονομολόγος new deal Αθανάσιος Παπανδρόπουλος

Μοίρασε το

Όταν πριν κάποιους μήνες ένας καλός Γάλλος συνάδελφος μού μίλησε για τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του Πρωθυπουργού. Και για μία εταιρεία που έχει αναλάβει να «φτιάξει» το προφίλ Τσίπρα, θεώρησα ότι αστειευόταν. Δεν συνέχισα την συζήτηση. Άρχισα όμως να αλλάζω γνώμη μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Κάποιες πληροφορίες έφτασαν στα αυτιά μου γύρω από την συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός μας με τον Γάλλο πρόεδρο. Ήταν η αρχή ενός κουβαριού που άρχισε να ξετυλίγεται. Για την ώρα είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς μέχρι πού θα φθάσει και πώς.

Υπάρχουν όμως γεγονότα που μάς επιτρέπουν υποθέσεις εργασίας. Ωστόσο αυτές υπάγονται πάντα στον κίνδυνο μίας απρόβλεπτης εξέλιξης. Όπως, για παράδειγμα, η πολύ σοβαρή υπόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνα Πάνου Καμμένου…

Ας δούμε, όμως, τα γεγονότα, μέσα από ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε

  1. Γιατί τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Εμμανουέλ Μακρόν επέλεξε την Αθήνα του Αλέξη Τσίπρα για να μιλήσει για την Ευρώπη και το όραμα του για αυτήν;
  2. Ποιοι και γιατί αποφάσισαν να τιμήσουν τον πρωθυπουργό μας με τα βραβεία του «πολιτικού θάρρους» και του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού»;
  3. Γιατί το Ισραήλ και το εβραϊκό λόμπυ στις ΗΠΑ στήριξε την επίσκεψη Τσίπρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ;

ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ROTHSCHILD ΤΟ ΠΡΟΦΊΛ ΤΣΙΠΡΑ

Για τις ευρωεκλογές του 2019, ο Εμμ. Μακρόν φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό κόμμα. Θα το συνθέτουν επιμέρους εθνικά κόμματα και θα διεκδικήσει την εκπροσώπησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι πολύ πιθανόν ο Αλ. Τσίπρας να έχει ήδη αποδεχθεί συμμετοχή στο σχέδιο αυτό. Και ο Γάλλος πρόεδρος να τού έχει υποσχεθεί, λόγω ηλικίας, την ηγεσία αυτού του πανευρωπαϊκού πολιτικού φορέα.

Για τον σκοπό αυτόν, το “ηγετικό” προφίλ Τσίπρα προφανώς έχει αναλάβει η εταιρεία συμβούλων Rothschild and Co. Επικεφαλής της εταιρίας η όντως λαμπρή οικονομολόγος, γνωστή για τις διεθνείς διασυνδέσεις της και ειδική σε θέματα ρυθμίσεως δημοσίων χρεών κυρία Anne-Laure Kiechel.

Η κυρία Kiechel συνδέεται στενά με τον ομήλικό της Αυστρο-Αμερικανό επικοινωνιολόγο, γεννημένον στο Παρίσι το 1975, Felix Marquandt. Ο Marquandt από το 2000 έχει επιλέξει ως θρησκεία το Ισλάμ. Διευθύνει τρεις εταιρείες διεθνών δημοσίων σχέσεων εξειδικευμένες να «χτίζουν» προφίλ επωνύμων που φιλοδοξούν να αποκτήσουν διεθνή βραβεία. Όπως το Νόμπελ για παράδειγμα, ή αξιώματα.

Από την άλλη πλευρά, η κυρία Anne-Laure Kiechel έχει πολύ καλές σχέσεις και με τον Patrick Wasjman, ιδρυτή της μηνιαίας επιθεώρησης «Politique Internationale». Το συγκεκριμένο περιοδικό στα πρώτα του βήματα στηρίχθηκε από την οικογένεια Rothschild, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Επισημαίνουμε επίσης ότι ο P. Wasjman – που διδάσκει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών – υπήρξε την περίοδο Μάρτιος 1993-Μάϊος 1995 υπεύθυνος του γραφείου του τότε υπουργού Άμυνας της Γαλλίας, Francois Leotard, επί προεδρίας Φρανσουά Μιττεράν και πρωθυπουργίας Εντουάρ Μπαλλαντύρ.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΊΛ ΤΣΊΠΡΑ

Σήμερα ο P. Wasjman στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν. Και φημολογείται ότι είναι και από τους επιφανείς συμβούλους του σε θέματα Μέσης Ανατολής και Ρωσίας. Ισχυρά είναι επίσης τα ερείσματά του και στο εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ. Το οποίο σήμερα στηρίζει και την επικείμενη συνεργασία του Ισραήλ με την Σαουδική Αραβία με σκοπό την αναχαίτιση της ιρανικής επιρροής στον μεσανατολικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τους Ισραηλινούς ότι στηρίζει την πρωτοβουλία τους. Και έχει παρακαλέσει το εβραϊκό λόμπυ να συνδράμει την ελληνική προσπάθεια για την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας.

Από αυτά που προηγούνται είναι κατάδηλο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει σε εκλογές όταν θα έχει να ανακοινώσει κάποια «επιτυχία» που θα έχει σχέση με το χρέος της χώρας. Σε κάθε περίπτωση δε, ρίχνει μεγάλο βάρος και στο προφίλ του. Θέλει να φανεί στους εδώ ιθαγενείς ότι είναι ο ανερχόμενος ηγέτης, τον οποίο η Ευρώπη έχει περί πολλού.

Ωστόσο, για να εμπεδωθεί το προφίλ Τσίπρα θα πρέπει η Ελλάδα να κατέβει κάποια σκαλιά, τόσον οικονομικά όσο και πολιτικά. Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από μάς ότι η δύναμη αυταρχικών και νάρκισσων ηγετών βασίζεται στην άγνοια και στην αμορφωσιά.

Μία χώρα της οποίας οι κάτοικοι, επειδή τούς έκοψαν τα δανεικά, εκλέγουν στο Κοινοβούλιό τους την Χρυσή Αυγή, τον Λεβέντη και κάνουν εξουσία το σημερινό κυβερνητικό δίδυμο, θα πει ότι είναι ξοφλημένη από χέρι. Για έναν πολύ απλό λόγο: οι κάτοικοί της αγνοούν το παρόν και άρα δεν βλέπουν το μέλλον.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου