ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μοίρασε το

Όταν θα πέφτει Μαύρο στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια από την καθεστωτική Κυβέρνηση  θα πρέπει να σείεται το Σύνταγμα και η χώρα από την φωνή των δημοκρατικών πολιτών. Αλλιώς, αυτή η χώρα θα έχει πρόβλημα με την Δημοκρατία της. Το μήνυμα της δημοκρατικής Ελλάδας θα πρέπει να είναι σαφές και ισχυρό σε αυτούς που την επιβουλεύονται, σε αυτούς που φοβούνται να την υπερασπιστούν και σε αυτούς που υποτάσσονται στο αντιδημοκρατικό Καθεστώς.

Οι 2.500 εργαζόμενοι των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών που θα χάσουν την δουλειά τους έχουν κι αυτοί ζωές και οικογένειες όπως οι αντίστοιχοι 2.500 της δημόσιας ΕΡΤ. Πρώτοι λοιπόν μπροστά στη Βουλή οφείλουν να διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Γιατί η τυχόν απουσία τους θα επιβεβαιώσει την επικρατούσα στη κοινωνία πεποίθηση ότι η φωνή τους ειναι υπόδουλη στη καθεστωτική Κυβέρνηση. Στη δεύτερη γραμμή θα πρέπει να είναι οι καλλιτέχνες που ήταν παρόντες στο προηγούμενο Μαύρο. Γιατί αλλιώς η τέχνη τους θα είναι επιτηδευμένη στις υπηρεσίες της καθεστωτικής Κυβέρνησης. Στην τρίτη γραμμή οφείλει να είναι σύσσωμη η δημοκρατική Αντιπολίτευση με τους επικεφαλής των κομμάτων της παρόντες, γιατί αλλιώς θα είναι μικρότερη των περιστάσεων που αμφισβητούν τη Δημοκρατία.

[quote text_size=”small”]

Η σύσσωμη παρουσία της δημοκρατικής Αντιπολίτευσης ίσως συνεγείρει τις δημοκρατικές συνειδήσεις στο κυβερνών κόμμα που σίγουρα υπάρχουν και προβληματίζονται. Η δημοκρατική Ελλάδα ενωμένη θα πρέπει να δείξει ότι έχει συναίσθηση του κινδύνου που διατρέχει η Δημοκρατία καθώς και της ευθύνης της να την υπερασπιστεί. Οι δημοκρατικές συμμαχίες κτίζονται και βαθαίνουν στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, όχι σε κλειστά δωμάτια συνεδριάσεων κομματικών στελεχών.

[/quote]

Η δύναμη του πρώτου επιβάλει το δεύτερο. Το μήνυμα θα φθάσει και στους εταίρους μας: καμία πλέον ανοχή στις εκπτώσεις στη Δημοκρατία μας, λόγω χρεοκοπίας. Οικονομική ανάταξη δεν πρόκειται να προκύψει, ούτε έχει νόημα για τους πολίτες σε μία ευρωπαική μπανανία λούμπεν ολιγαρχών. Οι τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, η  Δικαιοσύνη, η Ενημέρωση, η Παιδεία θα πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητες από την εκάστοτε εξουσία. Οι δημοκρατικοί πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να δηλώσουν έμπρακτα και πειστικά ότι θα υπερασπιστούν την Δημοκρατία πάσει θυσία, όχι από τον καναπέ τους.

Να δηλώσουν ότι δεν θα δεχτούν την μετατροπή της χώρας σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Ότι αρνούνται να την παραδώσουν στους ντόπιους και ανατολίτες Εσκομπάρ. Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα δημοκρατικά κόμματα θα κερδηθεί μόνο με πράξεις, όχι με λόγια. Έχουν χορτάσει απ’ αυτά!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου