ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ “ΒΛΗΜΑΤΑ”

Δεν θα περίμενε κανείς όπου μαζεύονται τόσα πολλά... βλήματα να μην δημιουργούνται πολλαπλάσια προβλήματα. new deal Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

Δυστυχώς στον δημόσιο βίο κατά τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε τη… χαρά (μέσα από την… πίκρα που σκορπίζουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) να γνωρίσουμε απίθανους τύπους που λαμβάνουν αποφάσεις, ασκούν διοίκηση και κρατάνε στα χέρια τους τη μοίρα εκατομμυρίων πολιτών. Με λίγα λόγια, κυβερνούν βλήματα που σπέρνουν… προβλήματα.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε δει τύπους που κάποτε

  • Έκλειναν δρόμους.
  • Υπερασπίζονταν τρομοκράτες.
  • Συνασπίζονταν με αναρχικούς.
  • Ζητούσαν περισσότερα δανεικά στους δρόμους
  • και καθοδηγούσαν μια μερίδα πολιτών ώστε να μετεξελιχθούν σε επαγγελματίες… αγανακτισμένους

Σήμερα αυτοί οι τύποι που είχαν… δεσμευτεί ότι

  1. ΘΑ έσκιζαν μνημόνια
  2. ΘΑ αύξαναν συντάξεις και μισθούς
  3. ΘΑ καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ
  4. ΘΑ αύξαναν το αφορολόγητο
  5. ΘΑ πήγαιναν τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ κλπ.

Βλέπουμε ότι αυτοί οι τύποι έχουν αλλάξει ρότα. Φόρα παρτίδα λένε ευθέως στα μούτρα του δοκιμαζόμενου πολίτη ότι είναι κορόιδο. Κορόιδο γιατί δεν αντιδρά στα προκλητικά ψέματα τους. Ενώ τρις χειρότερα είναι γι αυτούς που τους ψήφισαν. Τους τελευταίους τους “δουλεύουν ψιλό γαζί” κλείνοντας τους βέβαια… πονηρά το μάτι ότι κάτι μπορεί να γίνει και να βολευτούν στο Δημόσιο.  Άλλωστε έχουμε μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και είναι εύκολο κάτι τέτοιο να γίνει πιστευτό…

ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ “ΒΛΉΜΑΤΑ” ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΟΧΟΣ

Μία πρώτη λογική εξήγηση για την ησυχία που υπάρχει σήμερα είναι ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί. Κουράστηκε από τις ισχυρές δόσεις ψεύδους και έχει πάθει… ανοσία. Μια άλλη εξήγηση έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτοί που ψήφισαν το σημερινό θίασο, δεν έχουν τα… μούτρα να βγουν και να αντιδράσουν. Καθώς κάποτε κουνούσαν το… δάκτυλο σε όσους τους έλεγαν να μην πιστέψουν τα ψέματα των Τσίπρα-Καμμένου. Μια απλή αναζήτηση στο Διαδίκτυο των τίτλων “Τα ψέματα του Τσίπρα” ή “Τα ψέματα του Καμμένου” αρκεί. Ώστε κάποιοι (όσοι ακόμη διαθέτουν τσίπα…) να κρυφτούν στο πιο απόμερο ή σκοτεινό μέρος!

Το 2015 η χώρα απογειώθηκε με… ορμή στο… 2060! Γιατί έως τότε θα βρίσκεται υπό επιτροπεία και υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των αγορών όταν με το… καλό βγούμε από το μνημόνιο.

Η “περήφανη διαπραγμάτευση” μιας επίκίνδυνης συμμορίας που έπαιξε το μέλλον της χώρας στα… ζάρια έχει κοστίσει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο μας κόστισαν τα… tips της περιόδου της πλασματικής ευημερίας έως το 2010. Το 2014 είχαμε βγει στις αγορές. Επιστρέφοντας μετά από 6 χρόνια σε φάση ανάκαμψης-ανάπτυξης και το 2015, αν δεν μεσολαβούσαν οι εκλογές, θα βγαίναμε από τα μνημόνια. Αντ΄ αυτού πήγαμε με… φόρα στο τρίτο μνημόνιο και ουσιαστικά θα υπάρξει και ένα άτυπο τέταρτο μέχρι να εξοφλήσουμε σε ένα πολύ μεγάλο βάθος χρόνου το 75% των δανείων που έχουμε λάβει από τους εταίρους-δανειστές.

Η ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ “ΒΛΉΜΑΤΑ”

Δυστυχώς όμως, η κακή επιλογή της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, να εμπιστευτούν την τύχη της χώρας σε μια παρέα τυχοδιωκτών, παρασιτικών, ιδεοληπτικών και άχρηστων επέφερε τα γνωστά δεινά. Διαρκής φτωχοποίηση, εξαύλωση της μεσαίας τάξης, μιζέρια, ελεημοσύνη. Αριστερά πράγματα, μπορεί να πει κάποιος. Γιατί αν υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχει τέτοια νεοκομμουνιστική αριστερά σε χώρα του δυτικού κόσμου όπου οι πολίτες ευημερούν, τότε είναι υποψήφιος για τον “χρυσό φοίνικα” της… βλακείας!

Οι τύποι αυτοί που ήρθαν στην εξουσία καθοδηγώντας… αγανακτισμένους πολίτες ώστε να μιλάνε για κρεμάλες και φυλακές, αποδεικνύεται σήμερα ότι μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει.

Είναι άξεστοι, θρασείς, αναιδείς, άχρηστοι, αναίσθητοι, τυχοδιώκτες, βολεμένοι, αλλά σίγουρα δεν είναι κορόιδα αν κρίνει κανείς από τα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης.

Όπως λένε οι τύποι αυτοί έχουν το δικό τους… πρόγραμμα. Μόνο που το πρόγραμμα αυτό μόνο προβλήματα φέρνει. Αν το επιδιώκουν για λόγους πολιτικά… πρόστυχους μη χωνεύοντας ότι η Ελλάδα ανήκει στον δυτικό κόσμο και δικαιούται να είναι στην αφρόκρεμα των χωρών με υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, τότε έχουμε να κάνουμε με άκρως επικίνδυνα υποκείμενα. Δυστυχώς όμως, πέρα από την νεοκομμουνιστική και… δεξιο-ψεκασμένη αντίληψη των πραγμάτων. Επιπλέον φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που συνεχώς δημιουργούν προβλήματα. Άλλωστε, δεν θα περίμενε κανείς όπου μαζεύονται τόσα πολλά… βλήματα να μην δημιουργούνται πολλαπλάσια προβλήματα. Αυτό το τελευταίο είναι κυριολεκτικό και μεταφορικό. Σίγουρα όμως δεν είναι μεταφορική η συμφορά που έχουν φέρει στη χώρα. Γι αυτό, όσοι τους ψήφισαν και μετανόησαν έχουν μια τελευταία ευκαιρία να επανορθώσουν. Να δείξουν ότι η κοινωνία ξέρει και μπορεί να εκδικείται ψεύτες, απατεώνες και “βλήματα”!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου