ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ Η ΕΛΠΙΔΑ

Μοίρασε το

Δύο χρόνια, δύο μήνες και 5 ημέρες έχουν περάσει από την… αποφράδα ημέρα της 25ης Ιανουαρίου 2015. Τότε που ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού ψήφισε για την έλευση της ελπίδας και για να μπουν τέλος στα… βάσανά μας από τους… ανάλητους Σαμαρά-Βενιζέλο. Τότε που ο οφειλέτης πίστεψε ότι δεν θα ξαναπληρώσει δόσεις για το δάνειό του, για τα χρέη του προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία διόδια κλπ., ενώ θα έχει αφορολόγητο 12.000 ευρώ, δεν θα ξαναπληρώσει ΕΝΦΙΑ, θα δει το ΕΚΑΣ να αυξάνεται κ.ο.κ. Πάνω απ΄ όλα δεν έπρεπε να εφαρμοστεί το… καταραμένο “e-mail Χαρδούβελη και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία…

Η συντριπτική πλειονότητα όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαν πιστέψει αφελώς ότι μόλις ξεκίνησε το ταξίδι προς τον… παράδεισο. Βέβαια, λίγους μήνες αργότερα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και ενώ είχε προηγηθεί το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα (συγγνώμη, ΟΧΙ…) είχε αλλάξει το τροπάριο. Οι περισσότεροι, αφού είχε ψηφιστεί το τρίτο μνημόνιο, σου έλεγαν ότι είχαν βαρεθεί τους άλλους “που κυβερνούσαν 40 χρόνια” και άλλα τέτοια… χαριτωμένα! Βεβαίως, μικρή λεπτομέρεια έχει το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο του 2015 σχεδόν το σύνολο του ποσοστού που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατευθείαν από το παλαιό ΠΑΣΟΚ των δανεικών και του βολέματος όπως επίσης και τα στελέχη του! Επιπλέον, μια πιο… ενδελεχής ματιά στους ΑΝΕΛ, στον έτερο κυβερνητικό εταίρο δείχνει ότι δεκάδες στελέχη δεν εκτέθηκαν στον πολιτικό στίβο κατά τα μνημονιακά χρόνια, αλλά προϋπήρξαν αυτών!

Ο ελληνικός λαός ήθελε με μεγάλη λαχτάρα να επιβιβαστεί στο… κρουαζιερόπλοιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να κάνει ένα… ταξίδι αναψυχής χωρίς πολλές σκοτούρες και μάλιστα με την υπόσχεση ότι θα ήταν δωρεάν! Χωρίς… ενοχλητικούς που θα ζητούν λεφτά για δάνεια, φόρους και πάσης φύσεως οφειλές. Και βεβαίως χωρίς τα… ζιζάνια των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ που… τόλμησαν να περικόψουν συντάξεις, από τη στιγμή που όλα κυλούσαν… ειδυλλιακά! Όσο για την απόπειρα Γιαννίτση το 2001 για να ελέγξει το δημόσιο χρέος μέσω των παρεμβάσεων στο Ασφαλιστικό, πως να γινόταν να τον ρίξουμε και στη θάλασσα! Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα. Εμείς εμπιστευόμαστε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα μας πάνε… τσάμπα με το πλοίο για να γνωρίσουμε… ειδυλλιακά μέρη, όπως για παράδειγμα τη… Βενεζουέλα!

Το… κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το λιμάνι και μόλις βγήκε στα ανοικτά άρχισε να στέλνει σήματα… μη ασφαλούς ναυσιπλοίας! Διερχόμενα πλοία και σκάφη παρατηρούσαν τα… τρελά ζικ ζακ του καπετάνιου και ενημέρωσαν το… Λιμεναρχείο. Τα… παραπλέοντα σκάφη αυτομάτως άρχισαν να λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας προκειμένου να είναι προετοιμασμένα στην περίπτωση που το… πλήρωμα τρελαθεί και αρχίσει να γίνεται δημόσιος κίνδυνος παραβιάζοντας όλους τους κανόνες της διεθνούς ναυσιπλοίας! Τα… τρελά του πληρώματος όμως δεν φάνηκε να… πτόησαν τους επιβάτες, οι οποίοι καμάρωναν το πέλαγος, έπιναν τα ποτά τους στο μπαρ του κρουαζιοπλοίου και γενικώς ήταν σε μια κατάσταση… ευθυμίας. Μέχρι που το γιγάντιο πλοίο έμεινε από καύσιμα. Τότε προθυμοποιήθηκαν να το ανεφοδιάσουν παραπλέοντα σκάφη μέχρι να πιάσει το επόμενο λιμάνι. Ο ανεφοδιασμός έγινε κανονικά και το… πλήρωμα έπρεπε να ενημερώσει με κάποιον τρόπο τους επιβάτες ότι υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα: θα έπρεπε να συνεισφέρουν όλοι τον οβολό τους για να πληρωθούν τα καύσιμα!

Σιγά σιγά οι επιβάτες άρχισαν να τα παίρνουν στο… κρανίο, αλλά είχαν μια τελευταία… ελπίδα ότι δεν θα τους ζητηθεί να πληρώσουν εισιτήριο για να καλυφθεί η δαπάνη των… καυσίμων. Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις προσδοκίες τους. Το πλήρωμα ζητούσε κάθε ώρα ολοένα και περισσότερα καθώς είχε την… αυταπάτη ότι τα καύσιμα από τα άλλα πλοία ήταν δωρεάν. Μάλιστα προς στιγμήν κάποιοι θεώρησαν… λογικό να μας δώσουν τσάμπα όλα τα καύσιμα τα παραπλέοντα πλοία και εμείς να συνεχίσουμε να αρμενίζουμε στραβά, αφήνοντας αυτούς μεσοπέλαγα για να πνιγούν σαν τους πρόσφυγες και λαθρομεταάστες στη Μεσόγειο!

Το κρουαζιερόπλοιο έπιασε ασφαλές λιμάνι και το πλήρωμα φρόντισε να ενημερώσει, ότι ο λογαριασμός θα σταλεί στις διευθύνσεις των επιβατών. Μάλιστα, ενημερώθηκαν και άλλοι που δεν ήταν στο κρουζιερόπλοιο και δεν συμμετείχαν στο ταξίδι, ότι στο πλαίσιο της… αλληλεγγύης και της αριστερής… ευαισθησίας θα κληθούν να συνδράμουν για τα καύσιμα αλλά και για τα σπασμένα στο μπαρ! Όπως ήταν φυσικό οι επιβάτες ξενέρωσαν και μόνο που το άκουσαν αυτό…

Τώρα, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου κανείς εκ των επιβατών που ήθελαν… δωρεάν ταξίδι δεν έχει λόγια να πει, καθώς έχει καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Κατάλαβαν ότι την πάτησαν σαν… ανόητοι. Και μάλιστα αισθάνονται και πολύ.. κορόιδα, γιατί το πλήρωμα του κρουαζιεροπλοίου τους λέει ότι πάλι καλά που δεν σας αφήσαμε ακυβέρνητους μεσοπέλαγα και δεν πνιγήκατε όπως συνέβη στον Τιτανικό! Χρωστάμε τέτοια χάρη που σωθήκαμε ώστε να είμαστε ευγνώμονες στο πλήρωμα για όλη μας τη ζωή!!! Και βέβαια δεν ξέρουμε πώς να τους ευχαριστήσουμε για την… περιπέτεια, η οποία μας πρόσφερε εμπειρίες, ικανές να μας καταστήσουν δυνατούς παίκτες στο… Survivor! Γιατί ο… έξυπνος Νεοέλληνας ξέρει να επιβιώνει κάτω από τις πιο ακραίες συνθήκες έχοντας όπλο το… κοφτερό μυαλό και την… ανωτερότητά του, ενώ πάνω απ΄ όλα ξέρει να μάχεται με… αξιοπρέπεια! Και επιπλέον, μπορεί να τα καταφέρει και ας τρώει μόνο γεμιστά!!! Αξιοπρέπεια πάνω απ΄ όλα…

Επιστρέφοντας στη… στεριά και πατώντας στη γη, οφείλουμε πλέον να περιγράψουμε την περιπέτειά μας και να πούμε ότι το… δωρεάν ταξίδι μας στοιχίζει πάρα πολύ ακριβά. Το πλήρωμα ρισκάρισε τη ζωή των επιβατών κάνοντας… τσαλιμάκια και όταν ήρθε η στιγμή για να ζητηθούν εξηγήσεις, τότε η απάντηση ήταν ότι δεν είχε προβλεφθεί η φουρτονα στο ανοικτό πέλαγος! Επιπλέον, το πλήρωμα ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι οι επιβάτες μπήκαν με δική τους ευθύνη στο κρουαζιερόπλοιο και ως εκ τούτου θα έπρεπε να γνωρίζουν τους κινδύνους… Και στο κάτω κάτω μια κουβέντα είπαμε ότι το ταξίδι αυτό είναι δωρεάν! Δηλαδή αν σου πει κάποιος να πας να πνιγείς, θα πνιγείς; Πίστεψες φίλε επιβάτη ότι μπορείς να ταξιδέψεις δωρεάν χωρίς το καράβι να έχει καύσιμα και να εκβιάσεις μεσοπέλαγα για ανεφοδιασμό απειλώντας με βύθισή του και οικολογική καταστροφή; Αδικαιολόγητος! Πλήρωσε τώρα το… ναύλο στο πολλαπλάσιο για να δεις πόσο κοστίζει η ελπίδα! Την επόμενη φορά, όταν θα ακούσεις πάλι για… δωρεάν ταξίδι και συνωμοσία του σύμπαντος για να είναι φουρτουνιασμένη η θάλασσα, απλά να είσαι υποψιφασμένος!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου