ΚΈΡΔΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ

κέρδος δαίμονας αυτοσκοπός γεωργιάδης new deal

Μοίρασε το

Όταν η απώλεια της κοινής λογικής (δεν πρέπει να) είναι αυτοσκοπός…

Ο καπιταλισμός είναι ένα οικονομικό σύστημα που μετράει 2.000 χρόνια ζωής και αποτελεί το συστατικό στοιχείο για την πρόοδο και ευημερία των κοινωνιών. Την ίδια στιγμή, τα χρεοκοπημένα κομμουνιστικά πειράματα αποδείχθηκαν καρκινώματα. Έπληξαν αυτούς για τους οποίους -υποτίθεται- ότι θα εξυπηρετούσαν. Ας ψάξει κάποιος μια κομμουνιστική χώρα όπου υπήρχε ευημερία και μετά συζητάμε… κέρδος

[quote text_size=”small”]

Πριν από μερικές ημέρες, ο άνθρωπος που ηγείται της σημερινής κυβέρνησης μίλησε για το κέρδος το οποίο δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό. Προφανώς, για τον ίδιο, η ζωή έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει ζημία οι πολίτες ευημερούν…

[/quote]

Η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και η έκφραση ανιστόρητων μότο φαίνεται ότι εξελίσσεται σε μια δυσάρεστη ψυχοπαθολογική κατάσταση που πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω!

[quote text_size=”small”]

Η ανθρωπότητα εξελίσσεται γιατί ακριβώς υπάρχει το κίνητρο του κέρδους. Αλλιώς, δεν θα είχαμε αεροπλάνα, αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα, σπίτια κλπ. Θα κατοικούσαμε όλοι σε σπηλιές!

[/quote]

Αν αυτό είναι το όραμα κάποιων τότε ας ξυπνήσουν και ας καταλάβουν τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο. Το κίνητρο του κέρδους αποτέλεσε το συστατικό στοιχείο για την πρόοδο των κοινωνιών και τη βελτίωση της θέσης των αδύναμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η αριστεία και η γνώση αποτελούν τους πυλώνες του κέρδους, επιδρώντας αναλόγως σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

[quote text_size=”small”]

Η δαιμονοποίηση του κέρδους αποτελεί επί της ουσία ύβρι προς τον εργαζόμενο που επιδιώκει μέσα από τη διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητάς του την αντίστοιχη κατάκτηση υψηλότερου επιπέδου απολαβών και ευημερίας.

[/quote]

κέρδος και πρόοδος

Σε λίγο κάποιοι θα μας πουν ότι οι καλοί μισθοί δεν πρέπει να αποτελούν αυτοσκοπό! Βλέπετε για παράδειγμα στη Βενεζουέλα, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 7 δολάρια μηνιαίως (5,80 ευρώ δηλαδή!!!). Αρκεί που εκεί υπάρχει ένα όραμα για την… αριστερά. Ένα όραμα για τους… καθυστερημένους, το οποίο αναμφίβολα πλήττει καίρια τους αδύναμους. Αν αυτή είναι η λογική κάποιων, τότε, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι η έκφραση της συμπάθειάς μας σε αυτούς που ψηφίζουν…

Το τέλος του κομμουνισμού παγκοσμίως, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για το πώς ο κόσμος προοδεύει και τι κάνει προκειμένου να ξεφύγει από καταστάσεις ανισορροπίας.

[quote text_size=”small”]

Ο καπιταλισμός μπορεί να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα και δυσλειτουργίες, αλλά είναι το σύστημα που επέτρεψε την πρόοδο του πλανήτη σε όλα τα επίπεδα.

[/quote]

Από τη διατροφή έως την τεχνολογία. Δυστυχώς όμως, φαίνεται ότι στην Ελλάδα του 2017, κάποιοι έχουν θέσει ως… αυτοσκοπό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να λειτουργούμε με όρους κοινής λογικής.

Δεν ξέρουμε εάν κάποιοι έχουν περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Σε ποιο βαθμό έχει επηρεαστεί ο εγκέφαλός τους από κατά καιρούς ανεγκέφαλους ιδεολογικούς εκφραστές ενός μοντέλου παλαιάς Σοβιετίας. Δεν έχουν πάρει τα μαθήματά τους, δεν διδάχθηκαν και κυρίως παραμένουν αμετανόητοι. Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι ότι αυτοί λειτουργούν κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν δηλητηριάσει μέσω του λαϊκισμού έναν λαό. Λαό που με αναμφισβήτητο αυτισμό και αδιαμφιβήτητη έλλειψη εθνικής αυτογνωσίας, ρέπει συνεχώς σε αδιέξοδες και καταστροφικές επιλογές. Όμως, μπορεί να πει κάποιος ότι στη ζωή δεν αποτελεί αυτοσκοπό να λειτουργείς με τη λογική. Ειδικά στην Ελλάδα, χωρίς… τρέλα και εγκεφαλική ανισορροπία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα πλήξουμε…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new-deal.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου