ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον Τσίπρα που κατάφερε να κάνει όσους ήταν στα... κάγκελα έως το 2014, να ντρέπονται. new deal Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

Προσφάτως ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου κέρδισε βραβείο πολιτικού σθένους. Ένα γαλλικό περιοδικό και ο Δικηγορικός Σύλλογος Παρισίων τον βράβευσαν για το …σθένος του να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015. Ένα αχρείαστο μνημόνιο που προέκυψε από τις ανοησίες και την… περήφανη διαπραγμάτευση του. Που “φόρτωσε” στην πλάτη μας ένα επιπλέον βάρος δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Παρόλα αυτά θα πρέπει να τού είμαστε ευγνώμονες…

ΕΥΓΝΏΜΟΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ουσιαστικά αυτή η βράβευση αποτελεί τη μεγαλύτερη χυλόπιτα σε όλους τους αφελείς που πίστευαν ότι θα… ανατρέψουμε την Ευρώπη. Ότι θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ και την επόμενη ημέρα θα τρέχουν οι… δραχμές από τα μπατζάκια μας. Μόνο που σε ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο, απλά θα έπιαναν… φωτιά τα μπατζάκια μας. Υπ΄ αυτήν την έννοια, πρέπει να νιώθουμε… ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα που δεν έκανε αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι… αντιστασιακοί που χόρευαν στο Σύνταγμα. Όσοι πανηγύριζαν και έλεγαν τις γνωστές ανοησίες τους στις δύο εκλογικές βραδιές της 25ης Ιανουαρίου και της 20ης Σεπτεμβρίου 2015!

Πρέπει επιπλέον να είμαστε ευγνώμονες στον σημερινό ένοικο του Μαξίμου. Κατάφερε μέσα σε απίστευτα περιορισμένο πολιτικό και οικονομικό χρόνο, να κάνει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε και κατηγορούσε τους προηγούμενους.

Όλες οι αντιμνημονιακές… αρλούμπες που έλεγε όσο ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση διαψεύστηκαν παταγωδώς. Προς μεγάλη απογοήτευση των… εξαπατημένων ψηφοφόρων του. Όλοι όσοι προέβλεπαν από το 2014 τι θα συμβεί και μάλιστα λοιδωρούνταν, πήραν το… αίμα τους πίσω. Έτσι, πρέπει να νιώθουν ευγνώμονες προς τον κ. Τσίπρα. Τους δικαίωσε μέσα από ψέματά του τα οποία πίστεψαν οι λοιδωρούντες! Και μάλιστα, αυτή τη δουλειά δεν την άφησε καν για τον ιστορικό του μέλλοντος. Την τελείωσε μέσα σε ένα χρόνο και κάτι…!

ΕΥΓΝΏΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Οι… εφηβικές ανοησίες του 2015 άλλαξαν όμως και την Ευρώπη. Προς την αντίθετη όμως κατεύθυνση σε σχέση με αυτήν που είχε στο μυαλό του ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου. Όλα τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, από ένα σημείο και μετά άρχισαν να κάνουν τους… κινέζους. Να επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική αριστερά. Και βεβαίως πώς μπορεί να είχαν σχέση. Ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα περί της… ακραίας λιτότητας στην Ευρώπη απεδείχθη στην πράξη ότι αφορούσε στις περικοπές δαπανών πολιτών από τις χώρες της Ευρωζώνης για να πάρει δάνεια η Ελλάδα;

Επιπλέον, τι θα μπορούσε να πει η συνειδητοποιημένη και ευαίσθητη ευρωπαϊκή αριστερά όταν παρακολουθούσε τις φανφάρες των εδώ αριστερών περί απειλής εξόδου από το ευρώ. Ή περί μετατροπής της Ευρώπης σε… Κούγκι; Σε αυτά συνυπολογίστε το… κάζο που έπαθαν από τα πολλά… σούρτα-φέρτα με τον Τσίπρα, τόσο ο Ολάντ στη Γαλλία όσο ο Σουλτς στη Γερμανία και ο Ρέντσι στην Ιταλία!

Πώς να μην είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα όταν ξεγυμνώνεται πλήρως η…ευαισθησία του προς τους κατατρεγμένους πρόσφυγες. Τους οποίους εμμέσως πλην σαφώς προσκάλεσε να έρθουν και να… λιαστούν στην Ελλάδα. Αλλά στη συνέχεια οι άμοιροι πέθαιναν από το κρύο. Ή πνίγονταν στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Ή συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο σε σκηνές κάτω από τις πλέον απάνθρωπες συνθήκες;

Είναι πραγματικά θλιβερό να πλασσάρεσαι ως “ευαίσθητος” και όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με μια κατάσταση που προκάλεσες ο ίδιος, να σφυρίζεις αδιάφορα. Πάει και αυτός ο αριστερός μύθος…

ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

Για όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα τους τελευταίους 35 μήνες πρέπει να είμαστε… ευγνώμονες προς τον κύριο Τσίπρα. Κι αυτό γιατί μας έμαθε ότι πρέπει να πληρώσεις ακριβά… δίδακτρα για να μάθεις! Πρέπει δηλαδή να φας μια γερή… σφαλιάρα, για να συνειδητοποιήσεις ότι ψηφίζοντας αυτόν (που θα σε άφηνε ικανοποιημένο αν έκανε τα 10 από τα 100 πράγματα που είχε πει) δεν έκανες τίποτα περισσότερο από το να φας το ίδιο σου το κεφάλι.

Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στον κ. Τσίπρα γιατί ακόμη καταφέρεται κατά του φιλελευθερισμού, ο οποίος ούτε μειώσεις μισθών και συντάξεων κάνει, ούτε εξοντωτικούς φόρους επιβάλλει, ούτε νοσοκομεία και πανεπιστήμια διαλύει.

Αυτό που εφαρμόζει με τεράστια ευθύνη και των ξένων είναι πραγματικά από τα… άγραφα. Επίσης, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στη σημερινή κυβέρνηση που έχει κάνει το ψέμα… επιστήμη και την κοροϊδία… τέχνη. Την ευγνωμονούμε γιατί μπορεί να πει σε όλους τους Έλληνες (άρα και στους ψηφοφόρους τους) ότι ούτε συντάξεις και μισθούς μειώνει, ούτε επιδόματα περικόπτει, ούτε, ούτε, ούτε… Μόνο που στο τέλος της ημέρας, ελάχιστοι θα τον πιστέψουν και οι περισσότεροι που τον ψήφισαν θα… μουτζώνονται στον καθρέφτη! Γι αυτό το τελευταίο δεν προβλέπεται πρόστιμο, γιατί εμπίπτει στις διατάξεις περί ακριβών διδάκτρων για την εκμάθηση της… περήφανης διαπραγμάτευσης του 2015!

Τέλος, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες σε αυτό το θέατρο σκιών που κυβερνά σήμερα γιατί κατάφερε να κάνει όσους ήταν στα… κάγκελα έως το 2014, να ντρέπονται. Και επιπλέον, να αντιλαμβάνονται ότι στον πραγματικό κόσμο το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Μόνο που ο ψεύτης σήμερα χαίρεται και βραβεύεται για το… σθένος του, ενώ ο λαός πένεται και ξεφτιλίζεται για τη βλακεία του!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου