ΑΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ

επενδύσεις, επιχειρήσεις, τσακίδια, new deal Θοδωρής Μακρής, Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

O δημόσιος βίος της χώρας κατακλύζεται καθημερινά από δηλώσεις κυβερντικών στελεχών ή μετακλητών ή διορισμένων. Ο ένας τον άλλον συναγωνίζονται σχετικά με το ποια… ανοησία θα πουν. Κατά βάση ανεπάγγελτοι, αμόρφωτοι, ιδεολογικά δηλητηριασμένοι, ανάγωγοι, άξεστοι, τεμπέληδες και επαναστάτες του… γλυκού νερού προκαλούν την κοινωνία. Όπως τελευταία πρωθυπουργικός σύμβουλος που έστειλε στα τσακίδια επενδύσεις και επιχειρήσεις.

ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΊΔΙΑ

Η χώρα την τελευταία διετία έχει πάει ακόμη πιο κάτω στον βυθό. Κι ενώ η προσπάθεια ανάδυσης καθίσταται δυσκολότερη κάποιοι μιλάνε και μετά… δεν σκέφτονται. Και καλά αν ήταν τύποι του… καφενείου που έχουν βγάλει την 6η δημοτικού. Έχουμε να κάνουμε με ανίκανους και άχρηστους τους οποίους δυστυχώς πληρώνουμε από τους φόρους. Για να στέλνουν στα… τσακίδια ό,τι δεν τους αρέσει ή πάει κόντρα στο αριστερό λεξιλόγιό τους!

Βεβαίως, αυτοί οι τύποι που ούτε… χαρτομάντηλα σε φανάρια δεν είναι άξιοι να πουλήσουν, καθοδηγούνται από τις δηλώσεις του… ηγέτη τους. Όταν το κέρδος δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, κάπου εκεί σταματάει η ανάλυση με όρους οικονομικής επιστήμης ή η πολιτική και κοινωνική θεώρηση των πραγμάτων. Τότε αναλαμβάνουν ρόλο άλλες επιστήμες όπως για παράδειγμα η ψυχολογία ή η ψυχιατρική…

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΠΡΟΟΔΟΥ

Όπως αναφέρθηκε σε άρθρο του γράφοντος την προηγούμενη εβδομάδα, αν το κέρδος δεν υπήρχε ως ισχυρό κίνητρο σήμερα θα κατοικούσαμε μεταξύ… σπηλαίων και καλυβών! Ευτυχώς που υπάρχει αυτό και προοδεύει ο κόσμος δημιουργώντας συνθήκες δημιουργίας εισοδημάτων και συνεπώς καλύτερου επιπέδου ευημερίας. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο… μυαλό για να πετύχουμε όσο μπορούμε περισσότερα ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Βασιζόμενοι στις δηλώσεις περί κέρδους που “δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός” αλλά και στις επενδύσεις που κάποιοι εύχονται να πάνε στα… τσακίδια, ας κάνουμε ένα τεστ προσομοίωσης.

Αν, αγαπητέ Συνέλληνα, πήγαιναν οι επιχειρήσεις και οι μεγάλες επενδύσεις στα… τσακίδια, τότε δεν θα υπήρχαν εισοδήματα.

Ως εκ τούτου οι λέξεις μισθός και σύνταξη θα ήταν άγνωστες. Αφού αυτές οι λέξεις θα ήταν άγνωστες, τότε θα ήταν άγνωστες και οι λέξεις ασφάλεια, τάξη, υγεία και παιδεία. Δηλαδή, θα ήμασταν απλά μια… ζούγκλα.

Η χώρα, ειδικά στην παρούσα φάση, δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ούτε ευρώ εν δυνάμει επενδυτικών κεφαλαίων.

ΕΙΚΟΝΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

Χρεοκοπήσαμε και κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν ασκήσεις ιδεολογικής ανισορροπίας και κομματικής βλακείας! Αυτοί οι τύποι σήμερα κυβερνούν ή… σχεδιάζουν για το μέλλον ενός έθνους 17 εκατομμυρίων ψυχών. Ανερυθρίαστα προπαγανδίζουν προσπαθώντας να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο.

Η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό, ότι σήμερα μια ομάδα πολιτικών κακοποιών μαζί με υπηρέτες τους (μετακλητούς, εκδότες, καναλάρχες, δημοσιογράφους κλπ.) αλλά και τους πάσης φύσεως βολεμένους οδηγούν τη χώρα σε ολοένα και χειρότερη θέση. Εξευτελίζουν κάθε έννοια θεσμικής, αξιακής, πολιτισμικής και εκπαιδευτικής δομής. Προσπαθούν να επιβάλλουν σε μια κατ΄ εξοχήν δυτική χώρα συνθήκες που προσιδιάζουν στα παλαιά κομμουνιστικά καθεστώτα. Αλλά και τριτοκοσμικές χώρες τύπου Υποσαχάριας Αφρικής και Λατινικής Αμερικής.

Όταν αντιληφθεί ο μέσος αδύναμος Έλληνας ότι η ύπαρξή του συνδέεται με τις επενδύσεις και τη λειτουργία μεγάλων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων τότε η χώρα θα έχει κάνει την υπέρβαση που χρειάζεται.

Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι το σοσιαλκομμουνιστικό μοντέλο των δανεικών χρεοκόπησε και ταυτόχρονα μας… χρεοκόπησε, τότε θα έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα για να πάνε στα… τσακίδια αυτοί που σήμερα δοκιμάζουν τις αντοχές και τα νεύρα όλων μας!

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου