ΕΚΛΟΓΕΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει. Η στρατηγική Τσίπρα είναι πλέον η διαχείριση μιας "έντιμης" ήττας με όσα πολιτικά εργαλεία (απλή αναλογική, διορισμοί) διαθέτει. Όμως, η ζημιά από τη διακύβερνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ορατή και τα σκάνδαλα της θα προκαλέσουν σοκ. new deal Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει ξεκινήσει. Το σημερινό συνονθύλευμα των άχρηστων σφετεριστών της εξουσίας δεν θα μπορεί να σηκώσει το βάρος του επερχόμενου πολιτικού κόστους. Για λόγους… νεοκομμουνιστικής λαμογιάς, δεν θα σηκώσει ούτε τις μειώσεις των συντάξεων, ούτε τους εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς, ούτε την οριστική κατάργηση επιδομάτων. Φορτώνουν με δημοσίους υπαλλήλους το Κράτος, για να τους έχουν την επόμενη ημέρα ως ομάδες… κρούσης. Εάν έρθει κάποιος… ανάλγητος και τολμήσει να τους κουνήσει από το χρεοκοπημένο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα δείγματα γραφής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρα. Έγκεινται καθαρά σε πρακτικές ελεεινών ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για το αύριο της χώρας, αλλά για το σήμερα της τσέπης τους. Διαπνέονται από τη γνωστή… νεοκομμουνιστική και… ψεκασμένη λαϊκοδεξιά ανισορροπία. Αυτή που θέλει τους ψεύτες και τους απατεώνες να ζητάνε ακόμη και τα ρέστα για το γεγονός ότι δεν τους αφήνουμε ανενόχλητους να διαφημίζουν το… σάπιο “προϊόν” που παράγουν.

ΕΚΛΟΓΈΣ ΚΑΙ ΑΠΛΉ ΑΝΑΛΟΓΙΚΉ

Η αρχή του… εφιάλτη για τους σημερινούς κυβερνώντες ήρθε με την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας το 2016. Η ψευδαίσθηση που υπήρχε στους σημερινούς… βιαστές της εξουσίας ήταν ότι από την εσωκομματική αναμέτρηση στη Ν.Δ. θα προέκυπτε το δίδυμο Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα. Ως… συνήθως, τίποτα δεν βγαίνει στους σχεδιασμούς του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου. Από τη στιγμή που προέκυψε το δίδυμο Μητσοτάκη-Γεωργιάδη, τότε άλλαξαν άρδην όλοι οι σχεδιασμοί. Σε μια προσπάθεια να καλύψουν τα νώτα τους για τα τεράστια σκάνδαλα της θητείας τους και τις βαρύτατες ποινικές συνέπειες που επισύρουν, έφεραν προς ψήφιση την απλή αναλογική.

Η στρατηγική του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου είναι πλέον η διαχείριση μιας “έντιμης” ήττας με εσωκομματικούς όρους. Μιας ήττας που θέλει να έρθει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Ακόμη και όλους τους μετανάστες και λαθρομετανάστες να νομιμοποιήσουν, απλά θα περιοριστεί το εύρος της ήττας. Βασικός στόχος των σημερινών κυβερνώντων είναι να μη βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με τα καραμπινάτα σκάνδαλα που έχουν διαπράξει από το 2015 και μετά. Το εξάμηνο Φεβρουαρίου-Ιουλίου 2015 μπορεί να έχει παραγραφεί. Αλλά αν προκύψει ότι κάποιοι “σορτάριζαν” τα ελληνικά ομόλογα για να βγάλουν στην κυριολεξία “βρώμικα” κέρδη έχοντας εσωτερική πληροφόρηση, τότε το πράγμα αλλάζει…

ΕΚΛΟΓΈΣ ΚΑΙ ΣΚΆΝΔΑΛΑ

Η πρόκληση άμεσης και έμμεσης ζημιάς στην οικονομία άνω των 200 δισ. ευρώ που με το μοντέλο Βίζερ για την απώλεια ΑΕΠ έως το 2050 φτάνει τα 400 δισ. ευρώ είχε ως αποτέλεσμα την υπογραφή του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου. Από κει και πέρα, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου είχαμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπου προκλήθηκε ζημία δεκάδων δισεκατομμυρίων, ενώ με μόλις 5,5 δισ. ευρώ εκχωρήθηκε το σύνολο του ενεργητικού των ομίλων, ύψους 345 δισ. ευρώ!!! Εδώ οι ποινικές ευθύνες… τρέχουν. Όπως επίσης και για το σκάνδαλο της Attica Bank.

NOVARTIS – ATTICA BANK

Ως γνωστόν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήθελε να μετατρέψει την τράπεζα σε παραμάγαζο κόντρα σε όλους τους κανόνες νομισματικής πολιτικής και νομιμότητας. Η παρέμβαση Στουρνάρα απέτρεψε τα χειρότερα και για τον λόγο αυτό, οι σημερινοί εκδικητικοί τύποι τον παραπέμπουν για δήθεν εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis. Επίσης, πρέπει να διερευνηθεί και η εμπλοκή ΔΕΚΟ στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. Εκεί όποου κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός δολοπλοκιών και βρώμικου παρασκηνίου με υποβολείς διάφορους εκδότες και δημοσιογράφους…

MKO

Μεγάλο θέμα που θα διερευνηθεί σε βάθος προκειμένου να αποκαλυφθεί το μέγεθος της… λαμογιάς είναι η δραστηριοποίηση “αλληλέγγυων” και “ευαίσθητων” στο θέμα των προσφύγων και των λαθρομεταναστών μέσω των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Οι ενδείξεις συνηγορούν προς την κατεύθυνση ανάδειξης ενός τεράστιου σκανδάλου με οικονομικές και ανθρωπιστικές πτυχές. Τα όσα θα αποκαλυφθούν από την… επόμενη Βουλή θα προκαλέσουν… σοκ. Θα δρομολογήσουν διαδικασίες που δεν θα είναι… ευχάριστες για πολλούς!

Η ζημιά που έχουν προκαλέσει οι σημερινοί τύποι σε οικονομικό επίπεδο ίσως είναι το λιγότερο. Η χώρα έχει βυθιστεί σε αξιακό, θεσμικό και πολιτισμικό βούρκο. Ακόμη και οι υποψήφιοι ξένοι επενδυτές ανησυχούν με αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική δικαιοσύνη. Παραπέμπουν σε κυκλώματα, τα οποία δεν θα αργήσουν να έρθουν στο προσκήνιο μεζί με τους εγκεφάλους που κινούν τα νήματα. Που έχουν διαβρώσει τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΊΣΤΡΟΦΗ ΜΈΤΡΗΣΗ

Στα εθνικά θέματα, όλοι βλέπουμε που έχουμε καταντήσει. Τρώμε το ένα χαστούκι πίσω από τ΄ άλλο. Μόνο η… Βουλγαρία δεν έχει εγείρει αξιώσεις ακόμη. Μάλλον δεν έχει… παράπονο. Έχει κερδίσει χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στο έδαφος της. Αποτέλεσμα της εσκεμμένης και σε κάθε περίπτωση εγκληματικής πολιτικής που έχει ακολουθήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ομολογημένη υπερφορολόγηση!

Οι τύποι που βρίσκονται σήμερα στην εξουσία και αποτελούν ένα περίεργο κράμα επικίνδυνου “νεοκομμουνιστικού μαντουρισμού” και λαϊκοδεξιάς ανοησίας είναι ικανοί για το… χειρότερο. Δεν λειτουργούν με όρους εθνικής προσφοράς αλλά με τακτικές εθνικής μειοδοσίας.

Δεν λειτουργούν ως πατριώτες, ούτε καν ως… ανθέλληνες. Καθημερινά ανεβάζουν τις “μετοχές” τους ως… μισέλληνες! Είναι εγκλωβισμένοι στις αντιμνημονιακές ανοησίες τους. Τα φρικαλέα ψεύδη τους. Τον νεοκομμουνιστικό αυτισμό τους. Τη συλλογική αναίδεια τους. Αντιπροσωπεύουν ένα τμήμα του ελληνικού λαού που έψαχνε έναν νέο Παπανδρεϊσμό. Εξ ου και το γεγονός ότι από τον παλαιό ΣΥΡΙΖΑ του 3%-4% έχει απομείνει το 0,5%! Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι… πελάτες που κάποτε “ψώνιζαν” την πραμάτεια του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

Το άλλο κόμμα της συγκυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ, δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια χυδαία συνιστώσα του λαϊκοδεξιού κρατισμού, της αρπαχτής, της κουτάλας, του ψευτοπατριωτισμού, της μαγκιάς και της αναίδειας. Από τη συμπεριφορά τους και το πολιτεύεσθαι, καταλαβαίνουμε πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με το τι θα επακολουθήσει. Τότε που θα… συνοδεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην έξοδο από την εξουσία.  Και η ώρα αυτή φαίνεται ότι πλησιάζει…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου