ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ

Μοίρασε το

Κορυφώνονται οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ και στην πρώτη γραμμή περνούν πλέον δυνάμεις και στελέχη από μαζικούς χώρους, επιστημονικούς συλλόγους , φορείς, συνδικάτα που έχουν έτοιμο ένα κείμενο/μανιφέστο για ριζική αλλαγή πολιτικής, αλλαγή προσώπων, απεγκλωβισμό από την Ν.Δ .

Στο κείμενο /μανιφέστο έχουν ήδη μπει πάνω από χίλιες (1.000) υπογραφές στελεχών που έχουν  σημείο αναφοράς τις δυνάμεις του κοινωνικού-παραγωγικού και συνδικαλιστικού τομέα.

Η πρωτοβουλία έχει πλέον πολύ μεγάλη ανταπόκριση πανελλαδικά  και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχει μεγάλη πανελλαδική κινητικότητα  από στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που δραστηριοποιούνται σε επιστημονικούς συλλόγους και μαζικούς χώρους και έχουν ως κεντρικό προσανατολισμό  να υπάρξει στροφή  στη σημερινή πολιτική και ταυτόχρονη  απαλλαγή από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό με τη Ν. Δ, αλλαγές προσώπων   προοδευτικές  δυνάμεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και διεξαγωγή ενός συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ οργανωμένου από την βάση και με εγγύηση στελεχών που δεν έχουν ταυτιστεί με με τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία  εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ και ο πρόεδρός της Γ. Καββαθάς, ο επικεφαλής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Χρ. Σπίρτζης, το στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, Τάνια Καραγιάννη, ο Π. Κορμάς από την Αριστερή Πρωτοβουλία, πρόεδροι Ομοσπονδιών και συνδικάτων, φορείς του αγροτικού κόσμου, συνδικαλιστές και μέλη επιστημονικών συλλόγων, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκεντρώσει εντυπωσιακό αριθμό υπογραφών υπέρ τους εγχειρήματός τους. Ακόμη, διακριτικά και από σχετική απόσταση, λαμβάνουν μέρος πρώην υπουργοί και βουλευτές, καθώς και πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει από το Κίνημα.

[quote text_size=”small”]

Όπως λένε οι βασικοί παράγοντες αυτής της πρωτοβουλίας , «δεν θέλουν να ρίξουν ένα ακόμα πυροτέχνημα στον προοδευτικό χώρο , αλλά να κάνουν κινήσεις ουσίας και με συνέχεια».

[/quote]

Προς αυτή την κατεύθυνση οι κινήσεις είναι συντονισμένες και έχουν ως επίκεντρο την  πάλαι ποτέ κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ καθώς υπάρχει η εκτίμηση ότι τα θέματα  που θέτουν προς υλοποίηση προβλέπουν ρήξη με την ηγεσία και τη στρατηγική που έχει σχεδιάσει η σημερινή ηγεσία.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ/ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο που ήδη έχει ετοιμαστεί και γίνονται ορισμένες επαναδιατυπώσεις , επισημαίνεται ανάμεσα σε άλλα πως  «Μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, την τρίτησυνεχόμενη ήττα των επιλογών του σημερινού ΠΑΣΟΚ και της ηγετικής του ομάδας, δεν έχουμε δικαίωμα να σιωπούμε και να αναμένουμε άπραγοι τις εξελίξεις…».

Επισημαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι

«Στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στάλθηκαν, με σαφήνεια, τα κοινωνικά μηνύματα:

-Η απόρριψη της νεοφιλελεύθερης στροφής και της μετατροπής τουκυβερνητικού ΠΑΣΟΚ σε συμπλήρωμα της ΝΔ και μάλιστα στην πιο ακραία εκδοχή της.

-Η απόρριψη της εικονικής «Κεντροαριστεράς» που κατασκευάζεται από την κορυφή, με την εύνοια της διαπλοκής και η μη ανταπόκριση των κοινωνικών προοδευτικών δυνάμεων, όπως εκφράζονται στους Φορείς της κοινωνίας, πολιτικά και εκλογικά.

-Η απόρριψη των πολιτικών της οικονομικής, κοινωνικής και δημοκρατικής εξαθλίωσης, των πολιτικών της υποταγής και της εκποίησης, των πολιτικών της απαξίας της εθνικής και της κοινωνικής αξιοπρέπειας, στο όνομα της δήθεν πολιτικής σταθερότητας και των δήθεν μεταρρυθμίσεων».

Ακόμα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «Είναι ανάγκη σήμερα να μιλήσουμε για την επόμενη ημέρα»

Στο κείμενο επισημαίνεται πως «η  δημοκρατική σοσιαλιστική Παράταξη και κυρίως η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πιστέψαμε στις αρχές και τα προοδευτικά της προτάγματα είμαστε ΕΔΩ! Κοινωνικά και πολιτικά στελέχη με καθημερινή παρέμβαση στις κοινωνικές εξελίξεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Πολίτες,με ενεργό συμμετοχή, μακριά από τις επιλογές των σημερινών αποτυχημένων διαχειριστών του ιστορικού της ονόματος, αλλά παρόντες στην κοινωνία, στους κοινωνικούς χώρους, στην καθημερινότητα».

Ακόμα τονίζεται ότι «η  λύση της ανάταξης της παράταξης δεν  μπορεί να δοθεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμβιβασμένης πολιτικής στρατηγικής, από τους εκφραστές ενός αποστεωμένου, παραδομένου και ηττημένου εικονικού πολιτικού μορφώματος της Ελιάς».

Τα στελέχη των κοινωνικών χώρων , των φορέων , των συνδικάτων , των συλλόγων κ.α σημειώνουν επίσης πως «η  λύση θα δοθεί από την προσπάθεια κάθε προοδευτικού πολίτη στο πλαίσιο:

-Της δημιουργικής ανατροπής, της δημοκρατικής ρήξης, του εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, της ανάπτυξης με απασχόληση και κοινωνική δικαιοσύνη.  Μιας προοδευτικής πολιτικής και ιεραρχημένης πρότασης εξόδου από την κρίση που θα απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στους εκφραστές των συμφερόντων των ολίγων.

-Της ξεκάθαρης τοποθέτησης ότι συγκυβέρνηση της«κεντροαριστεράς» με τους εκφραστές της συντήρησης δεν μπορεί να υπάρχει. Μια προοδευτική παράταξη έχει συνομιλητές και συνεργάτες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις και όχι τους εκπροσώπους της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

-Της επανατοποθέτησης της διαχρονικής αξίωσης του δημοκρατικού κόσμου για ευρύτερες συνεργασίες των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων και δεσμεύσεων, τερματίζοντας οριστικά την κυβερνητική σύμπραξη με τη Δεξιά και τη μνημονιακότερη των μνημονίων πολιτική της.

Τα στελέχη τονίζουν με έμφαση στο κείμενο/μανιφέστο ότι «είναι αναγκαία μια νέα, από μηδενική βάση, άμεση, καθαρή και ανοιχτή διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου, με ισότιμη συμμετοχή  κάθε δημοκράτη σοσιαλιστή που πιστεύει στις διαχρονικές αρχές και αξίες μας. Μια διαδικασία που θα ανοίγει τον δρόμο στην έκφραση και τη δημιουργικότητα των νέων ανθρώπων. Μια διαδικασία ανάταξης του σοσιαλιστικού χώρου που θα εγγυηθούμε εμείς, η βάση και τα κοινωνικά στελέχη της παράταξης:

-με άλλη πολιτική,

-με άλλους πρωταγωνιστές,

-με προοδευτικές συγκλίσεις.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για ένα δημοκρατικό, πατριωτικό,μαζικό και συλλογικό Κίνημα.

Για ένα Κίνημα που μπορεί να εκφράσει και πάλι τη δυναμική της κοινωνίας και των αναγκών της.

Για ένα Κίνημα των υγειών παραγωγικών δυνάμεων, των νέων, των ανέργων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των εργαζόμενων, των αγροτών ενάντια στον μεταπρατισμό, τον νεοφιλελευθερισμό, τον ενδοτισμό και την υποτέλεια.

Για ένα Κίνημα υπεράσπισης της Προσωπικής, Κοινωνικής και Εθνικής μας Αξιοπρέπειας.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, ανασυγκροτούμε τον προοδευτικό σοσιαλιστικό χώρο από την βάση, από την κοινωνία, από τις πραγματικές δυνάμεις που συγκρότησαν και συγκροτούν το Σοσιαλιστικό Κίνημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου