ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗ… “ΜΙΖΑ” ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ;

Μοίρασε το

Ερπύστριες των τανκς θ’ ακούγονταν στους δρόμους τής Αθήνας αν εφαρμοσθεί το σχέδιο που έχει από καιρού η Κομισιόν για μιαν έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη τού ευρώ, για ένα Grexit.

Αυτό καταγράφεται σε ρεπορτάζ τής “Καθημερινής” (Ελένη Βαρβιτσιώτη) για δήλωση στελέχους τής Επιτροπής το οποίο μετείχε στην εκπόνηση του σχεδίου. Η εφημερίδα δεν προσδίδει στη συγκεκριμένη αποστροφή συμβολική ή υπερβάλλουσα σημασία, άρα αυτή μπορεί να αναφέρεται σε στρατιωτικό πραξικόπημα.

Το άρθρο (http://www.kathimerini.gr/824253/article/epikairothta/politikh/ti-apokalyptei-h-mayrh—vivlos-toy-grexit) είναι μια επιτομή “δημόσιας διπλωματίας” και δεν διευκρινίζει αν τα άρματα θα είναι Leopanrd. Τονίζει όμως ότι τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ακολουθούσε αναποφεύκτως αναίρεση τής Συνθήκης Σένγκεν στη χώρα και έξοδός της και από την ΕΕ.

[quote text_size=”small”]

Το σχέδιο της Επιτροπής για το Grexit είχε ολοκληρωθεί πριν ο Αλέξης Τσίπρας απορρίψει την πρόταση-τελεσίγραφο του Γιούνκερ, πριν εξαγγείλει δημοψήφισμα και πριν “κάψει τις γέφυρες προς το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες” όπως λένε ακόμη στους διαδρόμους τής Επιτροπής.

[/quote]

Κατά την πρόσφατη δραματική σύνοδο κορυφής τής ΕΕ, το σχέδιο -κατά την “Καθημερινή”- “περιεγράφη” στον πρωθυπουργό (δεν του επιδείχθηκε) και, στη συνέχεια, εκείνος αναγκάσθηκε να συμφωνήσει στα προαπαιτούμενα για μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία, για το τρίτο Μνημόνιο.

Μέχρι τώρα, οι συνθήκες για την ΕΕ και για το σύστημα του ευρώ δεν προβλέπουν αποχώρηση ή αποπομπή κράτους-μέλους. Αυτό φαίνεται πλέον ότι αλλάζει. Με τη διοχέτευση του σχεδίου για ένα Grexit στον Τύπο, προαναγγέλλεται η καθιέρωση θεσμικών μέσων για την αποπομπή και την αποχώρηση της Ελλάδας ή όποιας άλλης χώρας επιθυμεί το κοινοτικό διευθυντήριο.

Σε ό,τι αφορά την εκμυστήρευση στελεχών τής Επιτροπής περί τανκς, η “Καθημερινή” καταγράφει ότι “η Ελλάδα…ξέφυγε από τον άμεσο κίνδυνο” μετά από τη συμφωνία για τα προαπαιτούμενα. Εν τούτοις, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Τουσκ δήλωσε ότι η συμφωνία είναι μόνο το “πρώτο βήμα”. Άρα κρατά στο τραπέζι και το Grexit και…τα τανκς μέχρι η συμφωνία να υλοποιηθεί.

Ποιος όμως θα έκανε τις ερπύστριες των αρμάτων να ακουσθούν στην Αθήνα; Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το βαθύ κράτος για να σώσουν τη χώρα από τον “κομμουνισμό” τού Λαφαζάνη; Ή η κυβέρνηση Τσίπρα για να μείνει στην εξουσία; Η ΝΔ τού Βαγγέλη, το Ποτάμι τού Σταύρου, το ΠΑΣΟΚ τής Φώφης, η δημοκρατική αντιπολίτευση δηλαδή για να επαναφέρει τη χώρα στην ΕΕ;

[quote text_size=”small”]

Μήπως θα κινηθούν η Ακροδεξιά και οι ναζί που πάντα καραδοκούν; Ή μήπως θα έχουν λόγο (και έργο) πολυθενικές μονάδες αστυνόμευσης με εντολή δράσης οπουδήποτε στην επικράτεια της ΕΕ χωρίς να λογοδοτούν στις “τοπικές” αρχές;

[/quote]

Οι της Κομισιόν δεν είπαν ποιοι θα γυρίσουν το κλειδί στη μίζα των αρμάτων, παρ’ ότι οι ίδιοι θέλησαν να αναφερθούν δημοσίως στα τανκς σε σχέση με το συγκεκριμένο δικό τους σχέδιο περί Grexit; Πόσοι όμως μπορούν να “τρέξουν” τα τανκς;…ειδικά αν αυτά είναι Leopard;…
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι κοινοτικοί δεν απάντησαν στο “τι θα πράξουν οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και η ΕΕ αν και όποτε κάποιος βγάλει τα τανκς στους δρόμους”, παρ’ ότι είναι αδύνατο –η καλή εφημερίδα να μην είχε υποβάλει το ερώτημα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου