“ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ…”

Μοίρασε το

«Ένα χρόνο ζητούσε από τον Παπανδρέου ο Πούτιν τον σιδηρόδρομο, κι έκανε πως δεν άκουγε», διαβάζουμε στο  «ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής. Το ενδιαφέρον για τον ΟΣΕ είχε εκδηλώσει ο ίδιος ο Πούτιν στον Παπανδρέου πριν ενάμιση χρόνο όταν ήταν πρωθυπουργός, στον δικό μας  πρωθυπουργό, όχι  μία αλλά δύο φορές! Κι απάντηση δεν πήρε!

Τώρα  ψάχνουν να βρουν αγοραστή για τον ΟΣΕ, και λένε πως δεν βρίσκουν. Έτσι εξ-ευτελίζεται η τιμή (πολλαπλώς ερμηνευμένη) της δημόσιας περιουσίας για να δοθεί δωρεάν –βορά στα κοράκια που καραδοκούν, είναι κιόλας εντός συνόρων και περιμένουν.

Το ΠΑΡΟΝ αναφέρεται επίσης και στο ενδιαφέρον που έδειξε ο Πούτιν για συμμετοχή της χώρας του στη ΔΕΗ. Το είχε γνωστοποιήσει στον Αντώνη Σαμαρά, όταν τον είχε επισκεφτεί επίσημα στο Μόσχα  ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι ειρωνεία…

Την μεγάλη πιθανότητα για συνεργασία με τη Ρωσία, με πολλαπλά οφέλη για τη  πατρίδα μας, πρώτος διείδε ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Κι όμως όταν το έθεσε ως πρόταση συνάντησε αδιαφορία, προσφάτως μάλιστα  ένα ΜΜΕ έθετε ως εντελώς ανέφικτη μια τέτοια προοπτική. Αλλά η πραγματικότητα τους  διαψεύδει. Υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Παραθέτουμε απόσπασμα πρόσφατου κειμένου του Μίκη Θεοδωράκη:

«Η πρότασή μου σχετικά με τη δημιουργία Κοινοπραξιών δεν έχει σχέση με δάνεια, βοήθεια κλπ., αλλά αποβλέπει σε οικονομικές συμφωνίες με κανονικούς εταίρους και όχι με ληστές από κάθε άποψη.

Όχι μόνο με τους ατελείωτους και αβάσταχτους τόκους και χρεολύσια που μας γονατίζουν επί δύο και πλέον αιώνες αλλά ακόμα Ληστές της Δημοκρατίας (βλ. Χούντα) και της Εθνικής Ανεξαρτησίας (βλ. Μνημόνιο).

Προτείνω «μπίζνες», για να μιλήσω τη γλώσσα της εποχής μας σε ισότιμη βάση, με γνώμονα το κοινό συμφέρον. Η προβολή της Ρωσίας όπως είπα και στην ομιλία μου στην Κ.Ε., γίνεται για καθαρά πολιτικούς λόγους, τους οποίους εξήγησα. Αυτές οι προτεινόμενες κοινοπραξίες μπορεί να γίνουν με οποιαδήποτε χώρα Δύσης, Ανατολής, Βορρά ή Νότου, φτάνει να μπορούν, να θέλουν και οι προσφορές τους να είναι συμφέρουσες για μας…».

Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει…

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που απολαύσαμε live τρεις ημέρες ουδεμία σχέση είχαν με τα όσα έλεγαν προεκλογικά τα τρία κόμματα. Η καραμέλα που πρότειναν, λέγεται πλέον  «μεταρρύθμιση» και προσφέρεται σε πολλές γεύσεις. Μέτρα ανακούφισης λένε. Ενός λαού που αργοπεθαίνει. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα,  πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές μιλούν για ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης μέσα στο επόμενο φθινόπωρο και χειμώνα.

Είναι τραγικό να επιβεβαιώνονται οι θέσεις του ΚΑΠ και του  ιδρυτή του εκ των υστέρων. Κάποιοι θα μπορούσαν να στήσουν ευήκοον ους. Προς όφελος δικό τους και της πατρίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου