“ΨΗΝΟΝΤΑΙ” ΜΕΤΡΑ…ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ

Μοίρασε το

Να ετοιμαζόμαστε. Την ερχόμενη εβδομάδα επελαύνει υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας στην πρωτεύουσα. Η κυβέρνηση εντείνει το βαθμό ετοιμότητας, ξεκινά πυρετώδεις προετοιμασίες, ανεβάζει τους ρυθμούς, με άλλα λόγια τρέχει και δεν φτάνει.

Διότι η τρόικα έρχεται με συγκεκριμένο σκοπό. Πρόκειται να αξιολογήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας. Να βαθμολογήσει.

Να ρίξει και πρόστιμα αν χρειαστεί: Τι έγινε με εκείνες τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων που λέγαμε; Ακόμα; Τίποτα; Και γιατί τότε σας εγκρίναμε τη δόση των 2,8 δις. ευρω;Αυτή τη δόση που με καμάρι επιδεικνύετε στους υπηκόους ότι την πήρατε. (Με το σπαθί σας… και κάμπτοντας κι άλλο τη μέση.)

Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς. Να τα θυμάστε αυτά τα ονόματα. Είναι οι δείχτες της δυστυχίας μας. Δεν θα πάρουν το πρώτο αεροπλάνο για να έρθουν. Όχι. Θα προηγηθεί τεχνικό κλιμάκιό τους για να ξεκινήσει την προετοιμασία της έλευσης. Από αυτό το τεχνικό κλιμάκιο θα έρθει η πρώτη ψυχρολουσία. Με άλλα λόγια θα βρουν οπωσδήποτε αποκλίσεις από το πρόγραμμα και θα ζητήσουν νέα μέτρα. Ναι καλά ακούσατε: Νέα μέτρα. Σε μια Ελλάδα που παραπαίει, σε μια Ελλάδα που έφτασε στο μη παρέκει, σε μια Ελλάδα που οι αυτοκτονίες μετριούνται πλέον σε χιλιάδες, σε μια Ελλάδα που η ανεργία έχει ήδη εκτιναχθεί στο 27%

Ας ετοιμαστούμε λοιπόν να υποδεχτούμε τους Πολ Τόμσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματίας Μορς (θυμηθείτε αυτά τα ονόματα) για άλλη μια φορά.
Στο μεταξύ η Τουρκία, κι αυτή για άλλη μια φορά κάνει επίδειξη δύναμης και μας θυμίζει ότι αυτή δεν αποκλίνει ούτε μια μοίρα από τους στόχους της…

Κατέστησε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι αμφισβητεί την ύπαρξη υφαλοκρηπίδας στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Και εφ΄όσον το αμφισβητεί αυτή μια τόσο μεγάλη δύναμη με τόσο δυνατούς φίλους, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν κυριαρχικά δικαιώματα για έρευνα και εξόρυξη φυσικών πηγών. Γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις –ισχνές είναι αλήθεια πλέον διαμαρτυρίες της Ελλάδας – και έφτασε να απειλεί ότι θα προσφύγει και εκείνη-γιατί όχι; – στα Ηνωμένα Έθνη. Ντροπή, μεγάλη ντροπή να συμβαίνουν όλα αυτά κι εμείς να στεκόμαστε στη μέση του πουθενά ως απλοί παρατηρητές.
Δεν είναι καιρός να τελειώνουμε με όλους αυτούς που μας εμπαίζουν; Να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι σ αυτή την συγκυβέρνηση μειοψηφίας που είναι ανίκανη αλλά δεν θέλει να αποκλίνει από το πρόγραμμα καταστροφής της Ελλάδας; Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις ή δυνατότητες πλέον. Μία λύση υπάρχει: Ενότητα και Δυναμική Αντίσταση. Δεν έχει άλλο δρόμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου