Ο “ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ

Μοίρασε το

“Συστράτευση” είναι η μαγική λέξη που εξασφαλίζει την επιτυχία σε κάθε δύσκολη μάχη! Στην προοπτική της νίκης ατομικά συμφέροντα και προσωπικές πικρίες παραμερίζονται. Ο κοινός στόχος ενώνει.

Πόσο “κοινός” ήταν ο στόχος μας στις πρόσφατες εκλογές, φάνηκε από τη συστράτευση στελεχών και μελών μας. Κάποιοι δεν πίστεψαν, δεν θέλησαν, αδιαφόρησαν. Κάποιοι έδωσαν την μάχη απελπιστικά μόνοι…

Δεν θα επεκταθώ. Το γεγονός καταγράφω…

Χαμηλή συσπείρωση, υψηλή αποχή.

[quote text_size=”small”]

Η πλειονότητα των ψηφοφόρων μας απλά δεν ψήφισαν γιατί πολύ απλά ελάχιστοι τους παρακίνησαν να το κάνουν.

[/quote]

Θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αν δίναμε στην έννοια της “συστράτευσης” ουσιαστικό περιεχόμενο; Είμαι βέβαιη πως θα ήταν. Γιατί η ΝΔ, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη:

  • που πρωταγωνίστησε στα χρόνια της απόδρασης της χώρας από την βαλκανική της μιζέρια,
  • που αποτέλεσε και αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του πολιτικού μας συστήματος,
  • που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα,
  • που, για ακόμα μια φορά, έσωσε τη χώρα από την ολική καταστροφή και κατάφερε, σε μόλις δυο χρόνια, να σταθεροποιήσει την οικονομία και να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη, διαθέτει δυνάμεις που δεν κατεγράφησαν στην τελευταία κάλπη.

[quote text_size=”small”]

Η ΝΔ διαθέτει ανθρώπους, που παρά τις όποιες πικρίες τους, από λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος, αναγνωρίζουν τη συμβολή της παράταξης στην πρόοδο και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

[/quote]

Το αν, τώρα, επέλεξαν με τη σιωπή και τη συνειδητή αποστασιοποίηση τους να στείλουν ένα μήνυμα, είναι γιατί αισθάνθηκαν να χάνουν το νήμα της μακράς σχέσης εμπιστοσύνης που μας ένωνε μαζί τους κι όχι γιατί μας γύρισαν οριστικά την πλάτη.

Για αυτό σε όσους περιφέρουν τον τάχα “κομματικό πατριωτισμό” τους, έχω να παρατηρήσω πως ο κομματικός πατριωτισμός δεν είναι αλά καρτ! Δεν υφίσταται πρόσκαιρα και προσχηματικά για να εξαργυρώνεται με αξιώματα και οφίτσια, αλλά είναι προϋπόθεση οικειοθελούς συστράτευσης σε ένα κοινό αγώνα που υπερβαίνει τις όποιες ατομικές επιδιώξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου