ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ

Μοίρασε το

Μια ημέρα πριν την κατάθεση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης  στη Βουλή και η Τρόικα οργώνει  την άνυδρη γη της πατρίδας μας. Επέστρεψε δρυμίτερη και πραγματοποιεί επιθεώρηση στα …υπουργεία της, ξεκινώντας φυσικά από το Οικονομικών. Και ανακάλυψε τρύπα μεγάλη. Κι άρχισε τις φωνές!

Η Τρόικα ήρθε, δηλώνει ότι θα εγκατασταθεί μόνιμα, και απαιτεί έργο εδώ και τώρα. Και ο υπουργός των Οικονομικων έσκυψε το κεφάλι, μια ώρα ακριβώς μετά την ορκωμοσία του.

Ο ύστατος εξευτελισμός. Των Ελλήνων πολιτών, των υπουργών, και του πολλά υποσχόμενου  θεσμού της συγκυβέρνησης.
Ποιά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου; Η συγκυβέρνηση σε λίγο θα ξεχάσει και ότι το είπε. Τώρα ό,τι κάνει το ονομάζει κομψά «μεταρρύθιση». Και προσαρμόζεται ταχύτατα στις αξιώσεις της «πραγματικής» κυβέρνησης. Το fast track μπαίνει στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Ξεπερνώντας γραφειοκρατικά εμπόδια και καταπατώντας τους νόμους μέσα από ένα σαθρό τάχα θεσμικό πλαίσιο προχωρεί σε ύποπτες επενδύσεις, αμφιβόλου ποιότητας και αποδοτικότητας.

«Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει»  για να θυμηθούμε και τον ποιητή.
Εδώ και τώρα έχουμε:
Απολύσεις, ύφεση, μειώσεις μισθών και συντάξεων, μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων όλο το καλοκαίρι, ανεργία, εξώσεις, πείνα, δραματική μείωση στις παροχές υγείας και παιδείας, άγρια φορολόγηση και αυτοκτονίες που έφτασαν τις τρεις χιλιάδες (3.000)!
Είναι απλώς ένας αριθμός  αποτυπωμένος σε  κάποιο στατιστικό πίνακα; Οχι,  είναι άνθρωποι απελπισμένοι πίσω από αυτόν τον απίστευτο αρθμό, είναι άνθρωποι που οδηγήθηκαν  εκεί, παγιδευμένοι στο μαύρι δίχτυ που απλώθηκε πάνω απο την ελληνική  κοινωνία.

Κύριοι, εσεις που σχηματίσατε μόλις τώρα αυτό το έξωθεν κατευθυνόμενο μόρφωμα που λέγεται κυβερνηση. Σας υποσχόμαστε πως κάθε σκύψιμο του κεφαλιού σας στην τρόικα, θα το πληρώνετε ακριβά. Όχι μόνο από τους ΄Ελληνες πολίτες  που σας καταψήφισαν. Αλλά και από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που τρομοκρατημένοι οδηγήθηκαν στην κάλπη και σας ψήφισαν εκόντες άκοντες.  Από όλους μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου