Η …ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΕ!

Μοίρασε το

Αναρωτιέμαι, τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα τόσο ισχυρή. Μη γελάσετε με αυτό που γράφω θα σας το αιτιολογήσω παρακάτω…

Ας πούμε ότι στην Ελλάδα είμαστε 10.000.000 Έλληνες. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν 1.000.000 Έλληνες πολύ πλούσιοι (υποκειμενικά ορίζεται όπως θέλει ο καθένας) και 1.000.000 Έλληνες πολύ φτωχοί (αντικειμενικά ορίζεται αυτό). Μένουν 8.000.000 που ανήκουν οικονομικά στην «μεσαία τάξη». Αυτή που πλήττεται περισσότερο και την οποία όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι είναι η τάξη την οποία «εξαθλιώνουν» με τα μέτρα των μνημονίων 1&2. Όπως έχουν δηλώσει τους πολύ πλούσιους δεν τους αγγίζουν τόσο τα μέτρα όσο και η δικαιοσύνη. Εν συνεχεία, οι πολύ φτωχοί δεν έχουν να δώσουν κάτι ούτως ή άλλως. Άρα, 8.000.000 «μεσαίοι» Έλληνες σώζουν τις τράπεζες της Ευρώπης και την Ε.Ε.; Αν ναι, τότε είμαστε μία ισχυρή χώρα εφόσον από εμάς εξαρτάται το ευρώ και η πορεία/ τύχη της Ε.Ε.

Καταλαβαίνω ότι η Ε.Ε. δεν επιθυμεί την πτώχευση μας αφού θα επηρεαστούν οι υπόλοιπες χώρες σε διάφορους τομείς. Για μένα οι πιο βασικοί λόγοι (τους οποίους γνωρίζω) είναι ότι 1.500.000 αλλοδαποί θα μεταναστεύσουν (νόμιμα ή μη) στις άλλες χώρες τις Ε.Ε. Μαζί με αυτούς θα μεταναστεύσουν και κάποιοι Έλληνες (τυχοδιώκτες ή μη), οπότε και θα επηρεαστούν χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, φυσικά η Γερμανία κ.λπ. Οικονομικά, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και πτωχεύσει θα πέσουν κατακόρυφα οι πωλήσεις ξένων προϊόντων, θα κληθούν οι ξένες εταιρείες που δρουν στη χώρα μας να αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας και οι εισαγωγές θα μειωθούν στο ελάχιστο. Σε μια τέτοια περίπτωση το νόμισμά μας θα υποτιμηθεί και τα δάνεια θα πληρωθούν βάσει του νέου νομίσματος (δραχμή).
Από την άλλη όμως, μια ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας θεωρώ ότι θα συνέφερε και την Ε.Ε. αφού θα η Ελλάδα θα γινόταν μια χώρα με πολύ φθηνό εργατικό και θα ήταν πολύ μικρότερα τα κόστη απ’ ότι στην Κίνα.
Ένα νόμισμα, δύο όψεις.
Αλλά, δεν είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε δάνεια και χρέη. Είναι και η ίδια η Γερμανία και η Γαλλία.
Λιγότερο ισχυρές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία καλούνται να σώσουν τις υπόλοιπες 23 χώρες, το ευρώ και τις τράπεζες; Η δική μου λογική δεν το δέχεται αυτό και κυρίως δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Είναι ένα πάζλ που του λείπουν κομμάτια;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου