Η θανάσιμη μοναξιά του Αλέξη Τσίπρα

Ο Κώστας Αγγελάκης σημειώνει ότι ακόμα και στον επικήδειο λόγο του, το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μέσα σε 2,4 λεπτά εφτά ψέμματα, δείχνοντας πως δεν σέβεται και εξακολουθεί να υποτιμάει το διανοητικό επίπεδο όλου του κόσμου. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Αγγελάκης σημειώνει ότι ακόμα και στον επικήδειο λόγο του, το βράδυ της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε μέσα σε 2,4 λεπτά εφτά ψέμματα, δείχνοντας πως δεν σέβεται και εξακολουθεί να υποτιμάει το διανοητικό επίπεδο όλου του κόσμου.


Ούτε τον επικήδειο λόγο του δεν σεβάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας και εξακολουθεί να υποτιμάει το διανοητικό επίπεδο, ούτε των πολλών, ούτε των λίγων, αλλά όλου του κόσμου.

Μέσα σε 2,4 λεπτά είπε 7 χοντροειδή ψέματα. Ένα ψέμα κάθε 20,5 δευτερόλεπτα. Θέλει προσπάθεια για τέτοιες επιδόσεις.


Αναλυτικά η δήλωσή του και όλες οι παραφωνίες…

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, τους πολίτες που έδωσαν την κρίσιμη πολιτική μάχη. Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες, κόντρα στο ρεύμα αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια.”

  • Ειδικά το πρώτο εξάμηνο του 2015 πεθάναμε στην αξιοπρέπεια με όλη την Ευρώπη να μας βρίζει, με μία άτακτη χρεοκοπία, και με ένα μνημόνιο 86 δις πακετάκι την τελευταία στιγμή πριν μας πετάξουν κλωτσηδόν από το ευρώ.

“Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ορθοποδήσαμε και μόλις ανασάναμε θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς.

  • Βγήκαμε από τα μνημόνια με αυστηρή επιτήρηση, με δεσμεύσεις μέχρι το 2060 και

                όλη την δημόσια περιουσία δεσμευμένη για 99 χρόνια.

“Δεν κρυφτήκαμε, είπαμε την αλήθεια. Την αλήθεια θα πούμε και τώρα. Ότι δύο δρόμοι υπάρχουν: Ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια κι από την άλλη, ο δρόμος της επιστροφής στο Σκοτάδι της λιτότητας. Ζητήσαμε με γενναιότητα την εμπιστοσύνη του λαού ώστε να μη μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τα μέτρα..”

  • Εδώ γελάνε και τα τσιμέντα. Ο εθνικός ψεύτης είπε την αλήθεια

“Το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μου, δεν μου ταιριάζει να αγνοήσω το αποτέλεσμα.”

  • Ακριβώς όπως και με το δημοψήφισμα του 2015.

“Ποτέ αυτά τα χρόνια δεν πορεύτηκα με κόλπα δεν επέλεξα τον εύκολα δρόμο δεν θα το κάνω ούτε τώρα.”

  • Ο άρχοντας του τακτικισμού δεν πορεύτηκε με κόλπα.

“Μένω πιστός στις αρχές μας.  Η αφοσίωσή μας στο λαό είναι ηθική υποχρέωση είναι η ψυχή μας, η ψυχή μου.

  • Ο άνθρωπος που έχει καταρρίψει, εν μία νυκτί, όλα όσα έλεγε τα προηγούμενα 20 χρόνια έμεινε πιστός στις αρχές του. Το ακούσαμε και αυτό.

“Κανείς μας δεν ξεχνά από πού ξεκίνησε.  Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει το σχέδιό μας για έξοδο από κρίση

  • Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την ρητορική του 2015, την διαγραφή του χρέους, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το σκίσιμο των μνημονίων,

               την σεισάχθεια, το κατώτατο μισθό, τα διπλάσια επιδόματα ανεργίας, κλπ, κλπ.

Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω από μια καταστροφική χρονική περίοδο της χώρας που φαίνεται να τελειώνει άμεσα, αλλά όχι αναίμακτα.

Μία περίοδος που ακόμα και τα αυτονόητα έπρεπε να αποδειχθούν και ο παραλογισμός μέρος της καθημερινότητας. Τις πραγματικές συνέπειες αυτής της περιόδου θα τις νοιώσουμε αλλά και θα αποσβέσουμε στα επόμενα χρόνια που ελπίζω να μην είναι πολλά αλλά φοβάμαι ότι θα διαψευσθώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου