Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΡΑΚΟΙ

Μοίρασε το

Αισίως πλέον βρισκόμαστε τρεις μέρες μετά την 6η Μαΐου, μια μέρα με αμφίσημη σημασία για τα πολιτικά κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ανελιχθεί ταχύτατα στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας και να κατακτήσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού από την άλλη, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατάφεραν παρά τα όσα έκαναν να τρυπώσουν στο κοινοβούλιο, αποδυναμωμένοι πλέον και τιμωρημένοι για την απάνθρωπη και ανθελληνική στάση τους απέναντι στη χώρα και στους πολίτες.

Παρόλα αυτά τίθεται έντεχνα και υπερβολικά επικίνδυνα το ζήτημα της διακυβέρνησης της Ελλάδας, με τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα να αλλαξοπιστούν και να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις αντιμνημονιακές δυνάμεις του τόπου. Αυτή όμως η κίνηση είναι μια ύστατη νεκρανάσταση του δικομματισμού που θέλει να πάρει μαζί του ό,τι θετικό γέννησαν οι τελικές εκλογές και να μας αναγκάσει να συναινέσουμε στις ίδιες πολιτικές με άλλα πρόσωπα αλλά με τα ίδια οδυνηρά αποτελέσματα.

Το ζήτημα όμως είναι πραγματικό και η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο με τον αγώνα της ενωμένης αριστεράς η οποία πάνω σε ένα νέο άτυπο, προσαρμοσμένο στην κοινωνική πραγματικότητα, ιδεολογικό μοντέλο θα καταφέρει να άρει τις αποφάσεις της τελευταίας τριετίας και να δώσει μια ανάσα ανάπτυξης στον τόπο και στους πολίτες. Το μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Απόδειξη για τον στυγνό χαρακτήρα του μνημονίου αποτελεί η αδυναμία επιβολής του στη γερμανική κοινωνία λόγω άρνησης ψήφισής του από τη γερμανική βουλή.

Η αριστερά και ιδιαίτερα  το ΚΚΕ, ως κύριος εκπρόσωπος των χαμηλών εργατικών τάξεων πρέπει να ξεκολλήσει από τη στείρα και ευνοϊκή για κάποιους θέση της αντιπολίτευσης και να λάβει την πρώτη θέση στον αγώνα της διακυβέρνησης. Με ένα κοινό προεκλογικό μέτωπο όλες οι δυνάμεις της αριστεράς θα καταφέρουν να εισέλθουν με αυτοδυναμία στο  κοινοβούλιο και να ανατρέψουν το ξεπούλημα μας μέσα από την επικείμενη πτώχευσή μας. Οφείλει το ΚΚΕ ειδικά να μην αφήσει το ΣΥΡΙΖΑ να κατρακυλήσει στο κατώφλι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί η ψήφος αυτή θα είναι εικονική και με την πρώτη ευκαιρία θα καταρρεύσει.

Το πιο λυπηρό όμως από όλα είναι η σκηνοθετημένη άνοδος της φασιστικής, νεοναζιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που μόνο τυχαία δεν είναι αυτή τη δεδομένη στιγμή. Όσοι την έκρυβαν καλά τόσα χρόνια πίσω από ένα ποσοστό που δεν ξεπερνούσε το ένα τέταρτο της μονάδας, τώρα της έδωσαν 7%, ερμηνευμένο ως ψήφος οργής και διαμαρτυρίας. Και ρωτώ πως μπορείς να διαμαρτυρηθείς μέσα από έναν πολιτικό σχηματισμό που από τη γέννησή του φλερτάρει ξεδιάντροπα με την πολιτική που ακολούθησε η χιτλερική Γερμανία, της οποίας ένα από τα θύματά της υπήρξε και η χώρα μας; Γιατί να στηρίξεις ένα πολιτικό σχήμα που επιθυμεί την αντικατάσταση της χούντας του μνημονίου από μία στρατιωτική, φιλογερμανική χούντα, με άλλα λόγια γιατί να στηρίξεις μια πιο ωμή παραλλαγή της πολιτικής του μνημονίου που αντί για μέτρα έχει όπλα αλλά καμία σχέση με τη δημοκρατία και την Ελλάδα;

Ας ξυπνήσει επιτέλους η αριστερά, για να αποτραπούν τα χειρότερα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου