ΕΚΛΟΓΗ Ή ΑΝΟΧΗ

Μοίρασε το

Ούτε μία  εβδομάδα  πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, ενός εναπομείναντος δημοκρατικού στοιχείου το οποίο κείτεται στη λάσπη του ολοκληρωτισμού και του καλυπτόμενου φασισμού, με ιδεολογική βάση έναν κακό οικονομικό καπιταλισμό.

Μια εβδομάδα  πριν από  την πρεμιέρα μιας καλοσκηνοθετημένης παράστασης με γνωστό και προβλέψιμο, ολέθριο τέλος και ακόμη κάποιοι προσμένουν τη λύτρωση μέσα απο τις ίδιες πολιτικές, κάποιοι ευτυχώς λιγότεροι απο τις προηγούμενες εθνικές εκλογές είναι έτοιμοι να αποποιηθούν το μόνο, κατακερματισμένο ήδη κομμάτι της αληθινής δημοκρατίας που είναι οι εκλογές και να το παραδώσουν αμαχητί στο μνημόνιο και στους ταγούς αυτου, εντός και εκτός συνόρων.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι εφαρμοστές και τηρητές  των πιο απάνθρωπων μέτρων μετά τον μεσαίωνα έχουν την αναίδεια να διεκδικούν όχι μόνο την είσοδό τους στο κοινοβούλιο, αλλά για άλλη μια φορά τα ηνία της χώρας για να μας οδηγήσουν όσο πιο γρήγορα στο θάνατο και στην πλήρη υποταγή.

Ζητούν να στηρίξουμε την ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων με το αντιστάθμισμα όλων αυτών να είναι η ανάπτυξη και η έξοδος της χώρας στις αγορές. Θα έρθουν επενδυτές όπως ο κ. Σώρος και θα επενδύσουν στον ήλιο που ήδη ένα μέρος της παραγόμενης από αυτόν ενέργεια καταλήγει απευθείας στους ξένους δικτάτορες  μέσω της επαχθούς συνθήκης του δευτέρου μνημονίου, θα επενδύσουν σε μια χώρα αντίστοιχα όπως επένδυσαν στη Βουλγαρία όπου οι μισθοί ειναι στα 150 ευρώ όμως οι επενδυτές ακόμα αναμένονται.

Οι προδοσιακές κυβερνήσεις που επί τόσα χρόνια εξαπατούσαν και λεηλατούσαν, τώρα και υλικά, τον ελληνικό λαό πρέπει να θαφτούν μαζί με το νοσηρό σύστημα που με θέρμη υπηρετούν και πάνω τους να συσταθεί μια νέα κοινωνική μηχανή, ένα κράτος δικαίου. Όχι ένα ελάχιστο κράτος, αδύναμο να παρέχει τα στοιχειώδη στους πολίτες του και στο μόνο που θα περιορίζεται θα είναι στη συρρίκνωσή του και στη συσσώρευση φόρων.  Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε συστημική κρίση, σε κρίση του καπιταλισμού. Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός για να κατανοήσεις τη διεθνή πτώχευση του καπιταλισμού που παρασέρνει ολόκληρα κράτη.

Η λύση κρύβεται σε μια νέα πολιτική δύναμη εν πρώτοις από την αριστερά προερχόμενη. Οφείλει και η αριστερά να απαλλαχθεί απο τα χρόνια δεσμά της αδράνειας και της κριτικής στάσης και να παίξει δυναμικό ρόλο στη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού σκηνικού όπως φαίνεται να γεννάται σε αυτές τις εκλογές μέσω των δημοσκοπήσεων. Οι αριστερές φωνές πρέπει να ενωθούν σε μια για να ακουστεί το όχι πιο δυνατά απέναντι στους νέους κατακτητές μας. Το χρέος αυτο δημιουργήθηκε αποκλειστικά απο την ΕΕ και τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις της Ελλάδας. Με την ανοχή των μηχανισμών της ΕΕ το χρέος γιγαντώθηκε και για ένα μόνο λόγο ακόμη παραμένουμε μέσα στην ένωση αυτή γιατί κρατάμε στα χέρια μας την εύθραυστη οικονομία της Γερμανίας και άλλων χωρών όπου το χρέος τους ξεπερνά κατά πολύ το δικό μας. Αν αποσχιστούν απο τον ευρωπαικό κορμό οι χώρες του μνημονίου τότε το τετραπλάσιο σε σχέση με της Ελλάδας χρέος της Γερμανίας θα πνίξει κυριολεκτικά όλη την ΕΕ.

Το μέλλον του τόπου μας δεν είναι ούτε η Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο έτσι ώστε να υπάρχει και μία άκρα φασιστική-ναζιστική φωνή,ούτε οι μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας ή μη που οραματίζονται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Το μέλλον βρίσκεται ή τουλάχιστον πρέπει να ξεκινήσει απο τα κόμματα της αριστεράς που υπηρετούν ένα άλλο ιδεολογικό μοντέλο,το οποίο θα αποτελέσει τη μαγιά για την κατασκευή ενός νέου κοινωνικού τύπου. Ενός τύπου ο οποιός θα λάβει στοιχεία και απο τα δύο κύρια ιδεολογικά ρεύματα όμως η τελική του μορφή θα προσαρμοστεί απο τις ίδιες της ανάγκες της πλειονότητας της κοινωνίας.

Τα δύο κυρίαρχα ιδεολογικά ρεύματα έχουν πια στερέψει και η αιτία αυτού είναι οτι έχουν απομακρυνθει απο τις εξελίξεις και τις τροπές της σημερινής κοινωνίας. Πρέπει σε αυτές τις εκλογές που αποτελούν την αφετηρία των αλλαγών και όχι το τέλος να ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας και του καθένα απο μας ξεχωριστά. Το ζήτημα δεν είναι κομματικό αλλά εθνικό. Δε θέλουμε και δεν μπορούμε να συναινέσουμε με οποιονδήποτε τρόπο στην υποδούλωσή μας και στον εξευτελισμό μας… απαιτούμε την αλλαγή και την χειραφέτηση του τόπου και την τιμωρία όλων αυτών που καταλήστεψαν και συνεχίζουν να ληστεύουν τις ζωές μας.

Αντί να αναζητούμε υποτιθέμενες λύσεις ανεύρεσης χρημάτων, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις θα πρέπει να ζητήσουμε τη δήμευση των περιουσιών αυτών που δημιούργησαν το χρέος και τώρα βαφτίζονται εθνοσωτήρες. Ο κ. Ρουσόπουλος, ο κ. Βουλγαράκης, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Πάγκαλος και άλλοι όπως Άκης Τσοχατζόπουλος , το πάλαι ποτέ σημαίνον πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, αναπληρωτής πρωθυπουργός, υπουργός επί δεκαετίες, φίλος με τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Σημίτη (σύμβουλος του οποίου τυγχάνει να ήταν ο τωρινός υπηρεσιακός μας πρωθυπουργός, κ. Παπαδήμος), που τώρα διώκεται εικονικά λόγω των εκλογών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ας απαντήσουν όλοι αυτοί από που βρήκαν τα λεφτά και απέκτησαν πολυτελή σπίτια,αυτοκίνητα,σκάφη. Μήπως ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού χρέους βρίσκεται πίσω από την απάντηση;

Ως Έλληνας και όχι σαν Έλληνας όπως το σινάφι των πολιτικών  που μας οδήγησε στον γκρεμό, ζητώ την καταδική των πολιτικών προσώπων αλλά και επιλογών μέσω της ψήφου μας εν πρώτοις και την ανάδειξη και τη στήριξη πολιτικών λύσεων που θα οδηγήσουν στην πραγματική,αναγκαία, ποιοτική ανάπτυξη της χώρας μας. Αυτές οι εκλογές ας γίνουν η αφετηρία για τη μεγαλειώδη αντίσταση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ή χωρίς τη βοήθεια του ΛΑΟΣ, που σκοπό έχουν να μας παραδώσουν αιχμάλωτους και εξαθλιωμένους στα χέρια αιμοσταγών κερδοσκόπων, ξένων ή ντόπιων, οι οποίοι θα μας προσφέρουν την απαραίτητη ποσότητα τροφής, ικανή για να αντέχουμε και να εργαζόμαστε σκληρά και απάνθρωπα, ανίκανη όμως για να εξεγερθούμε και να διεκδικήσουμε την ελεύθερη ζωή σε μία ελεύθερη πατρίδα. Ας το κάνουμε τώρα οσο οι φωνές μας έστω και ψευτοδημοκρατικά ακούγονται και επηρεάζουν την πολιτική σκηνή.

Το μόνο δίλημα αυτών των εκλογών είναι: ελευθερία ή θάνατος

Ας διαλέξουμε με ποιους είμαστε: με τους προδότες ή με τους πατριώτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου