Όταν ο Τσίπρας ξεφτίλισε την Αριστερά

Ο Λουκάς Γεωργιάδης παραθέτει περιστατικά που φανερώνουν το πως ο Αλέξης Τσίπρας ξεφτίλισε την Αριστερά, γκρεμίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα της που με χρόνια πότιζε την πολιτική ζωή του τόπου. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης παραθέτει περιστατικά που φανερώνουν το πως ο Αλέξης Τσίπρας ξεφτίλισε την Αριστερά, γκρεμίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα της που με χρόνια πότιζε την πολιτική ζωή του τόπου.


Η πορεία του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου είναι παροιμιώδης και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Ενδείκνυται ακόμη και για μελέτη σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά όταν αυτή καθορίζεται από το χρεοκοπημένο ιδεολόγημα του κομμουνισμού.

Ο τύπος που κυβερνά σήμερα τη χώρα γράφτηκε μέλος στην Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος, όταν κατέρρεε το ανατολικό μπλοκ και αποκαλυπτόταν η εξαθλίωση και ο φασισμός που βίωσαν εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι είχαν την ατυχία να ζουν σε αυτούς τους “παραδείσους”. Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου έγινε γνωστός από τις καταλήψεις του 1992 και με τη χαρακτηριστική φάτσα αναρχικού έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην Άννα Παναγιωταρέα.

Τελειώνοντας το Λύκειο και αφού δεν πέρασε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, γράφτηκε σε βουλγαρικό πανεπιστήμιο και την επόμενη χρονιά μετεγγράφηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών. Βρισκόταν καθημερινά στο ΕΜΠ, αλλά όχι εντός της αιθούσης, όπως έχουν πει αρκετοί πρώην καθηγητές του. Μάλιστα, πήρε και Μεταπτυχιακό στη Χωροταξία το οποίο υπέγραψαν καθηγητές, τους οποίους στη συνέχεια έκανε υπουργούς για να τους ευχαριστήσει! Η παρουσία του σημερινού πρωθυπουργού στο πανεπιστήμιο ήταν αποκλειστικά στα… τραπεζάκια της νεολαίας του τότε Συναπισμού της Αριστεράς και της Προόδου.

Φρουί ζελέ επαναστατική δράση

Μετά τη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και προερχόμενος από εύπορη οικογένεια, κατάλαβε ότι μάλλον το ΚΚΕ δεν του ταίριαζε. Έτσι, μαζί με άλλους συντρόφους που σήμερα είναι υπουργοί, προετοίμαζε την… επαναστατική δράση του… φρουί ζελέ. Το 2008 πέτυχε να γίνει αρχηγός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ με προσωπική παρέμβαση ενός φραγκάτου Αριστερού, του Αλέκου Αλαβάνου. Μάλιστα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ως υπουργός Εθνικής Αμύνης έφερε νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαλλάσσονται της στρατιωτικής θητείας όσοι είναι αρχηγοί κομμάτων. Έτσι, ο… ναύτης Τσίπρας γλίτωσε κάποιους μήνες από τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Εξ αυτού του λόγου, οι ευεργέτες του θα έπρεπε να αποζημιωθούν. Έστω και με μια αποφυλάκιση από τον Κορυδαλλό! Όλα Αριστερά, σεμνά και ταπεινά!

Ο άνθρωπος που κυβερνά σήμερα τη χώρα πορεύτηκε μέσα από την πολιτική απάτη, καλλιέργησε το αντιμνημονιακό ρεύμα, είπε ψέματα, εξαπάτησε τους πολίτες, έγινε πρωθυπουργός, εξαθλίωσε τον λαό, προκάλεσε ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ, επέδειξε θράσος και ασέβεια και δε ζήτησε ούτε μία συγγνώμη. Επιπλέον, ως… γνήσιος αριστερός που μάχεται υπέρ της δημόσιας παιδείας, πήγε τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ την ίδια στιγμή αβαντάρει την κατάσταση ανομίας και μπαχαλοποίησης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ο Τσίπρας ξεφτίλισε την Αριστερά

Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου παίρνει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος (το οποίο θα πουλούσε…) και κάνει βόλτες μεταξύ άλλων και για αναψυχή μετά της οικογενείας του. Ένα καλοκαίρι πέρασε μερικές μέρες ξεγνοισιάς σε βίλα εφοπλιστή στο Λαγονήσι, ενώ έτερη εφοπλιστική οικογένεια προσέφερε το υπερπολυτελές κότερο της για να ξεκουραστεί καθώς τον έβλεπαν να είναι πολύ κουρασμένος! Όλως τυχαίως, η ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους προτάθηκε από τον ίδιο για να καταλάβει θέσεις κύρους. Και όλα αυτά συνέβησαν λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, για την οποία δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει ούτε μία συγγνώμη από τα θύματα.

Κάπου εδώ έχουμε το πλήρες προφίλ ενός αριστερού, μουράτου, τυχοδιώκτη, ανεπάγγελτου και “σκαφάτου” Αριστερού. Όσοι πίστεψαν σε αριστερούς που θα έφερναν την… ανάσταση στη ζωή τους, καλό είναι να έχουν στο μυαλό σας το… πρότυπο του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου. Προσφέρεται για την ανάλυση και της δικής μας συμπεριφοράς σε σχέση με τα κριτήρια και τις τελικές επιλογές σας. Πάντως, πρέπει να ξέρετε ότι μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται για τις περιπτώσεις όπου ένας αριστερός… χαϊδεμένος μπορεί να βγει… μάπα!

Οι αριστεροί κοινωνικοί αγώνες και το ηθικό πλεονέκτημα

Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι περιβόητοι “αριστεροί κοινωνικοί αγώνες” δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προπέτασμα καπνού για να βολεύονται και να παρασιτούν κάποιοι εις βάρος των πολλών. Καταλάβαμε πλέον ότι στόχος της νεοκομμουνιστικής αριστεράς είναι η εξαθλίωση του λαού και η επιβίωση μιας συγκεκριμένης ελίτ. Τώρα όλοι πρέπει να έχουμε γίνει λίγο πιο σοφοί. Τι λέτε; Το ΄χουμε;

Η ζωή δίνει μαθήματα σε όλους. Αν τα έχουμε πάρει, τότε ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε στις εκλογές που έρχονται. Δηλαδή, στις Ευρωεκλογές, στις Αυτοδιοικητικές και στις εθνικές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Ο Τσίπρας ξεφτίλισε την έννοια της Αριστεράς και απομυθοποίησε τον τρόπο δράσης και τα βαθύτερα κίνητρα της. Απομένει μια απλή λεπτομέρεια: να αποδείξουμε εμπράκτως στην κάλπη, ότι δεν είμαστε ξεφτιλισμένοι και δεν ανεχόμαστε τους τύπους που μας ξεφτιλίζουν πουλώντας αριστεροσύνη…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου