ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΜΟΣ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ Ή ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Πριν ακριβώς από τρία χρόνια μια παρέα δημαγωγών, ανέβηκε στην εξουσία. Σκοπό της να... καταργήσει τα μνημόνια "με ένα άρθρο και έναν νόμο". Ο Τσιπροκαμμενισμός είναι η χυδαιότερη μορφή πολιτικής έκφρασης που γνώρισε η Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Χούντας. new deal Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

Πριν ακριβώς από τρία χρόνια μια παρέα δημαγωγών, τυχοδιωκτών και διχαστών του λαού ανέβηκε στην εξουσία. Σκοπό της να… καταργήσει τα μνημόνια “με ένα άρθρο και έναν νόμο”. Μια ομάδα επαγγελματιών του ψεύδους και της προπαγάνδας μετέτρεψαν τη χρεοκοπημένη ιδεολογία τους σε πολιτική. Κατηγόρησαν τους …άλλους “που κυβερνούσαν 40 χρόνια” οι οποίοι δανείζονταν αφειδώς για να καταστήσουν δύο γενιές Νεοελλήνων κακομαθημένα… παιδάκια που η επιθυμία τους έπρεπε πάντα να ικανοποιείται. Αυτοί που επί 40 χρόνια έδιναν, λόγω των επιιπτώσεων της αμερικανικής κρίσης του 2008, ήρθαν για να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες σε μια οικονομία που έμοιαζε με junk food!

Η χώρα στηριζόταν σε πήλινα πόδια. Είχε τεράστιο δανεισμό για να συντηρήσει τα ελλείμματα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και του σπάταλου δημόσιου τομέα των 900.000 υπαλλήλων. Την τελευταία χρονιά προ χρεοκοπίας, το σύνολο των φόρων και γενικά των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού ίσα ίσα που έφτανε για να καλυφθούν συντάξεις, μισθοί και επιδόματα! Ο κόσμος περνούσε καλά. Δεν είχε καταλάβει βεβαίως τι είχε συμβεί. Ούτε καν το 2000 όταν ο Τάσος Γιαννίτσης προωθούσε τη φιλόδοξη μεταρρύθμιση για τη διάσωση του ασφαλιστικού. Λεπτομέρειες και ιστορία όλα αυτά…

ΚΑΙ ΕΠΕΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΜΌΣ

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν ήθελε να κάνει τη χώρα ανταγωνιστική και ισχυρό πόλο έλξης των επενδυτικών κεφαλαίων. Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης, τότε τινάχτηκαν όλα στον αέρα. Όταν τα δύο κόμματα εξουσίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έπρεπε να αποκαταστήσουν τις ισορροπίες, τότε εμφανίστηκαν οι… αντιμνημονιακοί ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Έταξαν λαγούς με πετραχήλια. Με χυδαίο τρόπο υπέπεσαν σε μια ιστορική αντίφαση. Κατηγόρησαν τους προηγούμενους για το Κράτος που είχαν φτιάξει. Αλλά έταζαν στον κόσμο την επιστροφή στην εποχή της πλασματικής ευημερίας. Δηλαδή, μιλάμε όχι απλά για ψεύτες, αλλά για κατ΄ επάγγελμα διαφθορείς!

Τελικώς, το ψέμα ήταν το εργαλείο για να έρθουν στην εξουσία. Να κάνουν τη μεγάλη μπάζα που σίγουρα δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των… άλλων!

Το 2014 η χώρα φαινόταν να βλέπει φως μέσω και της επιστροφής στις αγορές και μέσα από μια νέα… προσαρμοσμένη κανονικότητα. Ήταν κοντά και η ρύθμιση του χρέους αλλά και ο έλεγχος του μετά από περίπου 10 χρόνια. Δηλαδή χονδρικά σε 5-6 χρόνια από σήμερα. Κι όμως, ο ελληνικός λαός μέσα από τα χυδαία ψέματα και την πολιτική αγυρτεία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επείσθη. Οι… κακοί του πήραν τα “κεκτημένα”, ενώ οι… καλοί θα του τα επιστρέψουν.

Είναι γνωστό τι επακολούθησε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Τότε ακόμη που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε περισσότερους κομμουνιστογενείς, οι οποίοι στη συνέχεια έφυγαν ιδρύοντας τη ΛΑΕ. Μέσα σε αυτούς και τον ανεκδιήγητο Βαρουφάκη. Όλοι αυτοί μαζί, κι εκείνοι που συνέχισαν τη συμπόρευση με τον πρώην καταληψία, οδήγησαν τη χώρα σε κατάσταση μιζέριας και εξάρτησης για τα επόμενα τουλάχιστον 40 χρόνια!

ΠΑΠΑΚΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗ

Η παρέα των πολιτικών χαβαλέδων με νάρκισσους τύπου Βαρουφάκη απείλησε την Ευρώπη. Όπως ένας “παπάκιας” λέει στον φορτηγατζή ότι θα κάνει… ντα την νταλίκα του. Στη συνέχεια είχαμε το πιο γελοίο δημοψήφισμα στην ιστορία της χώρας. Αυτό που κύριο στόχο είχε να συμμαζέψει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθως είχαμε την ψήφιση του Μνημονίου και την κατάρρευση της αντιμνημονιακής ρητορικής. Αυτό δεν άλλαξε όμως την πορεία των πολιτικών εξελίξεων τον Σεπτέμβριο του 2015. Πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και συγκρότησε τη μνημονιακή συμμαχία με τους ΑΝΕΛ. Κατάλαβαν δηλαδή ότι δεν είχαμε άλλη επιλογή. Ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν με το θράσος που τους διακρίνει, ότι η… καρέκλα είναι μια εξαιρετικά αποδοτική “επένδυση”! Έτσι, μπήκαν οι βάσεις για επιστροφή αυτού του συνονθυλεύματος τυχοδιωκτών, διεφθαρμένων και ανήθικων στη σκληρή πραγματικότητα! Όμως, το τίμημα ήταν βαρύτατο.

Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψαν μνημόνιο για 86 δισ. ευρώ. Είχαν ήδη φύγει καταθέσεις περίπου 36 δισ. ευρώ από τις κατά συρροή βλακείες τους που έκαναν τον κόσμο να φοβηθεί για τις οικονομίες του. Νόμιζαν μάλιστα ότι το ίδιο θα γινόταν και με τους εταίρους-δανειστές. Στη συνέχεια, τον Νοέμβριο του 2015 με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών λόγω της… περήφανης διαπραγμάτευσης, ήρθε ακόμη μια ζημιά της τάξης των 37 δισ. ευρώ καθώς μηδενίστηκε η αξία τους. Σαν να έπεσε δηλαδή μια βόμβα μέσα σε ένα δωμάτιο όπου ήταν 37 δισ. ευρώ! Ακολούθησε η συμφωνία για μέτρα 14,5 δισ. ευρώ (ευτυχώς που γλιτώσαμε το e-mail Χαρδούβελη με μέτρα 2,0-2,5 δισ. ευρώ!).

Ένα άλλο τρελό και άκρως… συριζανελικό είναι ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν από τις ελάχιστες χώρες με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Και το 2015-2016 όταν όλοι οι άλλοι μπήκαν σε ανάπτυξη, εμείς γυρίσαμε σε ύφεση!

Η λέξη εγκληματίες ίσως είναι πολύ φτωχή για να περιγράψει τι έκαναν αυτοί οι απίστευτοι τύποι. Η επιστροφή στην ύφεση είχε ως αποτέλεσμα να στερηθούμε διαφυγόντα εισοδήματα (ΑΕΠ) περίπου 15 δισ. ευρώ για την τριετία 2015-2017. Και μέσα σε όλα αυτά χάσαμε και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πετώντας 10 δισ. ευρώ στη… θάλασσα. Αν προσθέσουμε και τα 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που επιστρέψαμε στο πρώτο εξάμηνο του 2015, τότε το άμεσο και έμμεσο κόστος από τη… γνωριμία με τους “αντιμνημονιακούς” ή τυχοδιώκτες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνάει τα 210 δισ. ευρώ!!! Για όσους αμφισβητούν τα στοιχεία, ας ανατρέξουν στις πηγές που είναι ο ESM, το ΔΝΤ, η Τράπεζα Ελλάδος και φυσικά το… τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο που μας φόρτωσαν!

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τα capital controls. Την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Κράτους για 99 χρόνια στο Υπερταμείο. Και την υπαγωγή σε επιτροπεία έως το 2060. Ενώ το 2014 διαφαινόταν ότι η σχεδόν πλήρης απεξάρτηση από τους εταίρους-δανειστές θα έφτανε το πολύ έως το 2030!

Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΜΌΣ ΣΕ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

Ταυτόχρονα, ξεφτίλισαν τη χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με την αναξιοπιστία και τη μικροπρέπεια τους. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Προσκάλεσαν πρόσφυγες και μετανάστες για να περάσουν από την Ελλάδα ώστε να… λιαστούν! Είναι γνωστές οι δηλώσεις του έτερου… αντιμνημονιακού στυλοβάτη της συγκυβέρνησης Πάνου Καμμένου ότι “θα γεμίσουμε τη Δύση με Τζιχαντιστές”.

Μετά απ΄ όλα όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, οι ξένοι ηγέτες αποφάσισαν σε πρώτη φάση να λυπηθούν τους ελεεινούς Έλληνες κυβερνήτες και ταυτόχρονα έναν… εξαπατημένο λαό (επιεικής όρος) αρχίζοντας τα καλοπιάσματα. Θα λέγαμε ίσως και τα… τρολαρίσματα. Ακολούθησαν συνειδητά… γιουρούσια στα εισοδήματα των πολιτών μέσω περικοπής συντάξεων και μισθών. Αλλά κυρίως επιβολής φόρων που αν το ψάξουμε βαθύτερα παραπέμπει σε ψυχοπαθείς τύπους που εγκληματούν εις βάρος της χώρας και των αδύναμων. Γιατί;

Όταν υπερφορολογείς, δεν μπορείς να περιμένεις καλύτερες προοπτικές για τους άνεργους ή υψηλότερα εισοδήματα για τους απασχολούμενους.

Εκτός αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ, οπότε όλα αυτά δεν λαμβάνονται υπόψιν. Η ύπαρξη της αριστεράς συνδέεται με τους επιδοματούχους, τους πένητες, τους εξαθλιωμένους και τους ισοπεδωμένους. Η μάχη με την τρέλα και τη βλακεία έχει σίγουρο νικητή…

Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΜΌΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ

Αυτοί οι τύποι λοπόν πρέπει να παραμείνουν ακόμη στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το σύνολο της αξιολόγησης. Γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία είναι επιζήμια. Συνιστά ίσως και κάτι παραπάνω από κοροϊδία. Το βλέπουμε με το θράσος όταν μοιράζουν κοινωνικό μέρισμα 1,1 δισ. ευρώ σε δύο χρόνια έχοντας πάρει 7,5 δισ. ευρώ την τριετία 2015-2017. Και έχοντας ανακοινώσει μέτρα άλλων 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2018-2020.

Βεβαίως, για τους αθεράπευτα ηλίθιους δεν τρέχει τίποτα. Όταν δεν μπορείς και δεν ξέρεις να διαβάσεις τους προϋπολογισμούς του Κράτους. Όταν πιστεύεις στα χυδαία προπαγανδιστικά ψέματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί καταδίκασαν μια ολόκληρη χώρα, ώστε να περιμένει δεκαετίες και με συνεχείς θυσίες για να επανέλθει στην απόλυτη κανονικότητα. Το χειρότερο είναι ότι αντί να εμφανίζονται ταπεινοί μπροστά στους Έλληνες και τον Ελληνισμό, έχουν το θράσος να λένε απίστευτα ψέματα. Γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε πολίτες χαμηλής αντίληψης και μειωμένου καταλογισμού! Χώρια που κουνάνε το δάκτυλο, αγνοώντας ότι άλλα τρία δάκτυλα του χεριού δείχνουν τους ίδιους…

Ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΙΣΜΌΣ ΠΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΖΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χειρότερο από αυτά που θα μείνουν στη χώρα όταν φύγει η σημερινή ξεδιάντροπη συμμορία είναι ο εκμαυλισμός συνειδήσεων. Με τα ψέματα και τον διχασμό της κοινωνίας. Με την αναβίωση ρητορικής που προσβάλλει ολόκληρο το έθνος. Κανείς δεν τους έχει μάθει ότι η Ιστορία έχει λύσει τις όποιες… εκκρεμότητες. Ή δεν θέλουν να πιστέψουν ότι το ευαγγέλιο αναπαραγωγής των κομμουνιστικών ιδεών σαρώθηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ιδίως όταν κατέρρευσε το πρώην ανατολικό μπλοκ. Έχουν μάλιστα ξαμολήσει τα κάκιστα αμειβόμενα έμμισθα trolls τους και τις πληρωμένες πένες για να παρουσιάσουν το μαύρο ως άσπρο. Είναι όλοι αυτοί που πριν από 4-5 χρόνια έκαναν λαϊκά δικαστήρια στις πλατείες. Στοχοποιούσαν, εξύβριζαν, συκοφαντούσαν, χτυπούσαν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο αυτό το σύστημα που ανδρώθηκε στις πλατείες το 2011 φτάνοντας να σταματήσει μέχρι και παρελάσεις σε εθνικές επετείους, κρίνεται πλέον από την Ιστορία.

Η οριστική… ετυμηγορία μετά από μερικά χρόνια θα τους κατατάξει στα μαύρα κατάστιχα της. Εκεί που έχουν θέσει οι ψεύτες, οι απατεώνες, οι λαϊκιστές, οι εθνικοί υπονομευτές και οι βαθιά διεφθαρμένοι. Σήμερα είναι μέρα μνημοσύνου για τα ψέματα που είπαν όλοι αυτοί οι απίστευτοι τύποι.

Ο Τσιπροκαμμενισμός είναι η χυδαιότερη μορφή πολιτικής έκφρασης που γνώρισε η Ελλάδα μετά την κατάρρευση της Χούντας.

Ταυτόχρονα, αυτό το μνημόσυνο αποτελεί τον προάγγελο για τον… επικήδειο του “ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού”! Είναι η χειρότερη μορφή πολιτικής ανωμαλίας που γνώρισε ο τόπος.

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ

Αν σας φαίνονται υπερβολικά τα προαναφερόμενα, να έχετε στο μυαλό σας ότι πριν από μερικές ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας σε διάλεξη στο London School of Economics ανέφερε ότι χωρίς τα μνημόνια η χώρα θα χρεοκοπούσε. Ο κ. Χουλιαράκης λοιπόν έγραψε τον επικήδειο στον “ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμό”, ξεφτιλίζοντας προσωπικά τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Όσους τους ψήφισαν τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Και βέβαια τα 3.500.000 πολιτών που σύρθηκαν σε ένα δημοψήφισμα-όνειδος για τη χώρα και την κοινωνία!

Να ζήσουμε να τους θυμόμαστε όταν θα φύγουν. Και κυρίως να… εμπνευστούμε ως λαός μπας και κάποια στιγμή σοβαρευτούμε και βάλουμε λίγο μυαλό!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου