ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕΝ!

Μοίρασε το

Και ενώ οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, οι αγαπητοί εταίροι μας συνεπικουρούμενοι από τους γνωστούς αρνητές του έθνους – γιατί πάντα υπάρχουν τέτοιοι στην ιστορία – αποφασίζουν να τραβήξουν το χαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν ζωντανή μια πολιτική, που πεθαίνει, πάνω στα ζωντανά πτώματα εκατομμυρίων πολιτών σε όλη την Ευρώπη.

Ο νεοφιλελευθερισμός πεθαίνει και η Νέα Τάξη Πραγμάτων γίνεται πλέον παλιά, γιατί δεν βρήκε το δρόμο να διοχετευθεί στα ανθρώπινα ιδεώδη, παρά μόνο στους αριθμούς, που αποτελούσαν το άλλοθι για μια στυγνή πολιτική και οικονομική κάστα, προκειμένου να ασκούν bullying στους λαούς, για να τους κλέβουν το πορτοφόλι.

Και η Λερναία Ύδρα χτυπιέται και βρυχάται, με τη φωνή του Spiegel που ετοιμάζεται μόνο του για πόλεμο, με την φωνή πολιτικάντηδων που τσακώνονται μόνοι τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, με την φωνή σχολιαστών εντός και εκτός χώρας, που έχουν εκπαιδευτεί στο κατενάτσιο.

[quote text_size=”small”]

Όλα τα πολιτικά και οικονομικά τρολς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, προκειμένου να στερήσουν από αυτή τη χώρα, από αυτόν το λαό, ότι πολυτιμότερο του έχει απομείνει, την αξιοπρέπεια του…

[/quote]

Οι Γερμανοί παγιδευμένοι ανάμεσα στον κίνδυνο του αποπληθωρισμού, που θα χτυπήσει την Ευρώπη σε ενδεχόμενο Grexit και την αλαζονεία τους, κινδυνεύουν να χάσουν το τελευταίο τους ραντεβού με την ιστορία. Και όπως και τις προηγούμενες φορές, θα πάρουν στο λαιμό τους πολλά άλλα έθνη, σε ενδεχόμενη κατάρρευση της Ευρωπαικής Ένωσης.

Η Γαλλία από τη μια θέλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι ελέγχου της Ευρωπαικής Ένωσης και η αντίδραση της Ελλάδας της δίνει αυτή την ευκαιρία, από την άλλη έχει βαρύ χρέος, που την εξαρτά από την Γερμανία.

Η Ιταλία θέλει να κερδίσει το παιχνίδι με το λαό της, αλλά έχει επίσης βαρύ χρέος που την εξαρτά από τη Γερμανία.

Οι υπόλοιπες χώρες απλά σκύβουν το κεφάλι χωρίς ενδοιασμούς, μέχρι την ώρα που θα συναντηθούν με τους λαούς τους και θα κριθεί αν το κεφάλι αξίζει να παραμείνει στη θέση του ή να κοπεί στρογγυλά.

Τα ρομποτάκια του Eurogroup, που δεν ξέρουν τίποτε άλλο πέρα από αυτό που είναι προγραμματισμένα να σκεφτούν, μπλοκάρουν και δεν μπορούν να προβλέψουν λύσεις σε συνθήκες κρίσης. Και απλά εκτελούν εντολές αλλάζοντας έγγραφα, με την ίδια ευκολία, που θα άλλαζαν ένα πουκάμισο, κλείνοντας το μάτι σε ένα πραξικόπημα, που τελικά δεν θα συμβεί ποτέ.

Η ΕΚΤ και το ΔΝΤ περιμένουν στην γωνία χαλαροί, έτοιμοι να επέμβουν, όταν αποτύχουν και οι τελευταίες προσπάθειες να υποχωρήσει η Ελλάδα, για να προσφέρουν τις λύσεις, που θα έπρεπε ήδη να είχαν βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ευρωπαική επιτροπή κάνει αναγνωριστικές προσπάθειες, σχετικά με το τι είναι διατεθειμένη τελικά η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί και τι όχι, με έγγραφα που εμφανίζει και εξαφανίζει, με ταλέντο μεγαλύτερο και από αυτό του Χουντίνι. Και επομένως, έχει έτοιμη τη λύση, αν αποτύχει το πραξικόπημα που ετοιμάζεται, μέσα στην ίδια τη χώρα.

Ηττημένοι πολιτικοί και πολιτικές κλείνουν το μάτι στην επιτροπή, μήπως καταφέρουν έστω και την ύστατη στιγμή να ρίξουν την κυβέρνηση και αποκαταστήσουν το χάος… Τελευταία ελπίδα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η απρόσμενη επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, για την υποψηφιότητα Προέδρου της Δημοκρατίας, ενός προσώπου σοβαρού με απήχηση σε όλους τους πολιτικούς χώρους, κατέστρεψε όμως και αυτή την τελευταία ελπίδα. Διότι η επιλογή του έγινε κατόπιν βαθύτερης συμφωνίας, με όσες δημοκρατικές δυνάμεις απόμειναν, μέσα στα κόμματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και σηματοδοτεί τη στήριξη στην κυβέρνηση, από τη μόνη δύναμη που έχει ακόμη απήχηση, στο δεξιό χώρο σήμερα. Και τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…

Καθώς λοιπόν θα ψηφιστεί καθολικά, από αυτούς που θέλουν, αλλά και από αυτούς που δεν θέλουν, θα διαλυθούν τα πολιτικά παραμάγαζα και η γραμμή διαπραγμάτευσης θα είναι και θα φαίνεται ενιαία, ενωτική και πατριωτική.

Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να πετύχει αυτή την διαπραγμάτευση.

Το πραξικόπημα απέτυχεν κύριοι…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου