ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Ένα... λάθος ψηφοδέλτιο πίσω από το παραβάν μπορεί να μετατρέψει την κάλπη σε... πυριτιδαποθήκη! Φανταζόμαστε ότι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι όσοι πριν από τρία χρόνια πίστεψαν στην απάτη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα, τρία χρόνια μετά, το λάθος δεν αναγνωρίζεται, πληρώνεται. new deal Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

Ένας σεισμός μπορεί να προκαλέσει ζημιές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το ίδιο και μια νεροποντή όπως έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Μάνδρα. Το ίδιο και μια αδέξια κίνηση όταν οδηγείς. Η ζημιά από τη μια στιγμή στην άλλη είναι τεράστια. Χρειάζεται χρόνος για να καλυφθεί. Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο χρόνος για την επούλωση των πληγών. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι και η ψήφος… Ένα… λάθος ψηφοδέλτιο πίσω από το παραβάν μπορεί να μετατρέψει την κάλπη σε… πυριτιδαποθήκη!

Φανταζόμαστε ότι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι όσοι πριν από τρία χρόνια πίστεψαν στην απάτη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τώρα, τρία χρόνια μετά, δεν μπορεί να αναγνωριστεί το λάθος που έγινε τότε. Μόνο να… πληρωθεί το τίμημα γι αυτήν την επιλογή. Αναμφίβολα και προ του κινδύνου παρεξηγήσεως από… κακόπιστους και… μυγιασμένους, το πολίτευμα της δημοκρατίας είναι ό,τι το καλύτερο για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Μέσα από τη δημοκρατική έκφραση των πολιτών διαμορφώνεται το πλαίσιο της ευημερίας ή της… δυστυχίας τους.

Η ψήφος είναι ιερή αλλά ταυτόχρονα και… (δολο)φονική. Είναι μια σύντομη διαδικασία που μπορεί όμως να φέρει πόνο διαρκείας. Με μία σφαίρα μπορεί κάποιος να αφαιρέσει μια ζωή, με μία ψήφο όμως μπορεί να απειλήσει εκατομμύρια ζωές!

ΤΟ ΛΆΘΟΣ ΤΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ

Το 2015 λοιπόν ως αποτέλεσμα της… ύπνωσης του λαού, βρέθηκαν 2.500.000 συμπολίτες μας τον Ιανουάριο και 2.100.000 τον Σεπτέμβριο, οι οποίοι ήθελαν να εκδικηθούν τους… άλλους. Ψήφισαν κάποιους… άλλους με… άλλες ταμπέλες που όμως κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν στο παρελθόν οι… άλλοι! Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς που ψήφισαν τους… άλλους για να εκδικηθούν τους… άλλους, είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση. Ή, αν έχουν σκεφτεί πώς η ψήφος τους το 2015 και μάλιστα εις τριπλούν, ήταν αρκετή για να καταδικάσει εαυτούς, γονείς, παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα για πολλές δεκαετίες. Λεπτομέρειες θα πείτε ή “περσινά ξινά σταφύλια” όπως έχει δηλώσει θρασύτατα ένας από αυτούς που συμμετείχε στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αν για κάποιους λοιπόν είναι… περσινά ξινά σταφύλια, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να καταλάβουν ότι θα έχουν μελλοντικά πικρή… γεύση! Σκέτο ξύδι!

Περίπου δυο εκατ. πολίτες το 2015 παρασύρθηκαν από μια παρέα τυχοδιωκτών και λαοπλάνων με αποτέλεσα να κάνουν το μοιραίο λάθος.

ΤΟ ΛΆΘΟΣ ΣΤΗΝ ΚΆΛΠΗ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ

Έδωσαν ψήφο… εμπιστοσύνης για επιπλέον 210 δισ. ευρώ βάρος. Για απώλεια κυριαρχίας επί της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Για επιτροπεία έως το 2060. Για αιματηρές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Για εγκληματικές πολιτικές στους φόρους. Για διάλυση της υγείας, της παιδείας, της έννομης τάξης και των θεσμών.

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι η ψήφος τους… έπιασε τόπο με βάση τα παραπάνω πεπραγμένα, τότε είτε είναι χειρότερα λαμόγια από αυτούς που κυβερνούν είτε έχουν σοβαρό πρόβλημα διανοητικής λειτουργίας.

Μέσα από τα λάθη μας μπορεί να μαθαίνουμε. Αλλά όταν τα λάθη αυτά είναι στιγμιαία και συνειδητά, τότε επιφέρουν μακροπρόθεσμο κόστος. Σε μια τέτοια περίπτωση είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από τα… πάθη μας τιμωρούμαστε και πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, τότε ίσως αφήσουμε μια πολύτιμη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Και αυτό γιατί για να διορθωθεί η ζημιά που έχει γίνει από το 2015 αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας από τη δεκαετία του ΄80, μπορεί να διορθωθεί και να φανεί το αποτέλεσμα μετά από 5-6 γενιές! Ευτυχείτε ή δυστυχείτε δια της ψήφου σας…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου