ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Μοίρασε το

Πολύ μεγάλη…κινητικότητα σε δυο μέτωπα. Στην “κεντροδεξιά πολυκατοικία” με την …απορρόφηση σχεδόν όλων των στελεχών του ΛΑΟΣ στη ΝΔ και το…μένος (μίσος) του Γ. Καρατζαφέρη κατα του Α. Σαμαρά, την επίσημη “διάλυση” της ΔΗΣΥ και την επανένταξη της Ντόρας Μπακογιάνη (με …διακριτικό ρόλο) μετά απο δυο χρόνια (διαγραφής) στη ΝΔ (μαζί με τα στελέχη της) και την “κοινή κάθοδο” Μάνου-Τζήμερου στις εκλογές (ελπίζοντας να αθροίσουν τους ψηφοφόρους τους και να περάσουν το κατώφλι του 3%).

Το δεύτερο “μέτωπο” είναι στη Γερμανία, όπου ο Αλεξης Τσίπρας βρήκε “κλειστές τις πόρτες”, αλλά η DB ξεδίπλωσε το παρασκήνο που εξυφαινόταν τόσο καιρό – μετά την οριστική απόφαση των G8 η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη – για το λεγόμενο “διπλό νόμισμα”(να αναλάβουν δηλαδή το χρέος μας και να εγγυηθούν τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες και εμεις να τα βγάλουμε “πέρα” με κάποιο δικό μας νόμισμα και δική μας “ισοτιμία” και…παραγωγή).

Ισως σε αυτό το πλαίσιο να εντάσσεται και η…ιδέα της Μέρκελ περι “δημοψηφίσματος”! Απο την άλλη πλευρά του “δρόμου της πολυκατοικίας”, ο Ε.Βενιζέλος πήρε την πρωτοβουλία να παρουσιάσει την υπεύθυνη ευρωπαϊκή κεντροαριστερά με το δικό του “σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης” των εξη σημείων και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο “τύπου Μάρσαλ”.

Δεν γνωρίζω πόσο “πέρασε ή θα περάσει στον κόσμο”(να το…κατανοήσουν) αλλά νομίζω το ζητούμενο – σε κάθε περίπτωση – αυτή την εποχή είναι ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (και το γνωρίζουν άριστα άπαντες): Ρευστότητα εδώ και τώρα προς κάθε κατεύθυνση. Ισως σε αυτό επάνω “πατάει” και η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου