ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΡΩΘΕΙ Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ

Μοίρασε το

Οπως ο ΣΥΡΙΖΑ απο το «περίπου 3-4%» που έπαιρνε στις εκλογές και μετά την δημιουργία της ΔΗΜΑΡ που έβλεπε οτι «πέφτει στο 2%» αιφνης έγινε…αξιωματική αντιπολίτευση με πορεία «κατάληψης της εξουσίας» μέσα «σε μια ημέρα», έτσι ακριβώς «απο το πουθενά» εμφανίσθηκε και το μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» που αίφνης ανακάλυψαν οτι είναι «παραστρατιωτική ναζιστική οργάνωση».

Ολα αυτά τα φαινόμενα (όπως και οτι το ΠΑΣΟΚ είναι αμφίβολο εαν θα μπει στην επόμενη βουλή-απο το 40% μέσα σε τρία χρόνια έπεσε στο…4%) είναι «γεννήματα των καιρών» της «μνημονιακής κατοχής».

Οταν διαλύεται με ωμό-κυνικό τρόπο όλη η μικρή και μεσαία «τάξη», όταν τίθενται σε απηνή διωγμό σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όταν μεταλάσσεται βίαια και κυνικά η κοινωνική διαστρωμάτωση της χώρας «προς τα πολύ κάτω», τότε η οργή,ο θυμός,η απελπισία,η απογοήτευση,η ανέχεια,τα αδιέξοδα δημιουργούν «πολλά φαινόμενα». Και είναι οικτρά γελασμένοι οι εκπρόσωποι του «παλαιού συστήματος» οτι δήθεν με μια «επικοινωνιακή καταιγίδα» θα…σαρώσουν αυτα τα φαινόμενα. Μάλλον τα ενισχύουν με όσα φαιδρά λένε και κάνουν…Γιατί οι αιτίες που τα δημιούργησαν οχι μόνο παραμένουν,αλλά πολλαπλασιάζονται…

Το “μνημόνιο” θα τελειώσει κάπου στις αρχές του καλοκαιριού, η τρόϊκα θα φύγει και τότε θα είμαστε «ενώπιος ενωπίω». Τι θα έχει μείνει;

Μέχρι τότε οι “τροϊκανοί” (εκπρόσωποι των δανειστών) θα απαιτήσουν «τα ρέστα μας». Αγνωστο εαν αντέξει η παρούσα κυβέρνηση. Αγνωστο πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα έχουμε. Αγνωστο πόση βία(κοινωνική και άλλη) θα… «καταναλώσουμε».

Αλλά φαινόμενα τύπου «Χρυσής Αυγής» θα εξαφανιστούν μόνο και όταν εκλείψουν οι αιτίες που τα δημιούργησαν.Τόσο απλά. Και αυτό σημαίνει ευημερία,πρόοδος,ανάπτυξη,προοπτική,χαμόγελο στα μάτια. Οχι βία,αίμα,μίσος και οργή.

Το κόμμα που θα προσφέρει χειροπιαστά “χαμόγελο στα μάτια” θα σαρώσει…(και θα εξαφανίσει το “μαύρο” της βίας και του μίσους).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου