ΤΟ “ΑΣΦΑΙΡΟ” ΠΙΣΤΟΛΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Μοίρασε το

Μάλλον “άσφαιρη” είναι η επικοινωνιακή αντεπίθεση της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς επιχειρεί να βάλει “διαχωριστικές γραμμές” μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ ως ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα δεν έχει και δεν μπορεί να έχει στρατηγική σύγκλιση με την Νέα Δημοκρατία. Τι δεν μας λέει το ΠΑΣΟΚ; Ότι ότι η σύμπλευση του με την “γαλάζια παράταξη, από θέση κυβερνητικής ευθύνης, κρατά κοντά δύο χρόνια και δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “one night stand”…

[quote text_size=”small”]

Η επίκληση ή αν θέλετε το επιχείρημα, ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει σε μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, βάζοντας “νερό στο κρασί του”, μπορεί να έχει κάποια βάση, αρκεί όμως αυτή η συμφωνία να εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών και της κοινωνίας που ασφυκτιά όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου.

[/quote]

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει – αν και δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει τα δεδομένα, ούτε αυτή την πολυδιαφημισμένη προγραμματική συμφωνία. Μόνο λόγια…

Οι συγκλίσεις των κομμάτων στηρίζονται σε προγραμματική βάση και συνιστούν το “οδικό χάρτη” για τα πολιτικά και οικονομικά επίδικα και έχουν ως σημείο αναφοράς, πρωτίστως, τον πολίτη, όχι γενικά και αφηρημένα – όπως πως θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση – αλλά συγκεκριμένα με ρεαλιστικές και… ανατρεπτικές προτάσεις.

Πέρα από όλα αυτά, για πολλούς, κατανοητά και ευκόλως ενοούμενα, επεισέρχεται,στην παρούσα πολιτική συγκυρία και η λεγόμενη ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Και εδώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι πέρα από τα πρόσωπα που ηγούνται αυτής της προσπάθειας, υπάρχει και κάλι άλλο πιο σημαντικό. Με απλά λόγια είναι η φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων.

[quote text_size=”small”]

Πολλοί που ανήκουν στα “μεσαία” στρώματα, ίσως θα ήθελαν και θα μπορούσαν κάτω από άλλες συνθήκες να εκφραστούν μέσα από έναν τέτοιο πολιτικό σχηματισμό.

[/quote]

Το πολιτικό τοπίο, έτσι όπως εκφράζεται σήμερα δεν επιδέχεται πρόχειρων – στατικών- αναλύσεων. Η περίοδος που διανύουμε είναι μεταβατική, χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή ρευστότητα, και την ίδια χρονική στιγμή συντελούνται τρομακτικές κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν σε ευρείες πολιτικές ανακατατάξεις. Όσοι δεν το αντιληφθούν θα βλέπουν τα τραίνα να περνάνε.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου