ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο ΤΟΜΣΕΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μοίρασε το

Πολλά «κουφά» ακούστηκαν αυτό τον καιρό  από τους δανειστές. Από το «όλη η Δύση έχει άστεγους, εσείς πού κωλώνετε;» … μέχρι το «άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, απελευθερώστε τους πλειστηριασμούς και βρείτε κτήρια να βάλετε τον κόσμο μέσα». Αλλά η ατάκα του επικεφαλής της Τρόικας και εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν  που έκανε τον Στουρνάρα να λιποθυμήσει, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία» υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. Ρώτησε τον Στουρνάρα «αφού θα φύγετε που θα φύγετε, γιατί δεν παίρνετε τα νέα μέτρα;»…

Τι σημαίνει αυτό; Είτε ότι ο Στουρνάρας  έχει εκμυστηρευτεί στον Τόμσεν κάποιο σχέδιο ελεγχόμενης πτώσης της κυβέρνησης, είτε ότι ο Τόμσεν ξέρει κάτι που δεν ξέρει η κυβέρνηση. Και προφανώς, για να «λυποθυμίσει» ο Στουρνάρας, η πρώτη εκδοχή δεν παίζει. Άρα, κάτι ξέρει ο Τόμσεν . Εκτός και αν είναι η εκτίμησή του για τις εξελίξεις. Αλλά ο Τόμσεν είναι εκπαιδευμένος να μην λέει τη γνώμη του, αλλά τη γνώμη που του λένε να πει. Άρα κάτι άλλο παίζει. Το σίγουρο είναι πως το ΔΝΤ θέλει τα μέτρα, όχι για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά γιατί τα χρειάζονται οι «επενδυτές» την επόμενη μέρα.

Τώρα σε ότι αφορά το «θα φύγετε που θα φύγετε…» προφανώς εντάσσεται σε σχεδιασμούς που αγνοεί η κυβέρνηση και οι οποίοι σχετίζονται με την κόντρα ΔΝΤ – Κομισιόν (Ουάσιγκτον – Βερολίνου αν προτιμάτε) για την διαχείριση της κρίσης του ευρώ.  Κόντρα που δυστυχώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί.

Η ατάκα του Τόμσεν πάντως με έκανε να ανατριχιάσω γιατί μόλις πριν λίγες βδομάδες είχα ένα περιπαιχτικό σχόλιο στο HOT DOC με τίτλο «Θέλει η Μέρκελ να ρίξει το Σαμαρά;», όπου μεταξύ άλλων έγραφα: «Ο Σαμαράς θα υποχρεωθεί σύντομα να αποφασίσει αν θα περιμένει να τον ρίξει ο λαός, παίρνοντας τα μέτρα ή να φύγει ηρωικά μόνος του, κοντράροντας την Τρόικα. Εννοείται ότι θα προτιμήσει το δεύτερο, γιατί έτσι ίσως διατηρήσει την ηγεσία της ΝΔ.

Εκεί λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα μέσα στη ΝΔ, η Ντόρα καραδοκεί, ο Αβραμό είναι ικανός να ζητήσει ψήφο ανοχής και από το ΣΥΡΙΖΑ και διάφορα τέτοια. Όμως, και να σώσουν οι δεξιοί την παρτίδα, το Βερολίνο δεν πρόκειται να λύσει τα λουριά. Υπάρχει το ενδεχόμενο, για να αποφευχθούν οι εκλογές, να δοθεί η εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ με δεδηλωμένη την ψήφο ανοχής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!… για να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Εκεί κρύβεται μια μεγάλη παγίδα. Διότι οι Τροϊκανοί θα βγάλουν πάνω στο τραπέζι τις ρήτρες του μνημονίου. Μέχρι και πωλητήριο στην Ακρόπολη μπορούν να βάλουν… Θα επιδιώξουν μία μείζονα κρίση ώστε να σκάσει η βόμβα στα χέρια της αριστεράς, να τελειώσουν μια και καλή… Τον «Τσολάκογλου» τον έχουν έτοιμο. Γι΄ αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να τσιμπίσει. Πρέπει να ζητήσει εκλογές και να διεκδικήσει όχι μόνο αυτοδυναμία, αλλά μια μεγάλη εθνική πλειοψηφία…».

Είναι προφανές πως κάτι ψήνεται. Για να βγει κυριακάτικα ο Σαμαράς στην «Καθημερινή» και να διαψεύσει  μετά βδελυγμίας τα σενάρια για μια άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, σημαίνει ότι τρέμει μην τον ρίξουν με το νομοσχέδιο για το φόρο των ακινήτων. Η Ντόρα κουνιέται, οι Καραμανλικοί θέλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους νεοφιλελεύθερους, η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα γύρισε την πλάτη στο Σαμαρά και οι 11 του ΠΑΣΟΚ κάτι θέλουν ξαφνικά με αποτέλεσμα  όλα να δένουν  και γι΄ αυτό τρόμαξε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου