ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ;

Συνταξιούχοι, νοικοκυρές, φοιτητές, άνεργοι, αγρότες, εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα, δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, το 2015 ψήφισαν για την ελπίδα που έγινε λεπίδα. Στις επόμενες εκλογές το εκλογικό σώμα θα βρεθεί στο παραβάν. Τι θα πράξει αυτή τη φορά; new deal Λουκάς Γεωργιάδης

Μοίρασε το

Το 2015 κατεγράφη εις τριπλούν από το… κουρασμένο και… θυμωμένο εκλογικό σώμα, η προτίμηση προς μια παρέα πολιτικών τυχοδιωκτών που μιλούσε για την κατάργηση των μνημονίων. Το πολιτικό “προϊόν Τσίπρας” ήταν το αποτέλεσμα της κατάλυσης του κράτους το 2008 με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, το οποίο μετεξελίχθηκε το 2010 στο απόλυτο… τέρας του λαϊκισμού και της ανισορροπίας.

Οι εκτός τόπου και χρόνου υποσχέσεις απέναντι στην υπεύθυνση κυβέρνηση της περιόδου 2012-2015 ήταν το… κερασάκι στην τούρτα, για να… αναζητήσει ο ελληνικός λαός την… ελπίδα. Όπως αποδεικνύεται τη βρήκε μέσω… αναγραμματισμού: έγινε… λεπίδα!

Κάνοντας μια αναδρομή στο 2015 σε επίπεδο ανθρωπογεωγραφίας, παρατηρούμε ότι στην πολυπληθέστερη κατηγορία του εκλογικού σώματος, τους συνταξιούχους, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το 33%. Στην αμέσως επόμενη που είναι οι νοικοκυρές έλαβε επίσης το ίδιο ποσοστό, στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το 39%, στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους 34%, στους άνεργους 44%, στους δημοσίους υπαλλήλους 38%, στους αγρότες 33%, όπως επίσης το ίδιο ποσοστό στους φοιτητές-σπουδαστές.

ΕΚΛΟΓΈΣ: ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΌ ΣΏΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΒΆΝ

Ας κάνουμε λοιπόν μια ανάλυση-ψυχογράφημα στις προαναφερόμενες κατηγορίες σε σχέση με τις… επόμενες εκλογές:

ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ

1. Οι συνταξιούχοι πίστεψαν στην επαναφορά της 13ης σύνταξης, ενώ από το 2019 το 60% εξ αυτών θα υποστεί μειώσεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 2-15%. Επιπλέον, με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου οι μειώσεις θα κυμανθούν μεταξύ 10%-25%! Ως εκ τούτου, στις επόμενες κάλπες θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ποσοστό που θα καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία “ταίζει” τη νοικοκυρά, το άνεργο παιδί, τον υποαμειβόμενο μισθωτό του ιδιωτικού τομέα ή τον χρεοκοπημένο νέο αγρότη και νέο ελεύθερο επαγγελματία.

ΝΟΙΚΟΚΥΡΈΣ

2. Οι νοικοκυρές χωρίς εισόδημα, ενδεχομένως να είδαν (κατά πλειοψηφία πάντα) την… ομορφιά του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου το 2015! Αλλά φαίνεται ότι τα οικονομικά του νοικοκυριού θα κάνουν τις περισσότερες από αυτές να αλλάξουν άποψη. Μένει βεβαίως αυτό να φανεί και στην κάλπη…

ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΎ ΤΟΜΈΑ

3. Η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα, (τουλάχιστον 70%) αμείβεται με μισθούς κάτω των 700 ευρώ, δηλαδή κάτω από τον… εισαγωγικό μισθό των 751 ευρώ που είχε υποσχεθεί ο έχων αυταπάτες Τσίπρας. Σχεδόν το 50% των σημερινών απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα αμείβεται με μισθούς κάτω των 500 ευρώ.! Δεν ξέρουμε πλέον πόσοι απ΄ αυτούς, επηρεασμένοι από ένα κοινωνικό μέρισμα 3 ή 4 κατοστάρικων, θα μπορούσαν να τον ξαναψηφίσουν. Είμαστε περίεργοι…

ΔΗΜΌΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ

4. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πίστεψαν στην κατάργηση της αξιολόγησης, της κινητικότητας και των μη απολύσεων. Ίσως είναι η μοναδική επαγγελματική κατηγορία του εκλογικού σώματος, η οποία ακόμη δεν έχει υποστεί τα… χειρότερα, αν και όσα έχει υπογράψει με το τρίτο μνημόνιο το έκτρωμα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα εφαρμοστούν με την 4η αξιολόγηση, θα τους θίξουν άμεσα. Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι πλέον στο Δημόσιο πρώτη δύναμη έχει αναδειχθεί η ΔΑΚΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάλυση των διεργασιών που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία.

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΎΜΕΝΟΙ

5. Εκεί που πραγματικά είμαστε πολύ περίεργοι να καταγράψουμε την εκλογική συμπεριφορά είναι στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Η σημερινή συγκυβέρνηση και ο ίδιος ο ένοικος του Μαξίμου μίλησε για συνειδητή επιλογή υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων. Κατόπιν της… περιποίησης αυτής και της εξαφάνισης δεκάδων χιλιάδων από τον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας μέσα σε 3 χρόνια, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα κάνουν πίσω από το… παραβάν!

ΆΝΕΡΓΟΙ

6. Στους άνεργους είναι δεδομένο ότι όσοι βρήκαν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα μάλλον κατάλαβαν πως οι προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα αφορούσαν το… μισό του βασικού μισθού των 751 ευρώ, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι όσων έχουν βρει εργασία, λαμβάνουν περίπου 375 ευρώ! Άρα, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν στην εξαγγελία Τσίπρα… δια δύο!

ΑΓΡΌΤΕΣ

7. “Με Μνημόνιο και Τρόικα οι αγρότες, δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα” είχε δηλώσει το 2015 ο… μπεσαλής ένοικος του Μαξίμου. Οι περισσότεροι αγρότες είναι καταχρεωμένοι και έχουν μετατραπεί από νοικοκύρηδες σε… μπατίρηδες. Ως εκ τούτου, αναμένουμε να δούμε στην κάλπη πόσοι είναι αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα απ΄ όλα αυτά…

ΦΟΙΤΗΤΈΣ

8. Οι φοιτητές και σπουδαστές παρατηρούν ότι την τελευταία τριετία επιταχύνθηκε η εκροή ανθρωπίων εγκεφάλων στο εξωτερικό και ταυτόχρονα οι προοπτικές της εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχουν γίνει χειρότερες. Οι μόνοι που θα μπορούσαν να ψηφίσουν το σημερινό νεοκομμουνιστικό μόρφωμα είνια όσοι βολεύτηκαν σε θέσεις που προϋποθέτουν… τεμπελιά και βόλεμα ή αυτοί που τα δίνουν όλα για να τουιτάρουν παίρνοντας το κάτι τις. Π.χ. 0,60 ευρώ ανά tweet!

Η ΕΛΠΊΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ …ΛΕΠΙΔΑ!

Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο παραγωγικό κομμάτι της οικονομίας δεν έχει προηγούμενο. Το νεοκομμουνιστικό τους αφήγημα κατέρρευσε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί είχε οικοδομηθεί πάνω στο ψέμα και τη θρασύτητα. Οι άνθρωποι δεν διαφέρουν από τη λογική των κοινών εγκληματιών. Είναι προφανές ότι στις επόμενες εκλογές οι επιμέρους επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες θα αλλάξουν, την πολιτική τους στάση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει με τρόπο θεαματικό. Και θέλουμε επίσης να πιστεύουμε ότι μετά τις… ανοησίες του 2015, δεν θα “διορθώσουν” το τότε λάθος τους πηγαίνοντας σε ανισόρροπους προς τα άκρα δεξιά ή τα άκρα αριστερά…

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια παγιωμένη εικόνα μεγάλης διαφοράς μεταξύ Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο στην περίπτωση που μέσω ενός… θαύματος θα ψήφιζαν αλλοδαποί που διαμένουν στη χώρα μας.

Κάτι τέτοιο είναι… λογικό να το πράξει η σημερινή κυβέρνηση, η οποία λέει όχι στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς θα έτρωγε χοντρή σφαλιάρα! Προτιμά να παίξει εκ του ασφαλούς εκεί που “επένδυσε” και παρουσιάζει μεγάλο βαθμό επιρροής. Αυτοί που κυβερνούν ξέρουμε ποιοι είναι και τι ζημιά προκάλεσαν το 2015, όταν η χώρα προσπαθούσε να βγει στο ξέφωτο. Τώρα, όλοι αυτοί που τους ψήφισαν καλούνται να αποδείξουν στην πράξη ότι ήταν… εξαπατημένοι και δεν προτίθενται να εξελιχθούν σε συνεργούς στο έγκλημα κατά της χώρας. Η απόφαση πίσω από το παραβάν είναι δική τους. Ή με τη χώρα ή με τους καταστροφείς της…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου