ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ

Μοίρασε το

Έχουμε γίνει το οικονομικά ισχυρότερο κράτος της Κεντρικής Ευρώπης. 

Μπροστά στα ταμεία μας περιμένουν στην ουρά οι πρώην νικητές. Όλοι είναι χρεωμένοι σε μας», Φραντς Γιόζεφ Στράους, 1975. Από το αποκαλυπτικό βιβλίο του Γκέρχαρντ Κάντε «Η γερμανική πρόκληση», Λιβάνης 1981.

Η έκρηξη του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε έκπληξη στη δεξιά γερμανική ελίτ που τελεί σε κατάσταση μέθης από το μεγαλείο της ισχύος της Ενωμένης Γερμανίας.

Ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ (CDU), Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων δήλωσε σήμερα: «Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτή τη συμπεριφορά. Πρόκειται για το αρνητικό αποκορύφωμα της κριτικής κατά της Γερμανίας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης που επιδιώκουν τη σταθερότητα».

Εδώ βρίσκεται το κλειδί της υπόθεσης. Οι Γερμανοί είναι επαγγελματίες. Δεσμεύονται στο στόχο, αλλά τα μέσα επίτευξής του δεν τους απασχολούν. Κάπως έτσι έγινε ότι έγινε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από επαγγελματισμό και τυφλή αφοσίωση στο στόχο. Σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι επιδιώκει την σταθερότητα της ευρωζώνης και ενδεχομένως να είναι και έτσι. Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή η σταθεροποίηση δεν τους αφορά (ΣΣ: προς το παρόν, διότι είδα την γερμανική βιομηχανική παραγωγή να πέφτει 2,9% το δ΄ τρίμηνο του 2011). Αυτοί κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό και ας κάνουν οι άλλοι αυτό που πρέπει.

Αυτό όμως που νομίζει ο Σόιμπλε και η Μέρκελ, αλλά και ο νεαρός Ρέσλερ ότι πρέπει να κάνουν οι άλλοι είναι μία αποτυχία, γιατί αυτά που ζητάνε και με τον τρόπο τα ζητάνε δεν προκάλεσαν μόνο την έκρηξη του Κάρολου Παπούλια, αλλά και χιλιάδων Ευρωπαίων και Αμερικανών που βροντοφώναξαν σήμερα WE ARE ALL GREEKS!…

Προκάλεσαν όμως και την οργή του βαθέως διεθνούς κεφαλαίου! Έπεσαν τα τηλέφωνα… «Τρελαθήκατε εντελώς; …Τι πάτε να κάνετε, να βάλετε φωτιά στο σύστημα και να καούμε όλοι;….». Έτσι, ο γερμανόςυπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλλε ανέκρουσε πρύμνα σήμερα το βράδυ και είπε: «Μια τέτοια κριτική στη Γερμανία και στους γερμανούς διαπραγματευτές δεν μπορούμε να τη δεχτούμε». Προειδοποίησε την ελληνική κρατική ηγεσία να μην υπάρξει κλιμάκωση της συζήτησης: «Αυτή την ώρα επιβάλλεται μετριοπάθεια», είπε και πρόσθεσε «αυτό ισχύει για μας, αλλά ισχύει, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις, ρητά και για την ελληνική ηγεσία». Με δυο λόγια δεν θα ρίξουμε άλλο λάδι στη φωτιά…

Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα στιγμιαίο ελιγμό. Και εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία η δραματική προειδοποίηση του ελληνικήςκαταγωγής Γερμανού Ευρωβουλευτή, Γιώργου Χατζημαρκάκη, που υποστήριξε ότι οι δανειστές μας θα μας διώξουν από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, αφού προηγουμένως θα εξασφαλίσουν μέσω ενός νέου μηχανισμού ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να τους μολύνει.

Πολλά όμως θα κριθούν από τη δική μας υπομονή και ανοχή, αλλά και από το τι θα γίνει με το «κανίς» (ΣΣ: όπως περιπαιχτικά αποκαλούν κατ΄ ιδίαν τη Γαλλία πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι), δηλαδή αν θα  βγάλουν οι κάλπες τον Ολάντ ή τον Σαρκοζί…

Από το extrapolation

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου