Συριζανελισμός η αρρώστια που πρέπει να πολεμήσουμε

Ο Λουκάς Γεωργιάδης για τις Ευρωεκλογές και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές καλεί τους πολίτες και τους δημότες να ρίξουν μαύρο σε λαϊκιστές και τυχοδιώκτες, ώστε να τελειώσουμε με την αρρώστια που λέγεται συριζανελισμός. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης για τις Ευρωεκλογές και για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές καλεί τους πολίτες και τους δημότες να ρίξουν μαύρο σε λαϊκιστές και τυχοδιώκτες, ώστε να τελειώσουμε με την αρρώστια που λέγεται συριζανελισμός.


H χώρα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και σε ένα μήνα καλούμαστε να εκλέξουμε τα πρόσωπα που θα στείλουμε στην Ευρωβουλή, τους Περιφερειάρχες ή “μικρούς πρωθυπουργούς” που θα μας διοικήσουν και τους Δημάρχους που θα καθορίσουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τη ζωή μας έως το 2024. Ξεκινώντας από αυτήν την αφετηρία, η κοινωνία καλείται κατ΄ αρχάς να υπερψηφίσει τους άξιους, τους ικανούς και τους χρήσιμους ρίχνοντας “μαύρο” στους τυχοδιώκτες, τους λαϊκιστές και τους ψεύτες.

Το 2014 η κοινωνία βρισκόταν σε έναν… περίεργο αναβρασμό θέλοντας να τιμωρήσει τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η οποία σύμφωνα με τους σημερινούς κυβερνώντες, ως τότε αντιπολίτευση, ήθελαν… σκόπιμα να μας κάνουν πιο φτωχούς και πιο εξαθλιωμένους. Καλούσαν τους πολίτες να καταψηφίσουν τους “Γερμανοτσολιάδες”, τους “Νενέκους” και τους “προδότες”. Πάνω σε αυτό το μοτίβο χτίστηκαν πολιτικές καριέρες είτε για την Ευρωβουλή είτε για τις Περιφέρειες και τους Δήμους είτε για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Μαύρο σε λαϊκιστές και τυχοδιώκτες

Διάφοροι τυχάρπαστοι και τυχοδιώκτες πολιτικοί πρόταξαν ό,τι πιο λαϊκιστικό σύνθημα υπήρχε, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουν την οργή του κόσμου, ο οποίος νόμιζε ότι καταψηφίζοντας τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, θα δώσει τέλος στο… μαρτύριο του. Πίστευαν οι αφελείς ότι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, ότι θα τους χαριστούν τα δάνεια, ότι θα αυξηθεί το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, ότι θα επανέλθουν οι μισθοί στα προ μνημονίου επίπεδα, ότι θα σκιστούν μνημόνια και συμφωνίες και την επόμενη μέρα θα ζήσουμε έναν κομμουνιστικό παράδεισο! Η πραγματικότητα όμως ήρθε να εκδικηθεί αυτούς που κορόιδεψαν τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα αλλά και να αποδείξει στους αφελείς ποιο είναι το κόστος των ανεύθυνων επιλογών τους. 

Μετά από 5 χρόνια εμπειρίας με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όσους εξελέγησαν υπό τη σημαία τους, ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αυτό το πολιτικό έκτρωμα μαζί με την παρέα του Λαφαζάνη και του Βαρουφάκη, προκάλεσαν ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ στην οικονομία. Οδήγησαν στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο με δανεισμό 86 δισ. ευρώ, προκάλεσαν σοκ στο τραπεζικό σύστημα με τα capital controls και την ανακεφαλαιοποίηση που οδήγησε σε απώλεια αξίας 40 δισ. ευρώ, φόβισαν τον κόσμο για το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή με αποτέλεσμα την εκροή 40 δισ. ευρώ (έχουν επιστρέψει μόλις τα 10 δισ. ευρώ) και επέβαλαν μέτρα 15 δισ. ευρώ. Επιπλέον, στέρησαν την οικονομία από επιπλέον ΑΕΠ 30-35 δισ. ευρώ και επέστρεψαν τα 11 δισ. ευρώ που ήταν το μαξιλάρι ασφαλείας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να χρησιμεύσει ως προληπτική γραμμή πίστωσης μετά το τέλος του μνημονίου το 2015.

Προκάλεσαν την μεγαλύτερη ζημιά εν καιρό ειρήνης

Οι σημερινοί τύποι που κυβερνούν αλλά και όσοι εξελέγησαν με τη σημαία τους, προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημία σε καιρό ειρήνης. Έτσι, για ένα καπρίτσιο. Για μια ανοησία. Μια παρέα “επαναστατών”, βολεμένων, ανεύθυνων, ανεπρόκοπων και επικίνδυνων τύπων έβαλε σε στενωπό τη χώρα για τα επόμενα πολλά χρόνια. Ανέτρεψαν την πορεία αποκλιμάκωσης του χρέους, γκρέμισαν την προσδοκία αυτονομίας της ελληνικής οικονομίας και την έβαλαν στον… γύψο έως το 2060, ενώ υποθήκευσαν έναντι ευτελών τιμών τα περιουσιακά στοιχεία του Κράτους έως το 2114!!!

Πολλοί υποψήφιοι περιφερειάρχες ή δήμαρχοι κάνουν ότι δεν… ξέρουν, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα περί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αν και εξελέγησαν με βάση του αφήγημα τους. Ο ένας μετάς τον άλλον, αφορίζουν τη στήριξη από το κόμμα έκτρωμα της Κουμουνδούρου, το οποίο έχει απορροφήσει το πιο άρρωστο κομμάτι από αυτούς “που κυβερνούσαν 40 χρόνια”. Σήμερα το πάλαι ποτέ κόμμα του 3% έχει απορροφήσει το “άρρωστο” ΠΑΣΟΚ της χρεοκοπίας της δεκαετίας του ΄80, αλλά και τους πιο χυδαίούς δεξιούς κρατιστές που επικαλούνται κάθε λίγο και λιγάκι τον “καραμανλισμό”. Αναμφίβολα, όλοι θα κριθούν από το έργο τους και κατά πόσο ήταν χρήσιμοι στον τόπο τους. Ωστόσο, η καθολική αποδοκιμασία των υποψηφίων ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων που εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού πρέπει να είναι η απαρχή για το ξερίζωμα αυτού του καρκινώματος. Δηλαδή του κράματος νεοκομμουνιστών, δεξιών και “ψεκασμένων” κρατιστών, τυχοδιωκτών, λαϊκιστών και επιτήδειων.

Τον Μάιο να τελειώσουμε με την αρρώστια που λέγεται Συριζανελισμός

Στις 19 και 26 Μαίου πρέπει να τελειώσουμε με την “αρρώστια” του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛισμού εκλέγοντας τους σοβαρούς και χρήσιμους. Πρέπει όλοι οι πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που τους είπαν ψέματα μόνο και μόνο για να καθίσουν στις καρέκλες της εξουσίας και να κάνουν το… κομπόδεμα τους για τα επόμενα δύσκολα χρόνια. Οι σημερινοί κυβερνώντες πρέπει να πάρουν το… μάθημα τους από όλους αυτούς που τους εξαθλίωσαν και τους πτωχοποίησαν. Πρέπει να… παραμιλάνε με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών και να προετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο που είναι η συντριβή τους στην κάλπη των εθνικών εκλογών. Αποτελεί θέμα τιμής απέναντι στην αλαζονεία και το θράσος τους.

Η χώρα υπέστη τεράστια ζημία από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η επόμενη Βουλή οφείλει να καθίσει στο σκαμνί όλους αυτούς που προκάλεσαν μια τόσο μεγάλη βλάβη και ταυτόχρονα ενέχονται σε σκάνδαλα. Οι ψηφοφόροι καλούνται προσεχώς να επιτελέσουν το πιο βασικό μέρος της… δουλειάς. Καλούνται να στείλουν στα αζήτητα όλες τις επιλογές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και των φασιστών και κομμουνιστών που κινούνται εκτός ευρωπαϊκού τόξου. Στις εθνικές εκλογές, είτε αυτές γίνουν μαζί τον Μάιο είτε τον Ιούνιο είτε τον Οκτώβριο, πρέπει να τελειώσει οριστικά η επίλυση της εκκρεμότητας που υπάρχει από το 2015. Ό,τι θυμίζει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να συντριβεί κατά τρόπο αναμφισβήτητο, σαρωτικό, καθολικό και συντεταγμένο.  Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα όνειρα μας σε αυτούς που έφεραν στη ζωή μας τον μεγαλύτερο εφιάλτη και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα…

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου