Στην πολιτική χωματερή…

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει πως επειδή η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής, στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα και τα φθαρμένα πολιτικά υλικά να πάνε στην πολιτική χωματερή. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει πως επειδή η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής, στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνει ξεκαθάρισμα και τα φθαρμένα πολιτικά υλικά να πάνε στην πολιτική χωματερή.


Η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και στις επόμενες εκλογές πρέπει να προχωρήσει. Nα γίνει πράξη ένα γενικό ξεκαθάρισμα από τα φθαρμένα υλικά της σημερινής …χωματερής που αναδύει δυσοσμία στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στις προσεχείς εκλογές, ο κάθε πολίτης που καλείται να ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν, οφείλει να σκεφτεί πριν τον καφέ του, τι θα κάνει μέσα στο παραβάν. Οφείλει να λειτουργήσει συνετά και να ζυγίσει τη ζημιά που έγινε το 2015. Οφείλει να ανοίξει το μυαλό και τα μάτια του για να ξεχωρίσει τι συνέβη το 2010. Και πού βρισκόμασταν το 2014. Έτσι και θα αντιληφθεί το μέγεθος του λάθους που έγινε από το 2015 και μετά. Η προτίμηση ενός ψηφοφόρου σε φαύλους, ψεύτες, ανεύθυνους, θρασείς και αλαζόνες υποδηλώνει βαθύτερα ψυχοκοινωνικά γνωρίσματα όπως ο αθέμιτος ωφελιμισμός, η λαμογιά, το βόλεμα.

Με το μυαλό τους στην καταστροφή

Αν δούμε τα σημερινά… κουμάσια που ανήκουν στα κόμματα του πρώην και νυν αντιμνημονιακού τόξου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή). Αν δούμε και τους όψιμους εύκαμπτους που υποστηρίζουν το σημερινό κυβερνητικό έκτρωμα, μάλλον καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν στο μυαλό τους τη δημιουργία, αλλά την καταστροφή. Η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι αμόρφωτοι, αστοιχείωτοι, αλαζόνες, αγροίκοι και άξεστοι. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει πολίτες που κατά 80% είναι εθισμένοι στον κρατισμό. Ενώ σε ποσοστό τουλάχιστον 60% παρουσιάζουν κομμουνιστικόστροφες αντιλήψεις.

Από το 1981 και μετά εγκαθιδρύθηκε στη χώρα ένας κομμουνιστικός τρόπος αντίληψης, ο οποίος αποτελεί την αιτία της χρεοκοπίας μας. Δεν μας φταίει κανένας ξένος. Το ξερό μας το κεφάλι ευθύνεται για τις επιλογές λαϊκιστών, τυχοδιωκτών. Και κυρίως για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία και το ώριμο ΠΑΣΟΚ αποδέχθηκαν τις νοσηρές νοοτροπίες δήθεν αριστερών ευαισθητούληδων που κόπτονταν για τους πολίτες και κολλούσαν τα ένσημα τους στα πεζοδρόμια!

Η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί την εσχατιά της παρακμής και ταυτόχρονα τον σηματωρό για να αλλάξουμε εγκαίρως νοοτροπία. Εννοείται βεβαίως ότι αυτό ισχύει για όσους έχουν υγιή εγκεφαλική λειτουργία και οι νευροδιαβιβαστές λαμβάνουν τα σωστά μηνύματα. Τουλάχιστον τώρα ξέρουν οι περισσότεροι ποια είναι όλα αυτά τα περισπούδαστα αριστερά αφηγήματα, τα οποία επί δεκαετίες αποτελούσαν ιερό τοτέμ. Βεβαίως, για όλα φτάνει η ώρα της απομυθοποίησης.

Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα δεν έχουμε την απαίτηση να βάλουν μυαλό αυτοί που πανηγύριζαν στο Σύνταγμα για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015. Το ίδιο ισχύει και γι αυτούς που πίστευαν ότι θα ανατρέψουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και παράλληλα θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια! Στοχεύουμε στην κρίσιμη μάζα των πολιτών που έπαθε και έμαθε. Ή, τουλάχιστον, θέλουμε να πιστεύουμε ότι έμαθε. Αυτή η κρίσιμη μάζα πρέπει να κάνει τη μεγάλη διαφορά στις προσεχείς εθνικές εκλογές και να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι στην πολιτική ζωή του τόπου.

Στην πολιτική χωματερή

Τα σημερινά πολιτικά “απόβλητα” και κυρίως όσα έχουν υψηλή τοξικότητα πρέπει να πάνε στη χωματερή. Δεν μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν εστία μόλυνσης. Είναι στο χέρι των πολιτών να ψηφίσουν αυτούς που θα κάνουν τη διαφορά, καταψηφίζοντας τους σημερινούς πολιτικούς ακροβάτες, οι οποίοι από μόνοι τους συνιστούν μια… τοξική βόμβα για τη χώρα. Πρέπει να πάνε εκεί που πρέπει και όλοι οι υπόλοιποι να βρούμε τον δρόμο μας. Αρκετό κακό έχουν κάνει. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μαζευτεί η κατάσταση από μια νέα κυβέρνηση που θα έχει ορμή και αποφασιστικότητα. Συνειδητοποιώντας παράλληλα ότι τα σκουπίδια τα πετάνε στη χωματερή! 

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου