Πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποφύγουν την Δικαιοσύνη

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ και τη συγκέντρωση 180 βουλευτών με το ΚΙΝΑΛ για να μην αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Κι αυτό διότι μόνον έτσι θα αποφύγουν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη. new deal σκίτσο Θοδωρής Μακρής

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να ανακόψει την αυτοδυναμία της ΝΔ και τη συγκέντρωση 180 βουλευτών με το ΚΙΝΑΛ για να μην αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Κι αυτό διότι μόνον έτσι θα αποφύγουν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη.


Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα απαλλάσσεται οριστικά από τα μνημόνιο. Αυτό θα ακούσουμε από τον εσμό των πολιτικών κακοποιών που κυβερνά τη χώρα. Η ακριβής απόδοση αυτού που θα συμβεί στις 21 Αυγούστου είναι ότι η Ελλάδα βγαίνει από το τρίτο και αχρείαστο πρόγραμμα διάσωσης. Σε αυτό μπήκε με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά τις… μαγκιές του 2015. Οι μαγκιές αυτές έχουν οδηγήσει σε ένα άμεσο και έμμεσο κόστος ύψους 400 δισ. ευρώ.

Το κόστος των 400 δισ. αναλυτικά

  • Το κόστος αυτό σχετίζεται με τον πρόσθετο δανεισμό των 86 δισ. ευρώ.
  • Την εκροή καταθέσεων ύψους 40 δισ. ευρώ από το τραπεζικό σύστημα.
  • Τον μηδενισμό της αξίας των τραπεζών και την απώλεια 40 δισ. ευρώ.
  • Τα πρόσθετα μέτρα ύψους 14,5 δισ. ευρώ που επιβλήθηκαν.
  • Την επιστροφή των 11 δισ. ευρώ που υπήρχαν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις αρχές του 2015.
  • Και την απώλεια δυνητικού ΑΕΠ τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ κατά την τριετία 2015-2017.

Επιπλέον, δεν εισπράξαμε περίπου 10 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών επί των ελληνικών ομολόγων. Αυτά θα τα πάρουμε σε δόσεις μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η… σούμα μας κάνει 200 δισ. ευρώ ως άμεση και έμμεση ζημία σε διάφορα επίπεδα από τις …Τσιπροκαμμενοβαρουφάκειες μαγκιές.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, η απώλεια σε όρους ΑΕΠ έως το 2060 ανέρχεται σε επιπλέον 200 δισ. ευρώ. Όλα τα παραπάνω μας κάνουν 400 δισ. ευρώ και κάτι… ψιλά. Ενώ ταυτόχρονα εκχωρήθηκε απαξιωμένη η κρατική περιουσία για 99 χρόνια. Και εξακολουθούμε να έχουμε ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων εδώ και τρία χρόνια.

Η μεγαλύτερη ζημιά στην ελληνική Ιστορία

Τέτοια ζημιά σαν αυτή του 2015 δεν έχει προκληθεί στη χώρα στην ιστορία της. Πιθανόν να είναι αναλογικά μεγαλύτερη ακόμη και σε σχέση με τη γερμανική κατοχή και τον Συμμοριτοπόλεμο! Είναι προφανές ότι μια επόμενη Βουλή με άνετη πλειοψηφία και ανάλογη σύνθεση θα μπορούσε να ασχοληθεί πολύ …εντατικά με τα πεπραγμένα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σε αυτό το σημείο εστιάζουν οι σημερινοί τυχοδιώκτες. Ξέρουν ότι όσο αργήσουν οι εκλογές τόσο πιο συντριπτική θα είναι η ήττα τους. Τι επιδιώκουν όμως στην παρούσα φάση; Θέλουν με …άφθονα ψέματα να πείσουν ένα τμήμα του εκλογικού σώματος που τους είχε ψηφίσει το 2015, να προσέλθει στην κάλπη. Και να συγκρατήσει όσο γίνεται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλότερα επίπεδα.

Σεπτέμβριος – Οκτώβριος ιδανικοί μήνες για εκλογικό αιφνιδιασμό

Το διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου είναι το …ιδανικό προκειμένου ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου να προκηρύξει εκλογές. Και να έχει μια έντιμη ήττα που θα του επιτρέψει να τη διαχειριστεί αναλόγως στο εσωτερικό του κόμματος του. Αυτό όμως δεν του αρκεί. Έχει υπογράψει την …καταδίκη των Ελλήνων. Και μεταφέρει την εφαρμογή των μέτρων-σφαγείο στην επόμενη κυβέρνηση. Δίνουν τα ρέστα τους προκειμένου να μην υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Και μαζί με το Κίνημα Αλλαγής να μην συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας την άνοιξη του 2020. Γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα αλλάξει και ο εκλογικός νόμος. Και στη συνέχεια λόγω των πεπραγμένων τους θα πρέπει να ανησυχούν πάρα πολύ οι σημερινοί κυβερνώντες.

Τι θέλει όμως να πετύχει ο Τσίπρας με τις πρόωρες εκλογές εντός του 2018; Αυτό που τον απασχολεί στην περίπτωση που Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ δεν συμπληρώσουν τους 180, είναι να υπάρξει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φθορά λόγω μείωσης συντάξεων και των άλλων μέτρων που έχει υπογράψει. Θα περιμένει μάλιστα τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές προκειμένου να έλθει ως …Μεσσίας για να πει ότι απέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο οποίος, στο μεταξύ, θα έχει εφαρμόσει υποχρεωτικά τα μέτρα-λαιμητόμο που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στόχος η μη αυτοδυναμία της ΝΔ

Έτσι, θα θέσει τη χώρα σε νέα περιπέτεια. Γιατί αν δεν υπάρχουν οι 180 για να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε την άνοιξη του 2020, θα πάμε σε εκλογές με την απλή αναλογική. Βεβαίως, ποντάρει στη μη αυτοδυναμία της Ν.Δ. και σε ενδεχόμενη άρνηση του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν από κοινού έναν νέο εκλογικό νόμο. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσδοκούν ότι δεν θα έχουν περιπέτειες με τη Δικαιοσύνη για μια σειρά πολύ σοβαρών θεμάτων. Αν όμως δεν τους βγει και η επόμενη κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται εφιαλτικά…

Η ενδεχόμενη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές θα οδηγήσει άμεσα σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και εάν χρειαστεί θα γίνουν και δύο εκλογικές αναμετρήσεις την άνοιξη του 2020, προκειμένου να “καεί” η απλή αναλογική.

Εκεί ακριβώς ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου ευελπιστεί ότι λόγω φθοράς η Ν.Δ., θα αναγκαστεί να ζητήσει ευρύτερες συναινέσεις στην περίπτωση που είναι και πάλι πρώτο κόμμα. Βεβαίως, στο συγκεκριμένο ζήτημα παραμένει ζητούμενο εάν θα συναινέσει το ΚΙΝΑΛ, το οποίο επί της ουσίας και με την απλή αναλογική θα βγάλει τον ίδιο αριθμό βουλευτών όπως και με το ισχύον εκλογικό σύστημα. Αν το ΚΙΝΑΛ συμπράξει με τη Νέα Δημοκρατία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τότε η επόμενη κυβέρνηση θα πάει σε καθαρή τετραετία. Και μάλιστα θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στην πλέον κρίσιμη τετραετία μετά το μνημόνιο που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα χρειαστεί και… πέμπτο μνημόνιο το 2032, καθώς η ρύθμιση του χρέους από το συγκεκριμένο έτος έως το 2060 βρίσκεται κυριολεκτικά στον… αέρα!

Πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αποφύγουν την Δικαιοσύνη

Σήμερα διαπιστώνουμε ότι οι κυβερνητικοί τυχοδιώκτες προσπαθούν με διορισμούς και διάφορα ρουσφέτια να συγκρατήσουν όσο γείνται μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ από την άλλη επιδιώκουν να προκαλέσουν ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ και ταυτόχρονα με την εγκληματική τους πολιτική στα εθνικά θέματα να συμβάλλουν ώστε να μετατοπιστούν ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας προς τη Χρυσή Αυγή. Προσπαθούν απεγνωσμένα να κόψουν ψήφους από τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, έτσι ώστε να μην υπάρξει αυτοδυναμία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μην συμπληρωθούν οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2020.

Μέχρι στιγμής ό,τι έχουν σχεδιάσει τα τελευταία δυόμιση χρόνια δεν τους βγαίνει. Για το καλό της χώρας, ας ελπίσουμε ότι δεν θα τους βγουν οι σχεδιασμοί σε σχέση με την εμπλοκή στην Προεδρική Εκλογή. Γιατί αν δεν τους βγει τίποτα απ΄ όσα σχεδιάζουν, τότε κάποιοι θα πρέπει να σχεδιάσουν από τώρα την υπερασπιστική τους γραμμή ενώπιον της Δικαιοσύνης…

Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου