ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΜΕ!

Μοίρασε το

Το ερώτημα είναι: Τι κάνουμε; Εκλογές; Σημαίνει οτι ανατινάζουμε τη χώρα (αφήστε που δεν υπάρχουν ούτε λεφτά για να γίνουν). Ανατροπή της κυβέρνησης; Σημαίνει οτι χάνουμε τόσο χρόνο και ενέργεια, που το αποτέλεσμα θα είναι (αυτο)καταστροφικό. Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με “τραπεζίτη” πρωθυπουργό (που προτείνουν διάφοροι και διάφορες);

Σημαίνει οτι παραδίδουμε στη “διαπλοκή” και τους τραπεζίτες (σε όσους μας έφεραν μέχρι εδώ) και την τελευταία “χαραμάδα” να αλλάξει “κάτι”.

Φεύγουμε απο το ευρώ και βάζουμε τον Χολαργό να τυπώνει πληθωριστικό χρήμα; Η Αργεντινή του…2000 θα φαντάζει “βόλτα σε κήπο”. Εαν υποθέσουμε οτι τελικά Γερμανία και Γαλλία “τα βρίσκουν” (απο σήμερα) και συμφωνούν με το “δολάριο”(ΗΠΑ-Κίνα) σε μια νέα ισορροπία (που φαίνεται τώρα να την επιθυμούν όλες οι πλευρές) η Ελλάδα μπορεί “να βγάλει τη θηλιά απο το λαιμό” (με διαγραφή του συνόλου του χρέους της) και η ΜΟΝΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ συζήτηση πλέον να επικεντρωθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αναπτυξιακά σχέδια και επενδύσεις. Και ριζική αναδιάρθρωση των δομών του κράτους. Οχι βέβαια με τη λογική του “ξεπουλήματος”. Αλλά της συνεργασίας για ανάπτυξη.

Εαν σε δυο εβδομάδες “φτάσουμε εκεί”, ΤΟΤΕ το πολιτικό (και οχι μόνο) πρόβλημα της Ελλάδας, μπορεί να ξανα-συζητηθεί σε εντελώς διαφορετική βάση. Την δημιουργία μιας ΝΕΑΣ αστικής τάξης στην Ελλάδα. Η Ελλάδα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗ. Πρέπει να αναπνεύσει. Θέλει οξυγόνο. Ανεμους δημιουργίας. Να φύγει η κατάθλιψη, η μιζέρια, η απόγνωση, η απελπισία, το αδιέξοδο που σήμερα ΜΟΝΟ αυτά υπάρχουν.

Πρέπει να εμπνευστούμε την νέα Ελλάδα. Και αυτό είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας. Και μετά, ας “μαλώσουμε” για το ποιος έχει τις καλλύτερες λύσεις γι αυτό. Μέχρι τότε “σιωπή,μετριοφροσύνη,ταπεινότητα και δουλειά, μόνο δουλειά – χορτάσαμε απο κορώνες και δεκάρικους λόγους της πλάκας – συνήθως γραμμένους απο διαφημιστικά γραφεία”. Και έχουμε εξαιρετικά μεγάλο, δυσκολο και δύσβατο δρόμο μπροστά μας…Και οσοι δεν εχουν αντιληφθεί ακόμη – γιατί οι μέρες είναι σαν…χρόνια πλέον – που βρισκόμαστε και που πάμε, καλά θα κάνουν, να καθίσουν στην άκρη. Η Ελληνική κοινωνία θα ξαναβρεί το δρόμο της προς την δημιουργία και την ευημερία. Γιατί αυτός είναι ο στόχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου