ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ; ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Ή ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ

Μοίρασε το

του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Εκσυγχρονισμός είναι η ανάγκη  διαφόρων Ελλήνων να δημιουργήσουν  μια τέλεια απομίμηση της Ευρώπης, χωρίς να είναι σαφές πιο τμήμα, σύστημα ή χώρα αυτής έχουν σαν πρότυπο.
Όμως ο μιμητισμός δεν μπορεί να είναι εθνική στρατηγική.

Ο μιμητισμός (ο όρος  στην  Ελληνική πολιτική αποκαλείται εκσυγχρονισμός) είναι μέθοδος για να την σκαπουλάρουμε και να  λαθρο-βιώνουμε εις το διηνεκείς, αρνούμενοι να αναζητήσουμε  -και  πολύ περισσότερο- να  αποδεχτούμε την ταυτότητα μας αλλά και την ύπαρξη της/μας  ως επίτευγμα.

Ακόμη παραπέρα με τον νεοεμφανιζόμενο δικό τους όρο: “κανονική χώρα” που ακούγεται όλο και πιο συχνά, και ο οποίος παρουσιάζεται δίκην εθνικού σχεδίου και στόχου-,  δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να απλοποιούμε  και υπεραπλουστεύουμε.

Απλοποιούμε και υπεραπλουστεύουμε το εθνικό σχέδιο και τον επόμενο στόχο του έθνους.

Είναι νομίζω σαφές ότι το κάνουμε κυρίως από πνευματική οκνηρία και έλλειψης οραματος. Άλλωστε φαίνεται αυτό στην απλοϊκότητα και τον λαϊκισμό του όρου  “κανονική (sic) χώρα”.

Συνολικά ο μιμητισμός  στην φύση δεν είναι  τίποτα πάρα πάνω από  άθροισμα διαφόρων ειδών ελλείψεων και τεμπελιάς, αρχής γενομένης από την διανοητική.

Διότι μόνο διανοητική τεμπελια και έλλειψη ελληνικής παιδείας, θα οδηγούσε κάποιον διανοητή  ή πολιτικό στο να  συλλάβει  το γίγνεσθαι και την Ελληνικότητα ως υποδεέστερο  ή  μη κανονικό, και αμέσως μετά να ανάγει την σωστή μίμηση του ξένου σε κανονικότητα.

και  στην συνέχεια

όλο αυτό το σχήμα σε  μανιχαϊστική ιδεολογία, εθνικό στόχο και πρόταση ανόρθωσης στην βάση ενός ξένου ασαφούς προτύπου.

Διότι μόνο η φοβία και η ένδεια σχεδίου θα ανήγαγε ως εθνική στρατηγική το μιμητισμό που μοιάζει σαν το καμουφλαζ της πλαστής πεταλούδας στην φωτογραφία

Δεν πάμε μακρυά όντας πλαστές πεταλούδες ή έθνος απομίμηση …

Μας αντιλαμβάνονται εύκολα οι εχθροί μας  φαίνεται στα μάτια μας η ανασφάλεια  και η ενοχή.

Δεν πάμε μακρυά  αναβάλλοντας τις σκέψεις, την έρευνα και τις αποφάσεις που οφείλουμε να πάρουμε και που θα μας οδηγήσουν  στην αυτογνωσία  αρχικά και στην συνεκτική ιδεολογία  τελικά.

Με συνεκτική ιδεολογία τον μιμητισμό, σύντομα  θα καταστήσουμε το κρύψιμο και το καμουφλαζ της ελληνικότητας ως αποδεκτή συμπεριφορά. Τότε η Ελλάδα θα σβήσει. Θα διαλυθούμε σε  μοναχικά μόρια  διασκορπισμένα  στην ευρώπη φορείς μια γλώσσας που σβήνει. Ήδη συμβαίνει αυτό και είναι αποτυχία.

Προτού συμβεί αυτό θα  καταστήσουμε την σωστή απομίμηση σε αξιακό πρότυπο και μέθοδο  κοινωνικής ανόδου και εξέλιξης. Το μόνο που θα αλλάζει  κατά καιρούς θα είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά στο αντικείμενό της μίμησης.

Ήδη συμβαίνει και αυτό και είναι αποτυχία.

Βιώνουμε μια αποτυχία. Όμως  είναι αξιοπρόσεκτο πως τώρα -περισσότερο από ποτέ άλλοτε- οι εκσυγχρονιστές αναγνωρίζουν τους Ελληνες μόνο ως καποιο λάθος. Στο ερώτημα τι είναι Ελληνας απαντουν αραδιάζοντας ένα άθροισμα λαθών και ελαττωμάτων, ενώ απολαμβάνουν να μιλούν δημοσίως ή σε πολίτες τρίτων χωρών και σε διεθνή φορα για τα  ελαττώματα των Ελλήνων.

Από το www.papaioannou-giannis.net

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου