ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑ ΧΩΡΑ

Μοίρασε το

Κυβέρνηση και τρόικα διέψευσαν μετά βδελυγμίας ότι η  τελευταία ζήτησε (από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα) να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης χαρακτήρισε μέσα στη Βουλή ανοησίες τα όσα γράφονται…  Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιώσει τους φόβους μας, ότι πράγματι αυτό ζήτησε η τρόικα, αφού έτσι κι αλλιώς είναι μέσα στη φιλοσοφία της, στο σχέδιό της «Τελική Λύση».

Τι απαιτεί από τους Έλληνες;  Να περικόψουν τα έξοδα που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και οι Έλληνες των ακριτικών νησιών θεωρούνται ως  μια μεγάλη επιβάρυνση… Πρώτες όμως το εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ας μην τα ρίχνουμε όλα στους έξωθεν εχθρούς. Αυτά τα σχέδια με τα βαριά ελληνικά ονόματα Καλλικράτης και Καποδίστριας, τι έκαναν ως τώρα; Συρρίκνωσαν την ελληνική επαρχία, έκοψαν την Ελλάδα σε μεγάλα, σοφά (πονηρά)  σχεδιασμένα κομμάτια, -είδατε τι ωραία «κουμπώνει» σαν παζλ η Ήπειρος με την  Αλβανία, η Μακεδονία με τα Σκόπια;- έκλεισαν σχολεία, νοσοκομεία, υπηρεσίες, ταλαιπωρούν απίστευτα τους πολίτες –ιδιαίτερα τους ασθενείς- και γενικώς προετοίμασαν το έδαφος για να ζητήσει η τρόικα ακόμα και αυτό.

Ελλάδα εν κενώ. Ελλάδα μη τόπος…

Ας μη μα ξαφνιαζόμαστε πια.  Αργά αλλά σταθερά  και με σχέδιο έξωθεν προερχόμενο, η Ελλάδα οδηγείται στον αφανισμό.  Θα ακολουθήσουν κι άλλα μεγαλύτερα νησιά, πάντα με το  με το επιχείρημα ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Έτσι σιγά –σιγά με την ανοχή των λίγων και την ανημπόρια των πολλών και απελπισμένων, μέσα από αυτόν τον σύγχρονο ξεριζωμό που θέλει να επιβάλλει η τρόικα, η Ελλάδα θα συρρικνώνεται θα μικραίνει θα αφανίζεται θα γίνεται «μη τόπος».
Αυτό θέλουμε;

 

*Ο τίτλος του άρθρου είναι  τίτλος του κορυφαίου υπερρεαλιστικού κειμένου του Δημήτρη Δημητριάδη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ το 1988. Γ έκδοση)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου