ΠΑΡΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

Μοίρασε το

Απολύσεις (ξανά και ξανά),ανεργία (καμμιά ελπίδα για 1,5 εκατομμύριο), μειώσεις μισθών(κάτω απο 500 ευρώ σχεδόν ο μέσος μισθός), φόροι και άλλοι φόροι (η εφορία έγινε συνέταιρος μισά-μισά σε κάθε εισοδημα), χρέη που έρχονται από τις «καλές εποχές» που τα σκυλιά «τα δένανε με τα…λουκάνικα» (και οι τράπεζες με τις «εισπρακτικές εταιρείες τους» μεταβλήθηκαν στον χειρότερο καθημερινό εφιάλτη του νεοέλληνα – χειρότερο και από αυτόν του Φρέντυ Κρούγκερ).

 

«Μαύρα Χριστούγεννα» -κατήφειας και στενοχώριας,μελαγχολικά και καταθλιπτικά – για όλο και περισσότερους, αν και ακόμη ρευστό έχουν στην τσέπη τους όσοι «με διάφορους τρόπους» είχαν «αποταμιεύσει»(ας μην το αναλύσω περισσότερο). Οσοι ζούσαν και ζουν έντιμα εργαζόμενοι (με ενα μισθό ή σύνταξη) δεν χρειάζεται επίσης να περιγράψω τον βαθμό απελπισίας τους…
Τούτων δοθέντων (που λέγαμε και παλιότερα) τι γίνεται; Εχοντας ως βάση οτι η χώρα μένει στο «Ευρώ» και το επόμενο 10μηνο θα έχει τις δυνατότητες να επανεκιννήσει την οικονομία της, τι κάνουμε; Υποθέτοντας οτι κανένας δεν είναι τόσο σαδιστής ώστε να θέλει την…εξολόθρευση των εργαζομένων που ζούνε με την εργασία τους, αλλά επιδιώκει την ευημερία και την «καλή ζωή» με αρχές, αξίες, οράματα και πρόοδο όλης της κοινωνίας, μετά την «αφαίμαξη» θα πρέπει να υπάρξουν «ενέσεις ρευστότητας», δημιουργία πραγματικά ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος- απολύτως φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Και πριν απο αυτό, να βγει η θηλιά απο τα χρέη προς τις Τράπεζες.

 

Οι προτάσεις Χατζηδάκη-Σκορδά για τα χρέη των νοικοκυριών δεν αφορούν σχεδόν κανέναν (είναι ενα αναμάσημα των τραπεζικών σκέψεων και πρακτικών) . Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι πιο κοντά στο πρόβλημα και την πραγματικότητα. Περιμένουμε και απο την ΔΗΜΑΡ τις δικές της προτάσεις (και απο τα άλλα κόμματα βεβαίως). Κύριε Πρωθυπουργέ, το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Σήμερα που έχει εξασφαλιστεί η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών (και όλα τα υπόλοιπα) δείτε εσείς προσωπικά «πολύ ζεστά» πως θα βγάλετε ΑΛΗΘΙΝΑ την θηλιά των χρεών απο τους εργαζόμενους και όσους έχουν ΕΝΑ και μόνο σπίτι(μιλάμε για την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ).

Τα δάνεια και οι εκτιμήσεις για την δόση που μπορεί να πληρωθεί, ελήφθησαν σε άλλες εποχές, με άλλα δεδομένα(τα γνωρίζετε πολύ καλά). Αυτά πλέον δεν υπάρχουν(χωρίς καμμιά υπαιτιότητα των νοικοκυριών). Μετά τον πόλεμο και την καταστροφή που υπάρχει,μπορεί άραγε οι Τράπεζες «με τα σκυλιά τους»(τις…εισπρακτικές εταιρείες-τους κυνηγούς κεφαλών) να κάνουν σαν να μην έγινε τίποτα (και να καθιστούν μαρτυρική και αβίωτη τη ζωή των νεοελληνων;) Και να ζητάνε στο ακέραιο, εδω και τώρα, τα…χρέη; Γιατί άραγε ως Ελλάδα σβήσαμε (στο…χιόνι)  τοσα δις ευρώ χρέος; Και έπονται και άλλα…Και γιατί αυτό δεν μπορεί να γίνει για τον δεινά χειμαζόμενο ελληνικό λαό που στηρίζει καρτερικά όλη αυτή την προσπάθεια; Η ρύθμιση που πρότεινε το αρμόδιο υπουργείο είναι…αστεία (επιεικώς).

Κύριε Πρωθυπουργέ, πάρτε την υπόθεση ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ στα χέρια σας. Χριστούγεννα έρχονται..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου