Ο τσαμπουκάς (να) πληρώνεται

Ο Λουκάς Γεωργιάδης πιστεύει ότι ο τσαμπουκάς πρέπει να πληρώνεται. Ο κάθε …μάγκας που παραβιάζει τους κανόνες της Δημοκρατίας, επικαλούμενος την Δημοκρατία θα πρέπει να υφίσταται παραδειγματική τιμωρία. Η Πολιτεία πρέπει πλέον να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσα κατάλοιπα δημιούργησε η Μεταπολίτευση και η λανθασμένη αντίληψη περί του κράτους Δικαίου.

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης πιστεύει ότι ο τσαμπουκάς πρέπει να πληρώνεται. Ο κάθε …μάγκας που παραβιάζει τους κανόνες της Δημοκρατίας, επικαλούμενος την Δημοκρατία θα πρέπει να υφίσταται παραδειγματική τιμωρία. Η Πολιτεία πρέπει πλέον να επιδείξει μηδενική ανοχή σε όσα κατάλοιπα δημιούργησε η Μεταπολίτευση και η λανθασμένη αντίληψη περί του κράτους Δικαίου.


Η ελληνική κοινωνία εδώ και 40 χρόνια έχει περάσει σε μια φάση βίαιου μετασχηματισμού. Μέσα από ένα πελατειακό σύστημα κρατισμού, επιταχύνθηκε η διαδικασία εκμαυλισμού της κοινωνίας. 

Πολλοί από τους… ανήσυχους 15άρηδες των αρχών της δεκαετίας του 80, μετατράπηκαν σε χυδαίους υβριστές της κοινωνίας. Η γενιά του Πολυτεχνείου, έφτιαξε μια νέα “πάστα” πολιτών. 

Έως το τέλος της δεκαετίας του 70, η συντριπτική πλειονότητα είχε μάθει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Να θέτει στόχους, να κάνει όνειρα μέσα από τη σκληρή δουλειά, να πειθαρχεί και πάνω απ΄ όλα να έχει πρότυπα και αξίες.

Ο μάγκας του Δημοσίου…

Η δεκαετία του 80, μετέβαλε θεαματικά τα δεδομένα. Μάγκας ήταν αυτός που έμπαινε στο Δημόσιο. Αυτός που έκανε κοπάνα από τη δουλειά του. Αυτός που έκλεινε τον δρόμο. Αυτός που έριχνε ξύλο, χωρίς να τιμωρείται, αυτός που βολευόταν. Και αυτός που είχε το θράσος να κουνάει το δάκτυλο, απαιτώντας από τους υπολοίπους να σεβαστούν τα… κεκτημένα του. 

Οι νεότερες γενιές, επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πλασματική ευημερία. Θεώρησαν ως δεδομένα τα… κεκτημένα των γονιών τους. Εμπέδωσαν πλήρως το μοτίβο της εργασίας με ήσσονα προσπάθεια. Δεν γαλουχήθηκαν με τα πρότυπα και τις αξίες που θα έπρεπε. 

Πολλοί αυτοπροσδιορίστηκαν ως “Δημοκράτες”, “Προοδευτικοί” και “Αγωνιστές”, ζητώντας από την υπόλοιπη κοινωνία να επικυρώσει και να αποδεχθεί το… Lower της αυθάδειας, του θράσους και της κοροϊδίας.

Τσογλανοποίηση της κοινωνίας

Το αποτέλεσμα της χυδαιότητας που γεννήθηκε και εξαπλώθηκε με… διαστημικούς ρυθμούς από την έλευση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, μετετράπη σε βασικό συστατικό για τη νέα δομή της κοινωνίας. Για την ακρίβεια, για τη νέα υπό… τσογλανοποίηση κοινωνία. Ρίχνω ξύλο και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν γιατί ξέρω ότι ο νόμος είναι χαλαρός, έως ανύπαρκτος. Κλείνω τον δρόμο γιατί έχουμε… δημοκρατία. Και κανένας… φασίστας δεν μπορεί να επικαλεστεί το… δικαίωμα του για να πάει στην εργασία του ή στο σπίτι του. Σπάω και καταστρέφω σχολεία και πανεπιστήμια γιατί υπάρχει… άσυλο και μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω. Οι… ευαισθησίες για τη νέα ποιότητα του… πολιτισμού μας, δεν μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε… φασιστικές μεθόδους. 

Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο πιτσιρικάς που καταστρέφει περιουσία, να προσφέρει κοινωνική εργασία, για να δει πώς βγαίνει το μεροκάματο και για να αντιληφθεί τι σημαίνει να υπερφορολογούνται οι πολίτες, για να πληρώνουν τα… σπασμένα του.

Η εγκληματική αριστερή ιδεοληψία

Η εγκληματική αριστερή ιδεοληψία που τροφοδοτεί τη βία, την κατάληψη, την καταστροφή, τις μπουνιές, τις κλωτσιές, τις βόμβες, αποτελεί το καρκίνωμα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Πώς όμως, μπορείς να διορθώσεις μια τέτοια κοινωνία που έχει πάρει στραβό δρόμο, τουλάχιστον όσον αφορά σε ένα σημαντικό τμήμα της; 

Ο πολιτικός μας πολιτισμός δεν μας επιτρέπει να ασχοληθούμε με μεθόδους τριτοκοσμικών χωρών. Οι θαυμαστές της Κίνας ή της Βόρειας Κορέας, σίγουρα δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση, την εφαρμογή αντίστοιχων… μεθόδων και στη χώρα μας. Άλλωστε, οφείλουμε να είμαστε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα, με πολιτισμό αλλά και διδαχές από την αρχαία ιστορία μας, η οποία έφερε στον κόσμο το πολίτευμα με τα λιγότερα ελαττώματα: τη Δημοκρατία. 

Τοξικότητα στην Δημοκρατία

Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε απαθείς στην τοξικότητα που έχουν μεταγγίσει στη δημοκρατία μας, όλοι αυτοί, οι οποίοι ξεδίπλωσαν την αρρωστημένη αλητεία τους στη μεταπολίτευση, επιβάλλοντας την ως τρόπο οργάνωσης του κοινωνικού γίγνεσθαι.. 

Η Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει το… ανοσοποιητικό της σύστημα, έτσι ώστε κάποιοι να μην τη μολύνουν. Και πάνω απ΄ όλα, δεν πρέπει να επιτραπεί στο περιθώριο, να καταστήσει ανάπηρη και ανίκανη τη δημοκρατική μας πολιτεία. Εδώ, υπάρχει πλήθος μεταστατικών όγκων, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπιστούν με… χημειοθεραπείες και… χειρουργεία. 

Η εμφάνιση αρρωστημένων νοοτροπιών που δεν προάγουν τις αξίες και τον πολιτισμό εντός της οικογένειας, η έλλειψη σεβασμού προς το κοινωνικό σύνολο, η στρεβλή αντίληψη σχετικά με τις ατομικές και δημοκρατικές ελευθερίες αλλά και η επίδειξη τραμπουκισμού και δολοφονικών ενστίκτων γιατί έτσι μας… κάπνισε, αποτελούν παθογένειες  δεκαετιών που χρήζουν σοβαρών και ξεκάθαρων απαντήσεων. 

Πλεόνασμα ασυδοσίας

Όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζουν το έλλειμμα νομικής συμμόρφωσης. Το πλεόνασμα ασυδοσίας, το περίσσευμα θράσους, την υπερ-κατανάλωση μαγκιάς και τη σιγουριά της ατιμωρησίας. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εξοντώνει. Απλά, προειδοποιεί και δρα, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Η συντεταγμένη Πολιτεία, οφείλει να ξεκαθαρίσει πλήρως το πλαίσιο κανόνων για όλους. Ο ποινικός κώδικας χρειάζεται εμπλουτισμό. Ακριβώς για να αντιμετωπίσει τις εστίες αντικοινωνικής συμπεριφοράς, οι οποίες διαμορφώνουν την πεποίθηση ότι ο καθένας μπορεί για… ψύλλου πήδημα, να ξυλοφορτώνει, να σπάει, να καίει, να κλείνει δρόμους, να καταλαμβάνει κτίρια.

Ίσως, έχει έρθει η ώρα για να δούμε σοβαρά, αυτα που ισχύουν σε άλλες προηγμένες δημοκρατίες και κοινωνίες. Κάποιοι πιστεύουν ότι οι “μπούκες” περιθωριακών και εγκληματικών τύπων που αυτοπροσδιορίζονται ως “αγωνιστές”, στη Βουλή ή στο Πεντάγωνο (όπως είχαμε δει λίγο παλιότερα…), αποτελούν… κεκτημένα!

Ο τσαμπουκάς πληρώνεται

Ο τσαμπουκάς του κάθε αντικοινωνικού τύπου, θα σπάσει, όταν θα ξέρει πως θα πονέσει στην τσέπη, καλύπτοντας οικονομικά τα… σπασμένα που άφησε. Θα σπάσει, όταν θα γνωρίζει πως για κάθε φθορά και καταστροφή, θα παρέχει ισόποσης αξίας κοινωνική εργασία. Να μάθει πώς βγαίνει το μεροκάματο, μπας και συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι αδιέξοδος. Αν πρόκειται για ανηλίκους, θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να αισθανθούν στο… πετσί τους και στην… τσέπη τους, τα λάθη που έκαναν. Έτσι ώστε να μαζέψουν τους κανακάρηδες. 

Οι μέθοδοι είναι πολύ απλές και ανώδυνες. Δεν… τραυματίζουν τη δημοκρατία μας, αλλά αντιθέτως, τη θωρακίζουν και την προστατεύουν από την οργανωμένη αλητεία. Γιατί η… υποδειγματική ατιμωρησία της αλητείας, αποτελεί τον προάγγελο της πλήρους τσογλανοποίησης μιας κοινωνίας. Και όπου ξεφυτρώνουν περισσότερα… φυντάνια, τόσο πιο πολύ απειλείται η κοινωνική μας ευρυθμία. Στο σπίτι, στη δουλειά και οπουδήποτε αλλού. 

Παραδειγματική τιμωρία μηδενική ανοχή 

Η παραδειγματική τιμωρία και η μηδενική ανοχή αποτελούν μονόδρομο. Κάποιοι δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να ακολουθήσουν μια πορεία προόδου ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. Τι να κάνουμε; Δεν είναι όλοι γεννημένοι για να πειθαρχούν. 

Σίγουρα όμως, πρέπει να μάθουν τις συνέπειες, όταν κάνουν του… κεφαλιού τους. Πρέπει να χωνέψουν ότι όταν αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο, απέναντι θα είναι σύμπασα η κοινωνία για να τους… υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις τους. 

Όσοι κακοποιούν την ποιότητα της δημοκρατίας μας, απειλούν την ασφάλεια και την έννομη τάξη. Ταυτόχρονα νομίζουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι ή να διαιωνίζουν τον τραμπουκισμό των γονιών τους ως τρόπο ζωής. Ας συνειδητοποιήσουν, ότι έχουμε φτάσει πλέον σε ένα πολύ οριακό σημείο. Ένα τμήμα της ελληνικής κοινωνίας επιμένει να ερμηνεύει στρεβλά το νόημα της δημοκρατίας, θεωρώντας ως κεκτημένο την επίδειξη της αλητείας.

Αποκλειστική αποστολή της συντεταγμένης Πολιτείας είναι να συμμορφώσει τους… απροσάρμοστους. Γιατί καμία κοινωνία δεν μπορεί να έχει προοπτική όταν ανέχεται την κακοποίηση της από “δημοκράτες” που θέλουν να αποκτήσουν… Proficiency στην αλητεία! Η… υποδειγματική αλητεία, πρέπει να βρει απέναντι της την παραδειγματική τιμωρία…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου