Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Όσο η Νέα Δημοκρατία ομφαλοσκοπεί και διαλογίζεται στην στάση του Λωτού. Όσο αναζητά ευκαιρίες να εξυμνήσει τους αριστερούς αγωνιστές, τόσο η Βόρεια Ελλάδα θ' αλλάζει το όνομα του κ. Μητσοτάκη από Κυριάκος σε Κούλης. new deal Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος

Μοίρασε το

Όσο η Νέα Δημοκρατία ομφαλοσκοπεί και διαλογίζεται στην στάση του Λωτού. Όσο αναζητά ευκαιρίες να εξυμνήσει τους αριστερούς αγωνιστές, τόσο η Βόρεια Ελλάδα θ’ αλλάζει το όνομα του κ. Μητσοτάκη από Κυριάκος σε Κούλης.

Η ΒΌΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Η απογοήτευση μεγαλώνει. Η απόγνωση μετατρέπεται σε οργή. Θυμωμένοι, ακόμα, με τους προηγούμενους, οργισμένοι, με τους σημερινούς, οι Βορειοελλαδίτες φοβούνται.

– Δεν είναι εδώ Κρήτη, που ακόμη και τώρα βγάζει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί απλούστατα δεν την ακούμπησε η κρίση!

– Δεν είναι εδώ νησιά, δεν υπάρχει θάλασσα, δεν υπάρχει τουρισμός, δεν υπάρχουν λιμάνια, δεν υπάρχει η γεωργική παραγωγή του κάμπου της Θεσσαλίας, δεν υπάρχουν πια οι “μεγάλες” βιομηχανίες, ούτε καν μεσαίες.

– Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Πιερία, Κοζάνη, Κιλκίς, Ξάνθη, Έβρος μέσα στην μιζέρια.

– Μια Χαλκιδική μόνο περιμένει κάθε καλοκαίρι την τουριστική σαιζόν των 2,5 μηνών στα ξενοδοχεία της και απ’ αυτά τα μεγαλύτερα ανήκουν σε ξένα χέρια. Το τουριστικό συνάλλαγμα καταλήγει, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, στους ξένους tour operator, ένα πολύ μικρότερο ποσοστό στους ξενοδόχους και τα αποφάγια στην ντόπια μικρή επιχειρηματικότητα.

Οι εργαζόμενοι σ αυτές τις μονάδες προέρχονται επί το πλείστον από μαθητές/τριες τουριστικών σχολών της αλλοδαπής έτσι ώστε ο εργοδότης να πληρώνει το 1/12 της χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ εν είδη μαθητείας.

Ο ΚΥΡΙΆΚΟΣ ΧΑΝΕΙ Η Χ.Α. ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Η πρώτη καταγραφή της Χ.Α., πριν αρκετά χρόνια, έγινε στις βόρειες επαρχίες και αφορούσε απολυμένους εργάτες και τεχνίτες από μικροβιομηχανίες που έβαζαν λουκέτα σωρηδόν ενώ το κλεινόν άστυ ασχολείτο με τον “Γρηγορόπουλο”, τα “λεφτά υπάρχουν”, τα “Ζάπεια”. Σε κατά βάση συντηρητικούς νομούς, η Χ.Α. φάνταζα ως η πιο “λογική” διέξοδος…

ΕΞΕΠΛΗΞΕ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Ό,τι έγινε στις βόρειες επαρχίες έγινε και στις δυτικές και υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας & Θεσσαλονίκης. Τα ποσοστά του Λεβέντη στην Θεσσαλονίκη, ως επιλογή διαμαρτυρίας, ήταν κεραυνός εν αιθρία μόνο για τις βόρειες και ανατολικές συνοικίες Αθηνών & Θεσσαλονίκης και μόνο για τους καθημερινούς χρήστες του διαδικτύου που προσκυνούν την “θρησκεία του ορθοπολιτισμού” στο facebook!

ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

H σημερινή διείσδυση του Σώρρα, του Βελόπουλου, της μουρλοζωής – από 1,5% στον καθ’ ένα – και του κάθε μαλάκα λαϊκιστή που παίζει με τον υπαρκτό φόβο και την κατάθλιψη μας, είναι γεγονός. (ΝΕ.ΔΕ. και ΔΗ.ΞΑ. δεν σχολιάζονται αφού δεν καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον εδώ πάνω.) Συνδυάστε το με την τεράστια αποχή. Συνδυάστε το με την βιωματική προσέγγιση που έχει η Δ. Μακεδονία για το ζήτημα των Σκοπίων. Συνδυάστε το με καθημερινή ζωή των Εβριτών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνδυάστε το με την Ξάνθη, την Κομοτηνή και το εκεί τούρκικο προξενείο με τους χιλιάδες μουσουλμάνους. Συνδυάστε το με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ότι οι νέοι άνθρωποι έχουν στραφεί σε συντηρητικές πολιτικές αντιλήψεις. Και θα έχετε μια πιθανή μελλοντική εικόνα της χώρας

Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη ψάχνουν εναγωνίως που να εναποθέσουν τις ελπίδες τους, πεπεισμένες – πλέον – ότι ο Κυριάκος είναι “Κούλης”. Ο – προερχόμενος από την μήτρα της – κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας υπέροχος ρήτορας, αλλά αριβίστας. Το ΚΙΝ.ΑΛ. απλώς ένα νέο Α.Φ.Μ. συνοδευόμενο από άτυπη διαγραφή χρέους. Ο Δήμαρχος της πόλης ένας εγωκεντρικός νάρκισσος. Ο Περιφερειάρχης ένας μπούλης, γόνος μιας πλούσιας πολιτικής οικογένειας. Και η Αθήνα, έχοντας τα δικά της προβλήματα, δεν θα ασχοληθεί ποτέ μ’ αυτήν.

Εάν κάτι, κάποια στιγμή, ξεκινήσει ν’ αλλάξει στην χώρα, ίσως ξεκινήσει από την Β. Ελλάδα…

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Ευγένιου Καλαϊτζόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου