Ο κορωνοϊός είναι το αλάνθαστο τεστ…

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι ο κορωνοϊός παρέχει το αλάνθαστο τεστ για να διαπιστώσει κανείς, ποιοι οδήγησαν την χώρα στη βαθειά κρίση που εξακολουθεί να διέρχεται. Ποιοι έβαλαν μυαλό και πήραν χαμπάρι εκείνους που τους κοροϊδεύουν. new deal

Μοίρασε το

Ο Λουκάς Γεωργιάδης σημειώνει ότι ο κορωνοϊός παρέχει το αλάνθαστο τεστ για να διαπιστώσει κανείς, ποιοι οδήγησαν την χώρα στη βαθειά κρίση που εξακολουθεί να διέρχεται. Ποιοι έβαλαν μυαλό και πήραν χαμπάρι εκείνους που τους κοροϊδεύουν.


Η υγειονομική κρίση είναι η επανάληψη ενός διαφοροποιημένα ανάλογου σκηνικού με το 2015. Mόνο που από τότε, αρκετοί έβαλαν μυαλό. Kαι έστειλαν εκεί που έπρεπε όσους επένδυσαν στην οικονομική διάσωση της κοινωνίας με… μαντζούνια και σκισίματα μνημονίων!

Όσα βιώνουμε σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια αναμέτρηση με τα κατάλοιπα αυτών που πίστευαν το 2015 ότι θα αλλάξουν τον κόσμο. Eνώ την ίδια ώρα έψαχναν σε συσκέψεις… φακέλους!

Το χειρότερο είναι ότι πίστεψαν πως αυτό θα γίνει από ανθρώπους-πολιτικά όντα που μπερδεύουν τα κορδόνια με τα… σοσόνια! Τυχοδιώκτες και λαϊκιστές, αμόρφωτοι και αγράμματοι πολιτικοί, προσπάθησαν να πείσουν έναν λαό ότι θα πάνε κόντρα στο νόμο της βαρύτητας.

Ένας έταζε σκισίματα μνημονίων και επαναφορά στον… παράδεισο των δανεικών. Ένας άλλος φρενοβλαβής μιλούσε για εθνικό νόμισμα και πληρωμή με… χαρτοπετσέτες. Ένας άλλος “ψεκασμένος” έστησε το “μαγαζί” του λέγοντας ότι θα τα κάνει “Κούγκι”. Και επίσης, ένας… καθυστερημένος κατά… έναν αιώνα μας έλεγε ότι μόνο ο κομμουνισμός αποτελεί λύση σωτηρίας για τον λαό!

Από όλα έχει ο μπαξές

Απ΄ όλα έχει ο μπαξές! Αυτούς τους αστείους τύπους που μας… συντρόφευαν στις δύσκολες εποχές των κρίσιμων οικονομικών αποφάσεων, τους έχουμε σήμερα μπροστά μας. Σε μια υγειονομική κρίση όπου παίζονται χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Σε μια οικονομία η οποία δεν γίνεται να μην υποστεί τις παρενέργειες μια τέτοιας παγκόσμιας κατάστασης.

Δυστυχώς έχουμε μπλέξει με “ανθρώπους” που καλούν σε διαδηλώσεις και πορείες, όταν ολόκληρη η χώρα “βράζει” από την πανδημία!

Πώς να τους χαρακτηρίσει κάποιος που έχει καθαρό μυαλό και στοιχειώδη αντίληψη των πραγμάτων; Πώς τους χαρακτηρίζεις άραγε; Αναίσθητους; Ψυχοπαθείς; Ή, μήπως, κουτοπόνηρους και απατεώνες;

Ως πιθανότερη εκδοχή φαντάζει η τελευταία. Ανθρώπινα όντα που ταυτίζονται ιδεολογικά με τις κτηνωδίες ομοϊδεατών τους πριν από επτά και πλέον δεκαετίες, γιατί να μην διστάσουν να τα παίξουν όλα για όλα αυτή τη στιγμή; Γιατί να μην επενδύσουν στο μπάχαλο; Γιατί να μη θέλουν να τα κάνουν όλα… Κούγκι; Όταν μάλιστα για κάποιους από αυτούς ηχούν δυνατά τα σήμαντρα της διαφθοράς και των βρωμοδουλειών τους κατά την περίοδο άσκησης των κυβερνητικών τους καθηκόντων;

Οι πολιτικοί “τιποτάκηδες” δεν τις αφήνουν τέτοιες ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Πιστεύουν ότι κάτι θα βγάλουν. Ωστόσο, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το περιβάλλον και το τεραίν είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο κορωνοϊός ένα ψέμα

Από την άλλη, πώς να χαρακτηρίσεις αυτούς που εξακολουθούν και λένε ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα. Ή αυτούς που λένε ότι δεν θέλουν να βάλουν μάσκα;

Το μόνο που έχουμε να επισημάνουμε, είναι ότι όλοι αυτοί ζουν ανάμεσα μας. Και έχουν την πολυτέλεια να είναι πολίτες αυτής της χώρας και όχι της Κίνας ή της Ινδίας. Γιατί εκεί θα έπαιρναν από την… καλή και από την ανάποδη, ορισμένα χρήσιμα μαθήματα. Αυτό δεν ξέρουν να το εκτιμούν.

Από την άλλη, πώς να σταθείς απέναντι σε αυτούς που πιστεύουν ότι στους χώρους λατρείας, δεν πρόκειται να κολλήσεις τον κορωνοϊό; Μιλάμε για έναν ιό ο οποίος κυκλοφορεί παντού. Που δεν ξεχωρίζει χώρους, φυλετικά χαρακτηριστικά, κομματική ή αθλητική προτίμηση, κοινωνική ταξη, ηλικία, ύψος, βάρος κλπ.

Αυτό το 61% του δημοψηφίσματος του 2015 θα μας στοιχειώνει για πολλά χρόνια. Αποτελεί ένα σημείο καμπής, καθώς δοκίμασε τη συλλογική μνήμη και το IQ όσων καταλάβαιναν και όσων δεν ήθελαν να καταλάβουν ή ήταν εντελώς για τα… σίδερα. Όταν κομμουνιστές, αναρχοαριστεροί, αριστεροφασίστες, “ψεκασμένοι” και υμνητές των Ναζί, αριθμούσαν μια δύναμη 3.350.000 ψηφοφόρων. Είναι δυνατόν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην έχουμε υπερπληθώρα ασυνείδητων και ηλιθίων, που θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα μια ολόκληρη κοινωνία; Ρητορική η ερώτηση…

Κορωνοϊός το αλάνθαστο τεστ

Η τελευταία περίοδος είναι ένα μεγάλο τεστ για την ελληνική κοινωνία. Η συντριπτική πλειονότητα έχει καταλάβει ότι η μάσκα σώζει ζωές. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Αν και ο τελευταίος… ηλίθιος αυτού του τόπου δεν πειστεί ότι ανά πάσα στιγμή όλα μπορούν να τιναχτούν στον αέρα, τότε δεν κάνουμε τίποτα. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε πλέον αυτούς που σκέπτονται. Αυτούς που έχουν συνείδηση. Αυτούς που αγωνιούν, αυτούς που κάνουν τα πάντα σε ατομικό επίπεδο για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και στη συνέχεια να κάνουμε τον απολογισμό μας στην οικονομία, ώστε να συμμαζέψουμε το κόστος.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους ασυνείδητους, τους απροσάρμοστους, τους αναίσθητους, τους προκλητικούς, τους αναρχοαριστερούς, τους χριστιανοταλιμπάν, τους βλαμμένους. Γενικά αυτούς που… ίσως βάλουν μυαλό, μόνο όταν δουν τον θάνατο ή ζήσουν τη δοκιμασία μέσα στο σπίτι τους.

Βέβαια, υπάρχουν και οι… πεισματικά ανόητοι που ακόμη και όταν η βλακεία και η ηλιθιότητα τους είναι αυταπόδεικτες, εντούτοις, θα προβάλλουν διάφορες αστείες δικαιολογίες, αποδίδοντας την… αστοχία υλικού του εγκέφαλου τους, σε κάποιες εξωγενείς επιδράσεις, συνωμοσίες κλπ.

Κορωνοϊός ένας πόλεμος

Ο κορωνοϊός αποτελεί τον καταλύτη ή τον επιταχυντή για την αντίληψη της συλλογικής μοίρας μιας κοινωνίας. Όπως και ο πόλεμος.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην έχουμε έναν πόλεμο με πραγματικά πυρά. Αλλά βιώνουμε ίσως και κάτι χειρότερο. Βιολογικό πόλεμο και οικονομικά συντρίμμια. Βέβαια, αυτό συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο. Είδαμε τον ανόητο Τραμπ στις ΗΠΑ, πώς συμπεριφέρθηκε και σε πόσους “ψεκασμένους” έδωσε… ελπίδα. Νόσησε αλλά τον πρόλαβαν. Αλλά ήταν αργά για τη χώρα του, η οποία τον τιμώρησε, έστω και αν δεν έχει αποδεχθεί την ήττα του ή ενδεχομένως να έχει… αλλα στο μυαλό του σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα και την παράδοση της εξουσίας.

Σημειώθηκαν εκατομμύρια κρούσματα, πάνω από 230.000 θάνατοι και τεράστια ύφεση και οικονομικός θάνατος. Και βεβαίως, αυτό που συνέβη στις εκλογές με τους πανηγυρισμούς στους δρόμους για τη νίκη Μπάιντεν, θα το πληρώσουν ακόμη περισσότερο στις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι μάσκες σώζουν, αλλά ο συνωστισμός περιορίζει θεαματικά την προστασία της αγέλης…

Ο κορωνοϊός μας μαθαίνει ποιοι είμαστε

Με τον κορωνοϊό, έχουμε διδαχθεί πλέον πολλά σε επίπεδο κοινωνικής συμπεριφοράς. Μάθαμε ποιος σέβεται, ποιος αντιλαμβάνεται, ποιος προβληματίζεται, ποιος προσέχει, ποιος προστατεύει και προστατεύεται.

Μάθαμε πλέον μέσα από τον μηχανισμό μια νέας έκτακτης πραγματικότητας. Γι αυτούς που σκέφτονται ορθολογικά, γι αυτούς που έχουν παιδεία και αντιλαμβάνονται. Γι αυτούς που λειτουργούν μέσα σε ένα περιβάλλον πολιτισμού και σέβονται. Αλλά και γι αυτούς που δειχνουν ότι έχουν συνείδηση και υπευθυνότητα.

Ξέρουμε πλέον να κρίνουμε τον καθένα από τις πιο απλές κινήσεις. Από το αν φοράει μάσκα, πώς τη φοράει, πού τη φοράει, πώς αντιδρά, πώς προσαρμόζεται, πώς προσπαθεί να κοροϊδέψει ή να δικαιολογησει τα αδικαιολόγητα. Γνωρίσαμε και θα γνωρίσουμε ακόμη περισσότερο χαρακτήρες που διαθέτουν ή όχι, ατομική ευθύνη, αυτο-πειθαρχία και πειθαρχία.

Τα συμπεράσματα για τον καθένα μπορεί να ποικίλλουν, ανάλογα με τις προσλαμβάνουσες, τις ιδεολογικές φορτίσεις, τις εμμονές, την αντίληψη του. 

Ο κορωνοϊός και του καθενός ο δείκτης νοημοσύνης

Εν ολίγοις ανάλογα με τον δείκτη νοημοσύνης για απλά θέματα λογικής, πάμε ένα βήμα παραπέρα για να επιβεβαιώσουμε αυτό που όλοι γνωρίζαμε, αλλά τώρα με αφορμή μια υγειονομική κρίση, έρχεται πιο δυνατά στο προσκήνιο. Οι πάσης φύσεως ασυνείδητοι και ηλίθιοι υπάρχουν γιατί υπάρχουν σπεκουλαδόροι τυχοδιώκτες πολιτικοί, ακραίοι λαϊκιστές και κατ΄ εξακολούθησιν κομματικοί παλιάνθρωποι.

Είναι οι τύποι που εκστομίζουν πολιτικές αρλούμπες, δεν διστάζουν να σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια σου, είναι ανικανοι, αδαείς και αστοιχείωτοι και τρέφονται από το μπάχαλο και το χάος. Μόνο μέσα από μια τέτοια κατάσταση μπορούν να κρύψουν το ανύπαρκτο είναι τους. Δυστυχώς, αυτό το “είναι”, αποτελεί κράχτη και πηγή… έμπνευσης για τμήματα του πληθυσμού που ποδηγετούνται από πολιτικά παράσιτα και  απατεώνες που αγγίζουν ακόμη και τα όρια του ποινικού κώδικα, Ειτε πουλάνε… βότανα κατά του κορωνοϊού και κοροϊδεύουν τον κόσμο, ειτε ποντάρουν στο χάος μη διστάζοντας να συμπεριφερθούν ως πολιτικοί γραικύλοι που θέλουν αίμα και μπάχαλο.

Ας αναλογιστούμε, τι θα συνέβαινε στη χώρα, αν κυβερνούσαν τη χώρα αυτοί οι πολιτικοί “μπαχαλάκηδες”. Αυτοί που… αγιοποιούν πορείες και συγκεντρώσεις, σπεκουλάροντας  στην αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων. Γιατί μόνο μέσα από τέτοια αφηγήματα μπορεί να έχουν μία ελπίδα να επιβιώσουν πολιτικά. Το λάθος έγινε πριν μερικά χρόνια. Μπορεί να πιστεύουν ότι ίσως ξαναγίνει ένα… θαύμα. Σε αυτή τη χώρα όλα είναι πιθανά. Αλλά, να ξέρουμε ότι είναι προδιαγεγραμμένη και η πορεία μας, όταν εμπιστευόμαστε ελεεινούς και τρισάθλιους τυχοδιώκτες, οι οποίοι αποτελούν μεγαλύτερο εφιάλτη, ακόμη και από τον κορωνοϊό..

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου