Οι Έλληνες δεν αντέχουν τις αλήθειες

Ο Κώστας Συλιγάρδος με αφορμή ένα post που έκανε ο Στέφανος Μάνος υπερασπιζόμενος την Νίκη Κεραμέως διαπιστώνει για ακόμη μια φορά ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν τις αλήθειες που εκστομίζουν κάποιοι πολιτικοί και προτιμούν πολιτικούς που τους κτυπούν φιλικά την πλάτη… new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος με αφορμή ένα post που έκανε ο Στέφανος Μάνος υπερασπιζόμενος την Νίκη Κεραμέως διαπιστώνει για ακόμη μια φορά ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν τις αλήθειες που εκστομίζουν κάποιοι πολιτικοί και προτιμούν πολιτικούς που τους κτυπούν φιλικά την πλάτη…


Έγραψε ο Στέφανος Μάνος σε πρόσφατο post του:

“Περισσεύει η κακόβουλη κριτική Κεραμέως και Κικίλια. Προϊστανται τεράστιων αριθμών συνδικαλισμένων εκπαιδευτικών και ιατρών που έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των υπουργών και των ΜΜΕ για να προωθούν τα δικά τους συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων των πολλών. Ελπίζω και οι δύο υπουργοί να παραμείνουν ανυποχώρητοι. Αξιολόγηση όλων στο εκπαιδευτικό σύστημα, εμμονή στην ψηφιοποίηση, απόλυτη τάξη και ευνομία στα ΑΕΙ. Αξιολόγηση όλων των ιατρών του ΕΣΥ. Κατανομή όπου χρειάζονται και όχι όπου βολεύονται.”

Οι Έλληνες δεν αντέχουν τέτοιες αλήθειες …Δυστυχώς!

Οι υποστηρικτές αυτών των θεωριών όπως αυτές που διατυπώνει ο Στέφανος Μάνος, είναι πάντα μειοψηφίες και είναι λογικό. Η μάσα, ο φαταουλισμός και ο κανιβαλισμός που υποθηκεύει το μέλλον των ίδιων των παιδιών μας, έχει πολλούς οπαδούς και αποδέκτες. Γιατί πολύ απλά όλοι κοιτούν την πάρτη τους και όχι το σύνολο.

Αυτό δεν οφείλεται στο ότι ο κόσμος έχει άλλες οικονομικές προσεγγίσεις και θεωρίες…

Σχετίζεται κατά κύριο λόγο με τη θεωρία “ό,τι προλάβουμε να αρπάξουμε κι ό,τι κάτσει στο μέλλον”. Στο κάτω κάτω ποιος ζει ποιος πεθαίνει κι αν ζει θα δούμε αν θα πληρώσει λογαριασμό. Είμαστε άλλωστε λίγο πολύ μέλη σε κινήματα “δεν πληρώνω” αγανακτισμένων στις πλατείες. Και οπαδών της δραχμής που σβήνει τα χρέη όπως το Blanco όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού.

Γιατί βέβαια όταν λαμβάνεις το δάνειο την επιδότηση την επιστρεπταία και γεμίζει η τσέπη όλα είναι μέλι!

Ο Στέφανος Μάνος έπεσε βαρύς ακόμα και στο δικό του κομματικό ακροατήριο. Ακροατήριο που δεν έχει και πολλές διαφορές από τις κατηγορίες πολιτών που παραπάνω περιγράψαμε. Έτσι κι έφυγε νωρίς από την πολιτική. Γιατί τέτοιες θέσεις είναι ασύμβατες με τα φούμαρα που θέλει το εκλογικό σώμα να ψωνίζει κι ας τα βάζει όλα βερεσέ.

Πολιτικοί να τους χτυπούν την πλάτη!

Ο κόσμος πάντα θα προτιμά πολιτικούς απ’ όλα τα κόμματα που του χτυπούν την πλάτη. Που του κλείνουν το μάτι γιατί το deal είναι ξεκάθαρο.

Θα ριμάζεις ό,τι μπορείς καλέ μου πολίτη ψηφοφόρε με τις ευλογίες μου, αρκεί εγώ να έχω την εξουσία με ό,τι προβλέπεται σε προνόμια και βλέπουμε…

Απλά και ξεκάθαρα πράγματα!

Και που σαι…

Δεν πειράζει που δεν θα δεις έργα υποδομής και θα πνιγείς στην βροχή. Δεν τρέχει μία που κάποιοι θα σκοτωθούν στον δρόμο που δεν φρόντισαν να κατασκευάσουν. Δεν πειράζει που πρέπει να πληρώσεις ένα βουνό λεφτά στην παρα-παιδεία γιατί το δημόσιο σχολείο δεν δουλεύει όπως πρέπει. Ούτε που θα πρέπει να δώσεις γρηγρόσημο για να κάνεις δουλειά με το δημόσιο κοκ.

Όχι δεν θέλω να πω το πασίγνωστο “μαζί τα φάγαμε” γιατί δεν τα φάγαμε μαζί.

Μάλλον όμως “μαζί τα κάναμε” και συνεχίζουμε να τα κάνουμε. Κι αφού τα κάναμε ας τα απολαύσουμε!

Να θυμάστε μόνο ότι κάποιοι θα μας βλαστημάνε στο μέλλον. Όχι τόσο ως την γενιά των σημερινών 40-60 γιατί οι λίγο μεγαλύτεροι έχουν την πρωτοκαθεδρία εδώ που τα λέμε.

Εμάς θα μας βλαστημάνε γιατί απλά δεν καταφέραμε να τα αλλάξουμε …και πολύ απλά συμβιβαστήκαμε ως κοινωνία να τα συνεχίσουμε …

Ας μην διαμαρτυρόμαστε όμως. Γιατί και πίτα ολάκερη και σκύλος χορτάτος είναι ασύμβατη συνθήκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου