Συνδικαλισμός και απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο Κώστας Συλιγάρδος προτρέπει τους σημερινούς συνδικαλιστές να εγκαταλείψουν τις παλιές πρακτικές, αν πραγματικά επιθυμούν να ξαναβρούν την επαφή με την σημερινή ζωή… new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Συλιγάρδος προτρέπει τους σημερινούς συνδικαλιστές να εγκαταλείψουν τις παλιές πρακτικές, αν πραγματικά επιθυμούν να ξαναβρούν την επαφή με την σημερινή ζωή…


 

Ο κόσμος προχωράει μπροστά, θέλοντας και μη για κάποιους.

Η κοινωνία σωστά διεκδικεί όλα όσα πρέπει να έχει και δεν έχει ή να αξιώνει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης γενικώς.

Έχω όμως την αίσθηση ότι οι συνδικαλιστές πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο διεκδικήσεων που μούχλιασε και ξεπεράστηκε άρα κινδυνεύει βάσιμα να μην είναι πλέον αποτελεσματικός αν όχι σήμερα, αύριο!

Και βεβαίως τα επικοινωνιακά εργαλεία τους βάζοντας στην φαρέτρα τους μια σύγχρονη εργαλειοθήκη επικοινωνίας, τρόπου πίεσης και διαπραγμάτευσης.

Κάτι που επίσης δείχνει να ξεπεράστηκε είναι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και πρέπει να καταργηθούν χτες, διότι ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι αξιώσεις αντί να ενώνουν, χωρίζουν και διαιρούν…με βάση τον κομματικό πάτρονα!

Απίστευτο;

Κι όμως αληθινό διότι “είναι πολλά τα λεφτά Άρη”όπως και οι  συνδικαλιστικοί σωλήνες όπου εκκολάπτονται πολλοί απ τους μελλοντικούς πολιτικούς κλπ παράγοντες και φορείς!

Θυμάστε αυτόν τον αιώνιο συνδικαλιστή “ναυτεργάτη” (μόνο κατα φαντασία βεβαίως βεβαίως) Νταλακογιώργο, που ζει και πορεύεται από τον συνδικαλισμό δεκαετίες τώρα, τι “πίσσα και πούπουλο έφαγε”πρόσφατα στον Πειραιά όταν εμπόδιζε τον απόπλου πλοίου για τα νησιά της άγονης;

Ε, αυτό κινδυνεύουν να πάθουν εργατοπατέρες και κομματικοί επαγγελματίες του συνδικαλιστικού χώρου.

Τότε είχα γράψει “Μην γίνεις σαν τον Νταλακογιώργο”… Συνεπώς…

Ο συγχρονισμός και ο εκμοντερινισμός των συνδικαλιστικών διεκδικήσεων έχω την αίσθηση ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένο να προσαρμοστεί σε νέες μορφές και πρακτικές που θα είναι και περισσότερο αποτελεσματικές.

Ακόμα και τα συνθήματα ή ο τρόπος που μεταδίδονται βγάζουν μούχλα και μια εγκαταλειμμένη βινταζιά.

Θυμηθείτε ας πούμε αυτό το μονότονα παρωχημένο «Εμπρός ΛΑΕ μην σκύβεις το κεφάλι» όπου ακόμα και οι φωνές σε παραπέμπουν στο μακρινό παρελθόν αλλά και ο ρυθμός…

«Τι ρυθμός» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Λουκιανός Κηλαηδόνης!

Όχι δεν έχω κάτι ούτε με το σύνθημα ούτε με αυτούς που το φωνάζουν!

Με την αποτελεσματικότητα του όμως…πρέπει να έχουμε όλοι!

Σκεφτείτε την όποια επιχείρηση που δεν εκσυγχρονίστηκε, δεν προσάρμοσε την πολιτική της, και δεν καλόπισε την βιτρίνα της.

Δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Το αυτό και για τον συνδικαλισμό, που θα έλεγα σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα βάζει και απέναντι ομάδες της κοινωνίας, με τον τρόπο που διεκδικεί.

Ή αλλάζετε νοοτροπία και πρακτικές ή σύντομα βουλιάζετε κύριοι…διότι θα αυτές οι πρακτικές θεωρούνται ήδη ξεπερασμένες!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου