ΝΑ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ…

Μοίρασε το

Πριν από 10-15 χρόνια, είχαν γεμίσει τα ανακριτικά γραφεία με σοβαρά σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Με ογκώδεις δικογραφίες, σχηματισμένες από κάποιους θαρραλέους εισαγγελείς, που από τότε επιχειρούσαν να τιμωρηθούν οι κλέφτες, να μπει ένα φρένο και να δοθούν ορισμένα μηνύματα παραδειγματισμού.

Σχεδόν όλες εκείνες οι υποθέσεις, όμως, έμεναν στα συρτάρια και, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, όλοι οι εμπλεκόμενοι την έβγαζαν «καθαρή». Έτσι, αφενός τα δημόσια ταμεία εξακολουθούσαν να αδειάζουν, αφετέρου τα «τρωκτικά» πολλαπλασιάζονταν, αποθρασύνονταν και συνέχιζαν τα φαγοπότια, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερο όφελος. Οι δε εισαγγελείς που έμπαιναν μπροστά, τελικά τα παράτησαν, άλλοι απογοητευμένοι, άλλοι φοβούμενοι μη βρουν και το μπελά τους. Η ατιμωρησία είχε δημιουργήσει και παγιώσει ένα κλίμα… επιβράβευσης, αντί χλευασμού, κάθε λογής διεφθαρμένου κρατικού λειτουργού και συνεργού.
Και φτάσαμε στην κρίση. Και, η ίδια η κοινωνία, οι ίδιοι οι δικαστές (που αθώωναν) κλήθηκαν να πληρώσουν απ’ την τσέπη τους τα σπασμένα. Μειώσεις αποδοχών, περικοπές θέσεων εργασίας, δυσβάσταχτοι φόροι και πολλά άλλα εξοντωτικά μέτρα για να καλυφθούν οι τρύπες που άνοιγαν τόσα χρόνια τα ατιμώρητα «τρωκτικά». Τρύπες, οι οποίες άνοιξαν τόσο πολύ, που πέσαμε μέσα.
Και, ξαφνικά, ω του θαύματος, κάτι άρχισε να γίνεται. Τσοχατζόπουλος φυλακή, Σμπώκος φυλακή, Παπαγεωργόπουλος φυλακή, Λαυρεντιάδης φυλακή, Ψωμιάδης φυλακή, Παπακωνσταντίνου ελέγχεται μέχρι τρίτης γενεάς, Παπαντωνίου επίσης και αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ηχηρές περιπτώσεις. Η κοινωνία ανάγκασε το σύστημα να τους τιμωρεί με μεγαλύτερη σκληρότητα απ’ ό,τι θα έπρεπε. Αλλά, δεν γίνεται αλλιώς…
Αν ψάξει κάποιος στο αρχείο των δικαστηρίων θα βρει ακριβώς το τι μας οδήγησε εδώ πέρα. Θα δει αρχειοθετημένες δικογραφίες (Κτηματολόγιο, εξοπλιστικά, τραπεζικά σκάνδαλα, Ολυμπιακά έργα, Χρηματιστήριο κ.ά., κ.ά.) με συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, ονόματα, μεθοδολογίες, τα πάντα. Όπως είναι ο νόμος με τις παραγραφές δεν επιτρέπεται αναψηλάφηση των οικονομικο-πολιτικών σκανδάλων που άδειασαν τα ταμεία, ειδικά την αμαρτωλή περίοδο 1998-2004. Ωστόσο, μόνον αν συμβεί αυτό και τιμωρηθούν εκείνοι οι δράστες, πολιτικοί και ιδιώτες, δεν θα την πληρώνουν και για εκείνους όσοι δικάζονται τώρα και τους επόμενους μήνες.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου